Mehmet BAŞKAN


TABİLDOT


TABİLDOT

2019 Mahalli idareler seçimine giderken, Sivas özelinde bir ittifak yapılmasa da, zımnen Cumhur ittifakı geçerli olacaktır. Büyük Birlik Partisi de dâhil olmak üzere, Sivas belediye başkanı muhtemelen Cumhur ittifakından çıkacaktır. Dolayısıyla Cumhur ittifakında ki, üç adayda ittifak ruhuna uygun olarak birbirlerini ağırlayıp duracak, önce ki dönemin yanlışlıklarını görmezden gelecek ve birbirlerini incitmemek için azami gayreti göstereceklerdir.

Bu tiyatroyu izleyen ve umutsuzluğa düşen binlerce, aklı fikri yetik Sivaslı da artık yeter, bu köyden bir kasaba olmaz deyip, göçüp gideceklerdir? Elbette kimse böyle bir şeyin olmasını istemez, ama yıllardır sessiz sesiz devam eden göçün birden hızlanmasından korkarım.

Sırf bu yüzden görebildiğim hakikatleri yazmak istiyorum. Hakikat, şu ana kadar ortaya çıkan adayların hakkıyla belediye başkanlığı yapabilecek ve milletin içine sinebilecek, adaylar olmadığıdır.

Ama ne çare?

Bu Tabildot demokrasisi karşısında yapabileceğimiz tek şey, aklımızın yettiği kadarı ile uyarıcı olmak ve testi kırılmadan, gördüklerimizi en sade ve en hesapsız haliyle muhatabına iletmektir.

Bu muhataplardan birisi olan BBP belediye başkan adayı Sayın Doğan Ürgüp´ü bir önceki yazımda değerlendirmiştim. Diğer bir muhatap olan AK Parti adayı Sayın Hilmi Bilgin´i de bu yazımda değerlendirmek istiyorum.

Sayın Hilmi Bilgin´in belediye başkanlığı adaylık süreci, oldukça farklı ve hızlı gelişti. Başlangıçta Hilmi beyin ismi yok iken, yine bol miktarda aday adayı ortaya çıktı. Kendilerini tanıtmak için billboardlara afiş astırmaya, yerel televizyonlara para akıtmaya başlamışlardı ki, temayül yoklaması genel merkez tarafından iptal edildi. Bu durum, öncelikle mevcut belediye başkanı Sami Aydın´ın yeniden aday gösterileceğine yorumlansa da, sonuçta Sayın Hilmi Bilgin Ak parti belediye başkan adayı olarak ilan edildi.

İşin acı tarafı ise, aday adayı olarak ortaya düşürülen 15-16 kişiden birinin çıkıp ?böyle iş olur mu arkadaş, bizi toplum önünde yok saydınız, küçük düşürdünüz? diyememesiydi.

Sayın Hilmi Bilgin, üç dönem milletvekilliği yapmasına rağmen bu süreçte, başarılı bir portre çizememiş olacak ki, kamuoyu tarafından açık bir şekilde eleştirilmektedir. İleri ki günlerde bu algıyı değiştirebilir mi, bilemem ama bu anlamda bence işi biraz zor görünüyor.

Ancak Hilmi Bey ile ilgili önemli ve izaha muhtaç bir konu daha var. Adalet eski bakanı, Şakir Şeker?in sosyal medya da paylaştığı, FETÖ iltisaklı Sivas ÜLFET derneği davasının ifade tutanakları. Sayın Hilmi Bilgin tarafından bu meselenin açıklığa kavuşturulmasının siyasi bir zorunluluk olduğu kanaatindeyim.

Sayın Hilmi Bilgin, aday olmasına adaydır. Ancak gönül belediyeciliği sloganından başka, ortada somut bir proje veya bir fikir yoktur. Belki bunları daha sonra açıklayacak ama dereyi görmeden paçaların sıvandığı ve belediye yönetim kadrolarının paylaştırıldığı iddiaları da umarım doğru değildir.

Tabildot usulü edilgen sandık demokrasisi ile gönül belediyeciliği bir araya gelebilecek kavramlar olamaz. Ama başkan olacak kişinin gözünde parlayan bir ışık görelim o da yeter?

Temennimiz her şeyin iyi olmasıdır?

Mehmet BAŞKAN

YAZARLAR