Yusuf Agâh


Zor Seçim


ZOR SEÇİM

Belediye seçimlerine doğru giderken partilerin adaylarının büyük çoğunluğu belli olmaya başladı. Mevcut adaylar hakkında konuşulan düşünceleri dile getirmeye çalışacağım.

Ak Parti; Hilmi Bilgin; Vatandaş Ak Partinin aday belirlemesinden rahatsız olduğunu dile getirmektedir.Aday hakkında sosyal medyada dolanan birtakım iddialar ve milletvekilliği sürecinde Sivas için ne yaptığı sorgulanmakta ve konuşulmaktadır.Yinede Sayın Cumhurbaşkanına duyulan sevgi ,saygı ve güvenin seçim sandıklarına yansıması olarak görerek´´ biz Tayyip Erdoğan için oraya oy vereceğiz aday bizi ilgilendirmiyor´´ denilmektedir.

Diğer bir iddia oyları artırma yönünde bir şeyler ortaya koyamayacağı oylarda düşüş yaşanacağı sebebinin gösterilen aday yüzünden olacağı ifade edilmektedir.Ölümü gösterip sıtmaya razı ettiler denilmekte bazı kesimler, aday belirlenmesine boş bir ifade şekli olmasına rağmen bu olana kadar keşke Sami Aydın başkan aday olsaydı gibi düşünceler de ortaya konulmaktadır.Yinede kazanmaya en yakın adaylardan birisidir.

MHP; Mehmet Er; Şahıs olarak fazla tanınmamakta ticari kimliği ile Sivas´ta faaliyet göstermektedir. Sosyal alanda vatandaşın tanıyamadığı toplumla fazla haşır neşir olmayan bugüne kadar Sivas´ın sorunları veya çözümleri noktasında yerel basında kendisinden hiç söz ettirmeyen birisi olarak değerlendirilmektedir.Eğer ki ciddi projeler ortaya koyar ve kendisini iyi ifade ederse kazanma olasılığı yüksek bir adaydır.Çünkü bu güne kadar hiç fırsat verilmemiş ve denenmemiş bir siyasi parti adayıdır.Halkı kucaklayacağına ,çözümler üreteceğine, herkesin belediye başkanı olacağına toplumu inandırmalıdır.Sadece parti içerisinde ki tanınmış bazı simalarla fotoğraflar paylaşmakla bu işin olmayacağını kendisi bilmelidir ve ortadadır.

BBP; Doğan Ürgüp; Sayın merhum MUHSİN YAZICIOĞLU ?nun vefatı sonrası kendisine ahde vefa göstermek ve başkanın emaneti olarak bakıldığı için duygusal davranarak vatandaş tercihini kendisinden taraf kullanmıştır. Başkanlığı döneminde iyi bir kadro oluşturamaması , ciddi projeler ortaya koyamaması ve son olarak yeni ata sanayi bölgesinin(haklı olmasına rağmen) projelendirimesindeki yaşanan olumsuzlukların basında yansıtılış şekli hanesine eksi olarak kayıt edilmiştir.

Hükümet yanlısı partinin adayı olmasa da başarı gösterebilir imajını zedelemiştir.Eskişehir örneğini başarısını yakalayamamıştır.Vatandaşta, hükümet yanlısı olmayan bir belediye başkanı başarılı projeler ortaya koyamaz düşüncesi oluşmuştur.Neticesinde tanınan denenmiş birisidir.Vatandaş geçmişte yaptıkları hizmetlerin karşılığı olarak sandıkta tercihini gösterecektir.Ak parti adayına gösterilecek tepki oylarının Doğan Ürgüp´e verileceği ve ne olursa olsun toplumu germediği ve şehre sahip çıktığı konuşulmaktadır.

CHP;Ali Akyıldız;Milletvekilliği döneminde iyi bir performans sergilediği Sivas ?ın sorunlarını devamlı dile getirdiği için sempati duyulmaktadır.Seçime uzun bir süre vardır.Eğer ciddi projelerle ortaya çıkar kendini iyi yanıtırsa CHP nin oylarında büyük artış yaşanacağı tepki oylarını toplayacağı ifade edilmektedir.

İYİ parti ve Saadet Partisi şuan belediye başkan adaylarını açıklamamıştır. Vatandaşın görmek istediği hangi parti olursa olsun ayakları yere basan ciddi projeler ve kadrolarında kimlerin yer aldığını bilmesi ,oyların yönünü belirleyecekir. Şuan seçmenin gözünde Doğan Ürgüp ve Hilmi Bilgin biraz fazla ağır basmaktadır. Fakat vatandaşın çoğunluğunun henüz hangi partiye oy vereceği netleşmemiş görünmektedir.

Nejat DEMİR
10.12.2018 23:18:48
Hakikaten çok zor bir seçim olacak adaylar için olmasa da yukarı bıyık aşağı sakal nasıl tükürürsen tükür gerçeğinde SEÇMEN için çok zor bir seçim olacak.

YAZARLAR