Osman ADA


Selami UZUN ve Şehre Dair


Aklım yetti yeteli Sivas da onlarca milletvekili seçtik. Düşünüyorum da çoğunu hatırlamıyorum.

Bazıları şehirle ilgili  hizmet noktasında belleklerimizde yer edinmezlerken, bazıları ise gerek kişilik gerekse hizmet anlamında iz bıraktılar.

Bu iz bırakan isimlerden biri olan Selami Uzun ile ilgili düşüncelerimi yazmaya çalışacağım.

İsterseniz,   son dönem  milletvekkili seçtiklerimize bir bakalım  hangisinin şehirde bir karşılığı var ne yapıyorlar  yada şehirle ilgili en son NUMUNE HASTANESİ´nin yıkılmaması için bir duruş gösterenlere ve şahsima, niye arayıpta yıkılmasın diye karşı duruş gösteriyorsunuz dahi diyemeyecek bir soğukluk ve kopukluk içindeler.

 Ama bir  CHP milletvekili var Ali AKYILDIZ. O beni de bu mücadeleyi veren kişileri de arayarak yapabildiklerini anlatarak ilişki kurabildi ki bu milletvekilimiz her hangi bir yaptırım gücü olmadığı halde yüzü şehre donuk bizlerle devamlı bir temas içerisinde.

Peki diğer vekiller niye bizden kopuklar. Buda ayrı bir yazı konusu. İnşallah bir gün Sayın Hilmi Bilgin  ve diğer vekilleri hataları ve sevapları ile yazmayı düşünüyorum.

Ben bu konuda Bakan Bey i de anlayamadım. Bir şehir Numune Hastanesi binası  yıkılmasın diyor.

 Sivas´ı temsil eden Sayın Bakan ki Sivas la ilgili her anlamda karar verici bir konumda ama niye kamuoyu hassasiyetini dikkate almıyor ve bu konuda eleştiri alıyor. Emrindeki bürokratın -ki kendisini seviyoruz-bu konudaki  üst perdeden çıkışlarını onaylar bir tutum içerisinde. Yada konuşturan bir konuma düşüyor.

Bence işin yanlışı ve acısı etrafı bunu kendisine anlatmıyor mu? Ve sanki  çok doğru bir is yapıldığı mı düşünülüyor.

Benim tanıdığım Bakan bey halka rağmen bir şey yapmaz  ki siyasetçi de halkı karsısına almaz ama su an yasadıklarımız tam bir facia.

Hele dini kullanan iki DERNEĞİ sivriltme ve söz sahibi yapma çabalarını aklıma bile getirmek istemiyorum. Buna da dur diyecek Sayın Bakan dır. Neyse inşallah Bakan Bey Şehir ne düşünüyor derde, geç  kalınmadan yanlıştan dönülür yoksa şehirde kendisine karşı  bir hayal kirikliği  had safhada olacak.

Keşke bir telefon açsa da sorsa bende eski hesap 100 trilyon harcanarak yapılmaya çalışılan  cami ile ilgili vatandaşın görüsünü caminin şehirden görünmesi icin  yıkılmaya çalışılan şehrin hafızalarından Eski Numune Hastanesi ile ilgili Sivaslı ne düşünüyor  kendisine net açık bir şekilde anlatsam da Bakanımız dinlese yanlışlardan dönülse.

Nerden nereye bu yazı  yine bir  gecikmiş  Selami Uzun yazısı idi ben nerelere girdim neleri yazdım.

Gelelim yazımıza Şahsım Selami Beyi ilk olarak milletvekili olduğu zaman tanıdım hatta bir secim çalışması yaptıkları TSO´da Sn Temel Karamollaoğlu´na sordum. Topluluğun içinde  ayrı partili olmasına rağmen dedim kim bu biz tanımıyoruz siz tanırsınız.  Temel bey Selami Uzun ile ilgili çok övücü sözler söyledi. İstanbul belediyesinde güzel işler yaptı ve kişiliği ile ilgili yine güzel övücü sozler sarfetti.

O donem rakip olmalarına rağmen Selami bey seçildi. Sonrasında milletvekili olarak ziyaretime geldi tanıştık ve inanın hiç bir gün ilk tanıştığımızdan bugüne bende ki intibaı hep Sivas sevdalısı Sivas a Sivaslıya yardımcı olma gayreti içerisinde gördüm.

Kendisi Kelkit kontenjanından seçildi. Ben biliyorum ki o bölge halkı da aynı Sivas halkında olduğu gibi bir karşılığı, bir ağırlığı ve de insanlara verdiği emekler karşılığında çok seveni var eğer tepeden listeler oluşmasa halkın iradesi ile milletvekili listeleri oluşabilse açık ara ilk sırada olur iki donem milletvekilliği yaptı hala insanlar yaptığı hizmetleri ve kendilerine nasıl yardımcı olduğunu, cenazesinde düğünün de yanında olduklarını şimdikilerle mukayese ederek ah çekerek anlatıyorlar.

Şimdi diyeceksiniz ki nasıl milletvekilliği yaptı? Bir hafızamızı tazeleseniz.Her sey den önce çok samimi içten ve devamlı bir temas içerisinde seçmene duyarlı halkdan kendisine gelen talepleri yerine getirebilmek için elinden geleni yapan bir intibası vardı.

Mesela kendisini tanıyan herhangi biri bir başkasının talebi için bile arasa ilk sözü ya benim telefonumu ver yada o kişinin telefonunu ver ben görüşüyorum yardımcı oluyum sonrasında ise muhakkak arar yaptıklarını ve sonucu bildirirdi.

İnsanlara ve bence en önemlisi  devamlı yüzü ve  beyni şehre şehirde yasayanlara dönuk olurdu sık sık Sivas´a ilçelere gelir insanlarin dertleri ile dertlenirdi dinlerdi ve parti li zengin fakir ayırımı yapmazdı kesinlikle.

Ziyaretlerinde etrafında yağcı yalaka bir kalabalık bulundurmaz tek başına sessiz kibar insana değer veren bir duruş içerisinde olurdu.

Yani Adam gibi Adamdır. Temsil kabiliyeti olan iş yapabilen is  yaptırabilen donanıma sahip kendini yetiştirebilmiş Sivas´ı çok seven ahde vefası olan, dostluğa arkadaşlığa önem veren hala esi ile milletvekili olmadığı halde  her fırsatta Sivas´a gelerek düğünlere cenazelere samimiyet içerisinde iştirak eden bence  Sivas´ın son yıllarda yetiştirdiği kıymetli bir siyasetçi ve kişiliktir.

Görüyorum ve inanıyorum ki halk da da muazzam bir karşılığı var çünkü halk yapılan iyilikleri ve hizmetleri unutmuyor.

Ben de diyorum ki  inşallah Selami  Uzun Bey  Sivas´a önümüzdeki seçim dönemlerinde  Sivas a hizmetlerinin olacağı bir görevde olmasını Sivas halkının istediği gibi bende istiyor ve  arzu ediyorum.

Eyvallahsız hesapsız bir beklendi içerisinde olmayan yapımı bilenler bilir ki hatıra fetva vermem.

Doğru bildiklerimi de ve inandığım değerleri de yazmaktan ifade etmekten çekinmem.

Bu yazım da içimden gelen Selami UZUN için bir hakkı teslim etme yazısı idi gecikmiş de olsa. 

Mevlam neylerse inşallah kendisi için de bizler için de güzel eylesin?

 

Doğruya Doğru
30.03.2018 09:16:33
İsmet Bey ve Habip Beyi sağda solda görüyoruz ama diğer iki vekilimizden haberimiz yok, geçmiş dönem vekillere bakınca da ne adları ne yaptıkları nede... ortada hiçbir şey yok

Nejat DEMİR
2.04.2018 14:49:22
Sivasa birilerine mahiyet ve iş takipçisi olacaklara değil içinde doğup Derdi Sevdası Ömrü Sivas olup içinde son neesini Sivasım diye verecek liderlik edecek Sivası yeterince önemsemiyenlere hakkını hakkıyla vermeyenlere dünya beşten büyüktür gerçeğinde sözde kararda Sivasın Sivaslının diyecek Sivas için ölecek insanlara ihtiyaç var. Böyleleri varmıdır mutlaka vardır lakin şahsım olarak bugüne kadar ben görmedim gören varmı bilmiyorum diyorumki böyle birisi olsaydı SİVAS NÜFUSU YÜZBİNLERCE AZALAN DEĞİL NÜFUSU KAT BE KAT ARTAN MİLYONLARI AŞAN EKONOMİSİYLE KALİİYE YÖNETENLERİ İNSAN KAYNAKLARIYLA İSTİHDAM ALANLARIYLA TARİH KÜLTÜR TURİZM SAĞLIK EĞİTİM SANAYİ ZİRAİ VELHASILI HADDİ OLAN HAKKI OLAN TÜM ALANLARDA ÇERÇEVESİ YASAL TANIMLAMALARLA VE KARAYOLLARI HARİTASINDA ŞEHİR SİMGESİYLE GÖSTERİLMİŞ BİR ŞEHİR VE HATTA BİR BÜYÜK ŞEHİR DEĞİL ÜRETİMİNE HİZMETİNE TARİHİNE KÜLTÜRÜNE SAHİP ÇIKAN KABUL GÖRMÜŞ TESCİLLENMİŞ BİR DÜNYA ŞEHRİ OLURDU. Ölçü bu olmadığı sürece ağa gelen paşa gider lakin Sivasımız böyle giderse merkez nüfusu 100 binin altına genel nüfusu da 100 bin civarında yasalara göre belirlenmiş sınırlar içerisinde kağıt üzerinde ve karayolları haritasında ŞEHİR simgesiyle gösterilmeye devam edilen bir yer olur.

Nejat DEMİR
4.04.2018 15:44:17
Zorda Darda Hakkında Hukukunda Yasada Masada dertte tasada kıyıda köşede saklıda gizlide ayanda beyanda makamda pozisyonda hakkıyla layıkıyla namıyla şanıyla aslıyla hasıyla Sahi Sivaslının vekili kim ve kimler olmalı olabilmeli sorusunun cevabı alın terinde emeğinde tozunda toprağında yazında ayazında filizinde fidanında derdinde tasasında hamurunda çamurunda sözünde özünde yasında kederinde neşesinde keyfinde namında şanında soyunda sopunda nüfus kütüğünde ölüm kaydında öz be öz SİVAS olan O-L-M-A-L-I başkası olmaz mı tabi ki olur bugüne kadar olduğu gibi büyük ihtimalle de bundan sonrada hep olacağı gibi lakin asla Sivaslının vekili O-L-A-M-A-Z.

Attila Güler
17.04.2018 14:18:16
Osman Bey ben yıllardır Sivas gündemini takip eden birisiyim.Benim anlamadığım sizin gibi şehri bilen görgülü kültürlü şehrin yerlisi ve yaşayanı insanlardan neden faydalanmıyor bu yönetenler.Selami Bey´ i çok duydum ama bu yazıdan sonra daha da dikkat edeceğim.Ayrıca numune hastanesinde acı tatlı çok anılarımız oldu geçmiş zamanda, ne amaçlıda yıkıldı göreceğiz .İnşallah her şey şehrimiz için hayırlı olur

YAZARLAR