Mehmet BAŞKAN


STK-TSO-KLTK-KK


Ülkemizde özgürlükçü  demokrasi istiyoruz  diye feryat eden  ve  sürekli demokrasi, adalet  talebinde bulunan sivil örgütler veya kitleler , önce kendi örgütlerinde, odalarında, sendikalarında,  birliklerinde, borsalarında  bu değişim ve dönüşümleri yapabilmeyi becermelidir. Demokrasi  denilen  şey buralardan başlar, dostum.  NOKTA

 Türkiye de  STK´ların, koltuğuna oturup da, 15-20 yıldan önce, kendi gönlü ile koltuğu bırakan bir babayiğit,  nedense görülmemiştir. Sebeplerinden birisi, şu Çin atasözünde  saklı olabilir.  Çin atasözü der ki : ?BIR INSAN OTURDUĞU YERDEN KALKMAK ISTEMIYORSA,  SEBEBI  ORTALIĞA YAYILACAK KOKUDAN KORKMASIDIR?,  NOKTA.

 Sivas Ticaret ve Sanayi Odası başkanı, Hacı Osman Yıldırım girdiği her seçimi kazandı ve  dile kolay tam 16 yıldır makamını korumakta.  Önümüzde ki ay yeniden Ticaret ve Sanayi odası seçimleri yapılacak. Kanatimce sonuç değişmeyecek. Son dakika  süprizi olur mu? Öyle bir emare görülmese de, burası Sivas her şey olabilir.

 Bir önceki seçim öyle olmadı mı? En çetrefilli ve organize seçimdi. O seçimde FETÖ yapılanması (o gün ki adı ile cemaat- hizmet hareketi)  az kalsın yönetimi ele geçiriyordu.   Çok küçük bir farkla başaramadılar. Necati Gülbahar gibi Osman Yıldırım´ın ekseninden çıkması düşünülmeyen isimler dahi cemaat tarafından ikna edildiği halde, şu anki meclis başkanı Necati Şahin´in Büyük Birlik Partisi geçmişine ve muhazakarlığına rağmen son anda H.Osman Yıldırım´ın yanında yer alması ,  işi tersine döndürdü ve sonuç alamadılar. İhtilalci cemaat grubunun başında şimdi firari olan Zeki Bulut,  aynı zamanda belediye meclis üyeleri olan İbrahim Bozkurt, Musa Emmioğlu ile  Halis Kaptan, Turan Akkaş gibi isimler olduğunu unutmayalım ve unutturmayalım. Bu isimler  tahmin ediyorum,  o günleri, hatırlamak dahi istemiyorlardır.

 TSO nun kanunla belirlenmiş rutin görevlerinin yanısıra, şehrin gelişmesi yönünde veya sorunların dile getirilmesi, konuşulması,  fikri ve icra-i eylemlerde bulunması  şimdi ki devirde toplum ve siyasetçiler tarafından beklenir bir şey olmuştur.

Bu bağlamda, Sivas TSO´nın,  kamuoyunda konuşulan  bazı faaliyeleri :

Birbirleri ile yapılan iş ortaklıkları (AVM),  yabancıyı  araya  sokmayalım (baretta),  devletimizin arkamızda olduğu yüksek teknolojiyi şehrimize getirelim, bu işleri kaptırmayalım  (Havelsan),  bakanlar,  vekiller, ünlüler gelirse once biz muhattap olalalım, tanış olalım, (karşılama törenleri ve kabüller) müsteşarları, genel müdürleri davet edelim, gezdirelim yiyelim içelim  arkadaş olalım,  banka müdürlerini odaya çağırıp vali bey ve belediye başkanının önünde fırçalayalım gibi benzeri oda faaliyetleri kamuoyunda çokça konuşulmuş ve  genelde başarılı bulunmuştur. 

 Sivas TSO´nın  son 16 yılda akılda kalan ve Yapmadıkları Faaliyetler :

 Eski sanayi  yıkıldı, iraneye döndürüldü, tüccar sanayici perişan edildi, TSO hiç topa girmedi !

  1. İmar Revizyonları yapıldı, kuvvetli bir ses ile  Örgütsel bir eleştiri, yorum ve katkı görülmedi görülemedi !
  2. Hızlı tren gibi çok önemli bir tartışma konusunda bile,  telefonumun şarjı bitmiş  numarası çekilerek ! Cevap verilmedi.
  3. TOBB ETÜ üniversitesini yaptık, yapıyoruz, seneye açıyoruz balonu ve hikayesi yıllarca anlatıldı, imzalar defalarca atıldı?.Olmadı.
  4. Koca fuar alanı (TOBB Ünv.) inşaatının  içinde düzenlenen tarım panayırları yapıldı, yakışmadı, adına fuar dendi? Hani Fuar alanı yapılacaktı. Olmadı.
  5. Koca Fuar alanı (TOBB Ünv.)inşaatının ,  Osman Yıldırım´ın oğlunun milyonluk  düğününe ev sahipliği yapması? Oldu mu?
  6. İŞGEM yaptık, yapıyoruz, oldu, olacak hikayesi? Olmadı.
  7. Yöresel Ürünler Satış Merkezi yapıyoruz, yaptık, balonu ve hikayesi?. (Ankara yolu üzerinde Jandarma birliğinin yanında ki alan)? Olmadı, yapılmadı.

 SON  SÖZ

Sayın  bakanları, milletvekillerini, Valileri,  belediye başkanını, C. Başsavcısını vb. kişileri sürekli taltif ile, yakın temas ile ve sıcak ilişki kurma yoluyla,  şahsi sorunlara yönlendirme, şahsi meseleleri çözme ve şahsi destek alma ve  kişisel işbirliği siyaseti gütme, son 16 yılın akılda kalanlarıdır. Her yerde dile getirilen ve ortak görüş haline gelmiş  kamuoyu  kanaatidir. Bende katılıyorum.  NOKTA?..

 

YAZARLAR