Yusuf Agâh


SİVAS´tan ÇUBUK´a Nasihat


Bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Cumhuriyet kenti Sivas´ın tarihinde kara bir leke olarak yerini alan 2 temmuz olaylarında yaşanan ve 37 Canımızın vefatıyla sonuçlanan toplumumuzu derinden sarsan bölen bu menfur olayın travmalarını hala şehir ve toplum olarak yaşamaktayız.

Provokasyonlar sonucu yaşananlar milli birlik beraberliğimiz yaralamak yok etmeye dayanan eylemler neticesinde , telafisi mümkün olmayan acılar yaşamamıza sebep olduğunu gördük.Bir daha böyle acıların yaşanmaması ve ders alınması gerektiğini düşünmeliyiz.

Fakat ne acı ki önemli bir siyaset adamımız CHP partisinin genel başkanı olan Sayın Kemal Kılıçdaroğluna karşı yapılan bu saldırı girişiminde bulunmak,yaşananlardan yeterince ders almadığımızın göstergesidir.

Kemal Kılıçdaroğlu için bu saydığımız tüm sıfatlar bir yana kendisi bu Aziz Milletin bir ferdidir,vatandaştır, her vatandaş gibi önemli bir değerdir.Kendisinin evladı da her Türk evladı gibi Sivas´ta askerlik vazifesini yerine getirmiştir.

Başkentimizin yanı başında çubuk İlçesinde En kıymetlimiz olan Şehit cenazesinde yaşanlar yine birkaç provokatörün sergilediği birilerinin milli birlik ve beraberliğimizi bozmak bölmek için yapmaya kalkıştığı bir eylemdir.

Devlet olarak bunu gerçek yapanları arkasındakilerini bularak, çok ciddi bir şekilde ceza verilerek örnek olması gerekmektedir.Bize ne oluyor böyle ,anlamak mümkün değil.Yaşadıkça öyle şeylere şahit oluyoruz ki bunları anlamlandırmada güçlük çekiyoruz.

Siyasetçiler birbirlerini eksikliklerini söyleyecek eleştirecek bu işin fıtratında var.Biz vatandaşlara ne oluyor böyle bu kadar hırs nefret hiç bize yakışmayan söylemler demokrasinin gereği olan seçimlerde oyumuzu dilediğimize veririz düşüncelerimizi şiddete dönüştürmeden ifade edebiliriz işte o kadar.

Cumhurbaşkanına hakarete varan söylemler,Parti başkanlarının birbirlerine hakaretleri bunlar bize yakışan şeyler değil ve hiç hoşumuza da gitmeyen şeyler.Siyasetçiler, ve basın mensupları nerde hata yapıyoruz diye oturup düşünsünler milleti germesinler hatalarından dönsünler.

Çünki dünden daha çok bugün, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır.Bu olaydan gereken dersi çıkarırız inşallah daha çok severiz, güveniriz birbirimize. Öyle olacağına da inanıyorum . Bu yaşanan üzücü olay sonrası Sayın Kemal Kıiçdaroğlu´nun belirtiği gibi ?´Türkiye de bir kaosun çıkması, Türkiye´de bir kargaşanın çıkmasını isteyen çok çevre var. Bu çevrelere izin vermemek lazım´´. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözüyle yazıma son vermek istiyorum .´´ Kimsenin Türkiye´nin huzur iklimine zarar vermesine müsaade etmeyiz´´

YAZARLAR