Mehmet BAŞKAN


Vah Benim Talihsiz Şehrim Vah


VAH, BENİM TALİHSİZ ŞEHRİM, VAH...

Ne talihsiz bir şehrim var. Belediye başkan adaylarına bak,hepsi de seçmece maşallah.Seçmece belediye başkan adaylarımıza, bu hafta Doğan Ürgüp bey ile bir giriş yapalım istedim?

Doğan bey, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu´nun hatırına belediye başkanı seçilmiş ancak seçimden sonra bu gerçeği çok çabuk unutmuş, ticaret erbabı bir politikacıdır. Görev döneminde kerameti kendinde bulduğundan, maalesef büyükyanlışlar yaptığı kanaati toplumda oluşmuştur ve zaten yeniden de seçilememiştir. Kendi terminolojisi ile ?Emanet? o kadar hoşuna gitmiş olacak ki, şimdi beş yıl daha emanetçilik yapmak ister.

Doğan bey ve ekibi,göreve gelir gelmez hiçbir bilgi ve beceriye sahip olmadıkları halde,imar konusunda koca şehrin imar revizyonunu yapmaya kalkıştılar. Burada şu meşhur sözü araya koymak gerekir ki, ?Kendini bilen insan,  ne bilip bilmediğini bilen insandır.?Ve sonuçta,ağızlarına gözlerine bulaştırdıkları imar revizyonunu, kendilerinden sonra gelenlere adeta ganimet bıraktılar. Onlar da iki yıl boyunca revizyonun revizyonunu yapıp durdular.

Revizyon adı altında neler yapılmadı ki? Örneğin MTA´nın yeri resmi kurum alanı iken konut alanına çevrildi. İşin ilginç tarafı, başka  bir yer yokmuş gibi Doğan bey bir de tuttu, o arazinin sahibi olan müteahhitten villa aldı ve hala orada oturuyor.

Tarihi İhramcızade Konağı (Çorapçılar hanı) restore edilecekken, belediye tarafından yıkılıp yeniden yapıldı. Bu konuda birçok belediye personeli cezaevine düştü, sahip bile çıkılmadı. Başkana dava açılıp ceza verileceği ortaya çıkınca,görünmez bir eldevreye girdi? Daha önce de sormuştum, o günlerde Hakan Şükür,Sivas´a bir günlüğüne niye gelmişti? Yoksa ?bizim it buraya balta getirdi mi? Diye, sormaya mı gelmişti? Hala cevap bekliyoruz.

Aslında cevaplanması gereken, çok önemli bir konu daha var. Doğan bey,Pensilvanya´ya kadar giderek FETÖ efendiye kaç kez ziyarette bulundu?Kendi deyimi ile FETÖ efendinin dizinin dibine oturup, kaç kez başını okşattı? Arjantin, Kenya, Etiyopya ve bilumum ülkelerde FETÖ efendinin okullarında niçin fink attı? Bunların Sivas Belediyesine ne faydası oldu?

Elbette ki FETÖ ye, şimdi o da karşıdır.(Herhalde!)Artık FETÖ olamayacağına göre (!)Doğan beyin,bir başkan adayı olarak uhrevi ve manevi anlamda başka bir ilişkisi var mıdır? Şimdiden bilmek gerekir. Çünkü bazı insanlar ?kuzu postuna bürünmüş, kurt? gibidir. Kuzu gibi olmaları, bağlı oldukları ?tekkeye?, kurt gibi olmalarıise bağlı oldukları ?ocağa? yorulur. Bilinmesinde fayda vardır.

Doğan bey, eski Sanayi sitesini on yıl önce öyle bir çıkmaza soktuve esnafı öyle bir perişan etti ki, sonradan gelenlerde işin içinde çuvalladı. O dönem, sosyal medya da  ?Başkan suyumuzu kestin, tuvaletleri yıktın, biz nereye sı....ğız?? diye feryat eden, esnafın haykırışlarınısanırım hatırlarsınız.

Gelelim beş yıl boyunca Doğan beyin yaptığı olumlu işlere. Yukarı tekke mezarlığı, on numara üç yıldız. Fidan Yazıcıoğlu Kültür merkezi, doğru iş, yanlış yer. Özbelsan A.Ş. işçilerinin sendikalaşmasının sağlanması.Oy içindi diyenler oldu ama galiba yetmedi. Akla gelenlerin hepsi bu kadar, sizin aklınıza gelen başka bir şey var mı, bilemiyorum?

Bütün bunlar orta da iken, hangi kafa ve içinde var olduğunu kabul ettiğimiz beyin,Doğan beyi tekrar belediye başkan adaylığına taşıdı, anlamak mümkün değil. Kafa ve kafanın içinde beyin olsa da, akıl ve hafıza tutulması dedikleri bu olsa gerek.

Vah, benim talihsiz şehrim vah?

YAZARLAR