Tarih: 11.10.2013 13:03

10 TRİLYON NEREDE?

Facebook Twitter Linked-in

2010 ve 2012 yıllarında ÖZBELSAN A.Ş.’de yapılan toplamda eski parayla 10 Trilyon’un nerede olduğu merak ediliyor! Battı batıyor yorumları yapılmaya devam edilen ÖZBELSAN’da bu paranın işçilerin maaşlarına mı yatırıldığı, Sivas halkının bilmediği bir yatırımın mı yapıldığı, yoksa bu paranın kayıp mı olduğu konuşulmaya başlandı. Mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün konuyla ilgili bir açıklama yaparak bu 10 Milyon TL’lik sermaye artırımındaki paranın nereye veya nasıl harcandığını açıklaması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıllarda Sivas Belediyesi’ne bağlı kuruluş olan ÖZBELSAN A.Ş’ye iki kez olmak üzere toplamda eski parayla 10 Trilyon’luk sermaye artışı yapılmıştı. Ancak ÖZBELSAN’ın özellikle bu yıl içerisinde neredeyse hiçbir faaliyet ve yatırımının olmaması bu 10 Trilyon para nerede? Sorusunu akıllara getirdi.

Özellikle son yıllarda battı batıyor yorumları yapılan Sivas Belediyesi’nin BİT’i ÖZBELSAN A.Ş.’de geçtiğimiz dönemlerde para arayışı içerisinde olduğu gündeme gelmişti. Sermaye artırımı için İller Bankası’na başvuru yapan Sivas Belediyesi ret cevabı almıştı.

ÖZBELSAN’a 2011 yılında 3 Milyon TL ve 2012 yılında da 7 Milyon TL olmak üzere toplamda 10 Milyon TL’lik Sermaye Artırımı yapıldı. Ancak ÖZBELSAN özellikle ilimizde yaptığı herhangi bir yatırım bulunmuyor.

Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nde 2011 yılında yayımlanan ilanda Sermayenin 17 Milyon TL’den 20 Milyon TL’ye, 2012 yılında yer alan ilanda da 20 Milyon’dan 27 Milyon TL’ye sermaye artırımı yapıldığı görülüyor.

Bu 10 Milyon TL’lik sermaye artırımındaki paranın nereye harcandığı merak ediliyor. Akıllara ise üç ihtimal geliyor. Ya Belediye bu parayı neredeyse %100 oranında artırılan işçilerin maaşlarını ödüyor. Ya Sivas halkının bilmediği duymadığı bir yatırım yapılıyor. Ya da bu para kayboldu!

Şimdi mevcut Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün konuyla ilgili bir açıklama yaparak bu 10 Milyon TL’lik paranın nerelere harcandığını veya ne gibi yatırımlar yapıldığı konusunda bilgilendirmesi bekleniyor.

Özellikle son yıllarda ÖZBELSAN A.Ş’nin büyük sıkıntılar yaşadığı kamuoyunda da biliniyordu. BBP yönetimine geçen Sivas Belediyesi’nin ardından ÖZBELSAN’ın batma durumuna geldiği yorumları yapılmaya devam ediliyor.

Her defasında televizyon ekranlarına çıkarak Belediye’nin bütçesini önceki dönemlere göre 2 kat artırdığını dile getiren, 250 milyonluk hayali bütçenin reklamını yapan mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün gerek eski sanayinin kamulaştırılması için gerekse ÖZBELSAN için neden bu para arayışlarına girdiği ise akıllarda soru işaretleri oluşturuyor.

Yaptığı her çalışmada adından söz ettirir hale gelen Başkan Ürgüp’ün profesyonel Müdürü Süleyman Sarıyıldız’ın da bir dönem başında bulunduğu ÖZBELSAN A.Ş.’nin şuan ki durumu içler acısı halde olduğu belirtilirken, yaklaşık son 4 yıldır zarar etmeye devam eden ÖZBELSAN A.Ş. batıyor mu? Sorusunu akıllara getiriyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —