Şakir Kale


SİVAS EVINDE GALİP GELEMEDI


Sıvas  4 Eylül Stadı'nda oynanan ve  Kadir Sağlam ın yönettiği Süper Lig'in 21. haftasında   Sivasspor sahasında Gaziantep ı konuk ettı.
Sivasspor sahaya  Ali, Burak, Aaron, Samba, Uğur, Poungouras, Kvet, Erdal, Emrah, Barrow ve rey  Manaj ile çıktı 

Gaziantep takımı liğin en dişlı takımlarından çok iyi mucadele eden bir ekip iyi oyunculara sahıp ve kaybetmeyı sevmeyen bir takım  özellıkle Nita, Djilabodji, Jevtovic,  , Maxim,   N'Koulou ve  Dragus gıbı kalıtelı yabancılara sahıp .  ayrıca Gaziantep takımında  Afrika Uluslar Kupası nedeniyle milli takımlarda bulunan Bikel ve Gradel ile sarı kart cezalısı Markovic, maçta forma giymedi.
Sivasspor art arda iki  kez penaltı kazandı  topun başına gelen Rey Manaj, iki penaltıyıda  rakip takımın fileleriyle buluşturdu.
Hatalardan faydalanan ve  fırsatları doğru kullanan Gaziantep   Draguş ile  farkı bir'e indiren golü daha sonrada   sahneye çıkan Papy Djilobodji, attığı enfes golle skoru  belirledi.
Yiğidoların iki farkı yakalamasına ragmen defansın yaptıgı hatalar yuzunden üç puanı bıraktı bir puana razı oldu bunada şukur etsın Rakıp Gazıantaep puanlarıda alıp gıdebılırdı .
Sivasspor - Gaziantep   maçında gol perdesini ev sahibi ekip adına ilk  dakikada Rey Manaj açtı. Barrow'un pasında topa hareketlenen Emrah, Mbakata'nın müdahalesi ile yerde kaldı ve hakem beyaz nokayı işaret etti. Salem Mbakata bu müdahalenin ardından sarı kart gördü. Penaltıda tpun başına geçen Rey Manej sağ ayağı ile topu ortaya vurdu vetopu ağlara göndererek takımını   öne geçirdi.  adı
Sıvasspor Golün hemen ardından farkı iki ye çıkardı. Emrah'ın Oğün'ün müdahalesinde yerde kaldı ve hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda bir kere daha topun başına geçen Rey Manaj sol üst köşeye sert bir vuruşyaparak takımının ve kendisinin ikinci. golünü kaydetti.
deplasman ekibi adına ilk golu    Denis Draguş'tan geldi. Maxim, Appindangoye'den topu çalmayı başardı. Maxim, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda sağında bulunan Denis Drağuş'a pasını çıkardı ve durum  maçta fark bire indi. Devre biterken  Papy Djiilobodji'nin golü ile Gazıantep beraberliği yakaladı. Orta alanda topu kapan 35 yaşındaki oyuncu ileri çıkarak yayın solundan uzak köşeye sert bir vuruş yaparak takımın beraberlik, kendisinin ise maçtaki ilk golnü kaydetti ama gol defalarca izlenecek muhteşem bir goldü.
Macda başka gol olmadı çok pozısyon kacırdı iki takımda ama baksa gol olmadı puanlar paylasıldı.
Yiğidolar Bu sezon evinde oynadığı  ve lig tarihinde iç sahada en yüksek beraberlik oranına sahip olduğu sezonu geçiriyor  Süper Lig maçlarından en fazla beraberlikle ayrılan iki takımdan biri olan Sivasspor Diğeride  Antalyaspor dur.
Sivasspor gelecek hafta gelecek hafta  Antalyaspor'un konuğu olacak.

YAZARLAR