Yusuf Agâh


Sek Sek Tirübünü


Kâlem desen sivri dilli, mürekkeb desen kara yüzlü, Kâğıt desen iki yüzlü?

Sivas Postası Ailesiyle tanışmamız ,kendilerinin sağ olsunlar gazetemizde gündeme ,edebiyata dair bir şeyler yazmak ister misiniz teklifiyle başladı.Kabul ettik burda amaç okuduklarımızı gördüklerimizi duyduklarımızı Sivas halkına dilimiz döndüğünce anlatmak toplumca yanlış bulunan meseleleri istişare ederek yanlışları göstermek ve doğruya ulaşmak tek amacımız olmuştur.

Sivas Postası´nın Kamu oyunun gündemini oluşturan tüm konularda ortaya koymuş olduğu tarafsızlık ve devletçi bir zihniyete sahip olması şehir adına projeler ortaya koyması var olan yanlışlık, haksızlıklar karşısındaki duruşu ve ciddi uyarılarına şahit olduk ve oluyoruzda bunun sebebiyle basında haklı olarak en çok takip edilen bir gazete haline de gelmiştir.

Gazetemizi n bir çok kesim tarafından okunduğu ve takip edildiğini biliyorum özellikle okuyan takip eden kesim kamu kurum ve kuruluşunda çalışan personeller ve yerelde siyasetle uğraşanların olduğunu tahmin ediyorum.

Şehirde ki bir çok meselenin kaynağının bu yerel siyasiler,kamu kurumları olduğu bilinmesi ve gazetenin eğmeden,bükmeden olayların üzerine gitmesinden dolayı ,acaba bugün Sivas Postası neler yazdı diye merak etmeleri, çok okunmasına en büyük etkendir.Köşe yazısı yazmak için haftalık yazacağın konu hakkında işte bilgiler topluyorsun, elinde ne varsa ona göre bir fikir ortaya koymaya çalışıyorsun.

Tabiki bu haber konularının bir çoğu yerel meselelerle alakalı olmakta fakat konuyla ilgili öyle bilgilerle karşılaşıyorsun ki ya bu kadarda olmaz dedirttirecek tarzda.Yanlışlıklar ve yanlışlık yapıyor bunu dile getirelim hatasından dönsün diye dikatini oraya çekmek için düşünüp haber yapıyorsun.Aman birde bakıyorsunki diğer gazetelerde kendisini övdüren ve basında bol bol beyanatları ve çarşaf çarşaf haberlerini yaptırmışlar.

Bu kadar masraf yapmaya , gülünç duruma düşmeye ne gerek var hatandan vazgeç bu kadar basit.Hata olduğunu bilip düzeltme yoluna gitmek büyük erdemdir.Fakat ne yapalım memleketimizde bu davranışa pek (hiç)rastlayamıyoruz.

Şu ifadeleri de kullandıklarını çok iyi biliyoruz.Birincisi ?´yav işte bunlar böyle hep yalan haber yaparlar´´derler fakat mahkemeye veremezler.İkincisi ?´bu haber için kaç lira para aldılarki böyle yazıyorlar´´ derler ortada ne para vardır ne de pul.İspast da edemezler .Bu manevralarda tutmaz, tabii artık kendi tarzlarında olan kişilerle bir araya gelmeye,kendi kendilerinin övdürmeye başlarlar.

Eleştiri kültürüne tamamen kapalıdırlar bir çok olumsuz işler yaparlar ufak bir ?´şu iş yanlış böyle olmamalı´´dedinmi tamam artık seni şehirde sindirme adına her türlü propağandayı da yaparlar.Aslında kendileriyle alakalı olumsuz haberler bazı uyanıkların tamamen işine gelmektedirde gazetemizin eleştirdiği bazı kişilerin bulundukları mevkii makamlarının hakkını veremediklerini söylendiği vakit yerleri ni dahada sağlama alıp yükselme imkanı varsa biraz daha yükseldiklerini görmekteyiz fakat gönüllerden tamamen düştüklerini de görüyoruz.İnanın burda konusu edilen haberlerin sadece yüzde onluk kısmını yazıyoruz.

Bundan gerisini şehir adına söz sahibi olan insanların insiyatifine bırakıyoruz.Ama yinede herzaman ne yaparsanız yapın kendinizi ne kadar akıllı hissederseniz hissedin ama şunu unutmayın ki Sivas Postası olarak, yaptığınız haksızlıkların her zaman farkındayız ve karşısında olacağız.

Akıllı mantıklı düşünen insanların yanlarında bulunmaları gerekirken, şehirde bile bulunmasından rahatsız olan,misyonunu üstlendiği siyasi parti liderinin söylemini önemsemeyen,varsa yoksa ben eksenli hareket eden buralardan nemalanmaya çalışanların,siyasetin içerisindeki kişilerin çoğunlukta olduklarını da görmekteyiz.Özellikle bunları eleştirince ?´bu gazete partimizi yıpratmak için yapıyor bu haberleri´´reklamınıda yapmaktadırlar.Aslında kendi yaptığı dalavereleri gizlemektir amacı.Kardeşim partine en çok zararı veren sensin,yalandan neyin yaygarasını koparıyorsun.

Ne Devlet ;Ne Millet;Ne siyasi liderler, siyasi felsefelerinden uzak ciddi bir duruş ortaya koyamayan kişilerle bir yerlere varılamayacağını da, üretilemeyeceğini de bilmektedir.Bu günlerde değişimlerden bahsedilmekte vatandaş güzel şeylerin olacağını umut etmektedir. Bu yaşanılan siyasi durumu ?´metal yorgunluğu´´olarak açıklamaktadırlar.

Bence çok iyi niyetli yapılmış bir benzetme fakat düşüncem o ki yerelde siyasetle uğraşanların bu yorgunluğa erişecek bir iş ortaya koyamadıkları yönündedir.Saygı değer okuyucular yazıma son verirken bakın şu geçici ,kısa, doğumunla sevinen ,ölümünlede üzülen bir hayatı ikame etmek gerektiğini anlatan, ne güzel bir gazel yazılmış.Saygılarımızla Şimdiden mübarek Ramazan bayramınızı kutlar Vatanımıza ve Milletimize hayırlara vesile olmasını dilerim.

Yadında mı doğduğun günler?

Sen ağlar idin gülerdi âlem;

Bir öyle ömür geçir ki olsun

Mevtin sana hande halka matem.

Sadi Şirazi

YAZARLAR