Normalden uzak yönetim anlayışı ile mahkeme kararına dahi TİCARİ SIR diyerek geçiştirme politikası uygulayan Cumhuriyet Üniversitesinin nereye koştuğu merak ediliyor.
Cumhuriyet Üniversitesi maaş promosyonu hakkında yayınlanan genelgelerde “banka tarafından verilecek olan promosyon tutarının tamamı personele dağıtılacaktır” ibaresini anlamamış mıdır, anlamamaktan mı gelmektedir, yoksa ağanın dediği olur ağa benim mi demektedir.
Yapı Kredi bankası ile kurumun yapmış olduğu promosyon anlaşması ile 2021 yılı Haziran ayında tek seferde 5 yıllık anlaşma karşılığında 7.700 TL üzerinden anlaşılsada 2022 Ağustosunda sendikaların rektörlüğe promosyonlar hakkında uyguladığı baskılar sonuç vermiş olup Rektör Alim Yıldız ile Yapı Kredi Bankası bölge sorumlusu arasında maaş promosyonları revize edilmiş ve fakat herhangi bir sözleşmeden bahsedilmeden kurum yapılan açıklama da Promosyon miktarının güncellenmiş hali 42.900 TL olmuştur şeklinde duyuru yapılsada kurum personellerine 22.300 ve 7.700 TL olmak üzere toplamda 30 BİN TL yatırılırken arada kalan 12 BİN 900 TL' nin nerede olduğu çok merak edilmektedir.
Ve Mahkeme kararlarını dahi TİCARİ SIR diyerek reddeden Cumhuriyet Üniversitesi ve ilgili birimlerine tek bir soru soruyoruz. “Çalışan emekçinin 12.900 TL si nerededir ve kanunlar Cumhuriyet Üniversitesi sınırları içerisinde geçmemektemidir.”
Cumhuriyet Üniversitesi yönetimini zora sokmamak için bazı maddeleri habere ilave etmek istiyoruz…
20.07.2007 tarih ve 26588 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2007/21 sayılı ve “Banka promosyonları ” konulu Başbakanlık genelgesinin, Protokol, komisyon tarafından belirlenen banka ile harcama yetkilisi tarafından imlanacaktır. 4. maddesinde “Değişik: 2010/17 sayılı Başbakanlık genelgesi 10 Ağustos tarihli Resmi Gazetede Dağıtılıacak promosyonlar ilgili banka tarafından personel adına açılan hesaba aktarılmak suretiyle ödenecektir” denilmiştir.
7. maddesinde Genelge çerçevesinde yapılacak uygulamalar kurum personelinin rahatlıkla bilgi edinebileceği şekilde ilan panoları ve internet siteleri yoluyla ilan edilerek, alaniyet ilkesine titizlikle riayet edilecektir düzenlemeleri bulunmaktadır.
Peki 7. maddeye ilişkin revize edilen ilan kurum internet sayfasından neden 3 gün sonra kaldırılmış olup bu haberlere neden hiçbir yerden ulaşılmamaktadır.
Ve yine aynı maddeye göre banka tarafından çalışanın hesabına yatırılması gereken para neden banka tarafından değilde kurum eliyle ödenmektedir. Peki açıklanan 42.900 TL direk kurum hesabına aktarılıyorsa 12.900 TL lik kişi başı kayıp nerededir veya kimlerdedir.
2021 yılında yapılan sözleşmeye hangi yetkili sendika imza atmıştır. Bu da yine Cumhuriyetin cevaplaması gereken bir soru olarak ön plana çıkarken sözleşme gerçekliğe sahip olup olmadığıda merak edilmektedir.
Sendika tarafından açılan davada en doğal hak olan sözleşmeyi görme talebi nedendir ki TİCARİ SIR ibareleriyle üstü kapatılmaya çalışılmaktadır.
Kurum bir şirketmidir, tacirmidir ki, banka ile imzalanan bu sözleşme Ticari Sırdır…
Kamuoyu adına ve emeği çalınan emekçiler adına soruyoruz ki bu Ticari sır ibaresi banka yararına mı, çalışanların yararına mı yoksa Cumhuriyetin İdarecilerinin yararına mıdır.
İdare mahkeme kararlarını Bölge İdare mahkemesine taşıyarak zaman kazanmaya çalışan yönetimin bu Kimin olduğu belli olmayan Ticari Sırrı ne kadar daha saklamaya çalışacağı merak edilmektedir.
Bu gizlilik bu gizem nedendir.
Devlet kurumu olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bir şirket midir ki sır küpü pozisyonunda çalışanın hakkını korumak adına yapılan anlaşmada neden bir sürü soru işareti bırakmaktadır.
Çalışanın hakkı olan promosyon neden hakkı olandan saklanıyor. Şeffaf yönetim anlayışı bilim yuvasının temel unsuru değilmidir . Mahkemeye verilen savunmada neden bazı bilgiler gizlemeye çalışılmıştır. Bu imza yetkilileri bu imzanın sorumluluğunu neden taşımıyor.Bir sendikanın en yasal hakkı olan sözleşme talebine neden cevap verılmemış ve Neden mahkeme yede yanıltıcı bilgiler verilmiştir.
Unutulmamalıdır ki; Devlet çalışanının hakkını korur ve elbette herkese ve herşeye rağmen koruyacaktır…