Mehmet BAŞKAN


Sayın BAŞKAN, Önce Hesap Ver!


SAYIN BAŞKAN, ÖNCE HESAP VER!

Sayın Belediye Başkanı Sami Aydın, yeniden belediye başkanı olmak istiyormuş. Sami Aydın partisine ve Sivas halkına hesap vermeden yeniden aday gösterilemez ve gösterilmemelidir.

AK parti üst yönetimi karar vermeden, sayın başkandan şu soruların cevabını istemelidir.

1. Atık Su Arıtma Tesisi ihalesinden alındığı iddia edilen ve ayyuka çıkan para konusu artık açıklığa kavuşmalıdır. Hatta eski başkan Doğan Ürgüp´ün elinde bu konu ile ilgili bir dosya vardı! Halef-selef iki başkan, sanki birbirleri ile centilmenlik anlaşması yapmış gibi, o dosya birden ortadan kayboldu.

2. Belediye şirketi Özbelsan A.Ş. nin genel müdürü ilkokul mezunu Şaban Kaya isimli bir şahıstır. Aynı zamanda Sami Aydın´ın ortağı olan bu kişi, hangi özelliğinden dolayı 1500 kişinin çalıştığı bir kamu şirketinin başına getirilmiştir. Yoksa iddia edildiği gibi gizli saklı işlerin ayakçısı, sırttan indirilemeyen bir sır küpü müdür? Oturduğu milyonluk villa ile geliri arasında ki çarpıklık neyin nesidir?

3. Başkanın kendi kontenjanından belediye meclisine soktuğu ve hala FETÖ davasında yargılanması devam İbrahim B. İle Başkan arasında ki ilişki nedir? Başkanın ortağı ve aynı zamanda yeğeni, durup dururken 17-25 Aralıktan sonra bu kişi ile neden büyük iş ortaklıklarına girişmiştir?

4. Başkan ve aile şirketinin son beş yılda, hayatın doğal akışına ters bir şekilde anormal bir maddi güce ulaşması çok dikkat çekicidir. Bu konuya bir açıklık getirebilir mi? Özellikle başkanlık görevine geldikten sonra, kendi fabrikasında ürettiği ve müşterisi belediyeler ve özel idareler olan Korige borular ve polietilen boruların üretim ve satışında ki patlama bir tesadüf müdür? Başkanın aile şirketi olarak, iş alanları olmadığı halde, devasa bir iş makinası ve kamyon filosu kurmaları ve hafriyat işlerine girmeleri bir tesadüf müdür? Ayrıca şehrin muhtelif yerlerinde, özelikle göreve geldikten sonra yüzlerce daireden oluşan site inşaatları yapmaları tesadüf müdür?

5. Başkanın bu gün olmuş hala eski Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL´ün elini öpecek kadar yakınlık içerisinde olmasının ve ilişkileri oldukça sıcak devam ettirmesinin bir anlamı var mı?

6. Başkanın evinin bulunduğu Aydın Kent Sitesinde iç yollar ve parkın mülkiyeti kamuya ait olduğu halde, aylarca belediye imkânlarını kullanarak buraları abat ettirdiniz. Etrafını da tel örgülerle çevirdiniz. Bunu nasıl açıklayacaksınız?

7. 17-25 Aralıktan sonra kapatılan ?Kimse yok mu? derneğinin, şehir meydanında bulunan ve belediyeye ait dev ekranlarda kurban bağışı reklamlarının yapılmasını, nasıl açıklayacaksınız?

8. Sayın Başkan, hızlı trenin şehir içi geçiş güzergâhının değiştirilmesini sağlamak için her platformda itirazlara rağmen, yoğun gayret gösterdiniz ve başardınız, bunun gerçek sebebi ne idi?

Aile şirketinizin, hızlı tren güzergâhında, alt taşeron olarak milyonlarca metreküp hafriyat işi yapması nasıl açıklanabilir?

Kamuoyunun yoğun tepkileri sonucu, hızlı tren şehir içi güzergâhı tekrar eski ve doğru olan yerine gelince, hiç bilginiz ve dahliniz yokmuş gibi davranıyorsunuz. Kamuoyuna en ufak bir açıklama dahi yapma gereği dahi duymadınız

Hızlı tren güzergâhında, heba olan ve bir kısmı da sizin cebinize giren milyonlarca liralık emeğin (150 milyon lira olduğu ifade ediliyor) çöpe atılmasını nasıl açıklayacaksınız?

9. Göreve gelir gelmez, imar revizyon planında ki şikâyetleri değerlendiriyorum bahanesiyle, inşaat emsal oranları ile oynamanızı, yeşil bantlara imar vermenizi, imar uygulamalarında milletin boğazına çöküp %40 kesintiye ilaveten %20 zorla arsa bağışı yaptırmanızı ve daha sonra burayı aynı insanlara fahiş fiyatlarla satmanızı nasıl açıklayacaksınız?

10. Belediyenin kendi imkânları ile işlettiği restaurant-cafe işletmeleri varken, neden Paşabahçe deki, Kale deki tesisleri başkalarına neden veriyorsunuz? Ethem Bey parkındaki çay bahçesinin müstecirine caddenin kıyısında ruhsatsız koskoca bina yaptırdınız, kamunun ve belediyenin bunda ne menfaati var? Karşıyaka da Elazığlı otoparkçıya koca çamlığı neden verdiniz?

11. Paşabahçe de Hobbit evleri adını verdiğiniz, sonradan adını yamaç evlerine çevirdiğiniz binalardan bir iki tane numune niyetine yaptırdınız, anladık? Medyada dikkat çekince ve reklamı çok olunca, yirmi tane daha yaptırdınız. Buralarda kim kalıyor, ya da kalacak, reklam yapacağım derken hesapsız kitapsız bir şekilde diye, milletin parasını harcamak vicdanınızı sızlatmıyor mu?

12. Mevlana tüneli sonunda, öyle ya da böyle yapıldı, 50 milyon liraya ihale edildi, iddialara göre yüz otuz milyon lira harcandı. İhaleye çıkarken ihale bedelini düşük tutmanızın sebebi ne idi? Birilerinin ihaleye girmesini sağlamak mı, yoksa gerçekten bu kadar hesap bilememek mi? Burada garip bir şey daha var. İhaleyi alan firma hafriyat işini önce bir alt taşerona veriyor, adam işe başlıyor sonra adama işten el çektiriliyor. Utanmadan sıkılmadan bu işlerin tamamı başkanın aile şirketine veriliyor. Bunu nasıl açıklarsınız?

13. Recep Tayyip Erdoğan bulvarını yapacağım diye dört yıldır gündemi meşgul ediyorsunuz. İş makinalarını sokup ağaçları söktünüz, malzeme serip bir yol izi açtınız, o kadar? Arazi sahipleri yerlerini vermiyor diye, o bölgede verilmiş olan emsal inşaat oranlarını düşürdünüz. Vatandaşı tehdit ettiniz, işte günü geldi, bunun hesabı sorulmayacak mı zannediyorsunuz?

14. Eski Sanayi bölgesinde mülk sahiplerini perişan, milletin yerini de mundar ettiniz. Turkuaz projesi adı altında 1400 daire yapacağım dediniz. Hatta koskoca bir bina kiraladınız, Turkuaz proje ofisi kurdunuz, bakanlara açılış yaptırdınız. Gittiğiniz yol başından beri yanlış olduğu halde yanlışta ısrar ettiniz ve ediyorsunuz. Mahkemeler yürütmeyi durduruyor, siz hala orda ki insanları haksız tehditlerle yıldırmaya çalışıyorsunuz. Beş yıldır bu insanlara uykuyu haram ettiniz. Günü geldi ve bunun hesabını sormayacaklar mı zannediyorsunuz?

15. Yirmi yıl önce belediye başkanı Temel Karamollaoğlu´nun Kale Tarihi Semt projesini önceki döneminiz de kaldırıp çöpe attınız, yapılmış proje maketini bile kaybettiniz. Bu dönemde, çıkıp utanmadan, sıkılmadan benim projem diye yine aynı mimarlık firmasına aynı projeyi yeniden yaptırdınız. Eski belediye başkanı Doğan Ürgüp buradaki kamulaştırmaların %90´ını bitirdiği ve önünüze hazır arsayı koyduğu halde, seçime beş ay kala temel atacağım diyorsunuz. Ne kadar güzel, tebrik ediyorum!

16. Perakende sebze hali yerine Şemsi Sivas-i Meydanı projesi adı altında, proje vaadiniz vardı. Ne oldu? Ağzınıza bile almıyorsunuz.

17. Eski tahıl meydanı projeniz vardı, nerede?

18. Mega projeniz vardı, Kızılırmak Rekreasyon Projesi. El insaf, dört buçuk yıldır proje yapılıyor, sözünü bile etmiyorsunuz.

19. Yeni Belediye binası yapıyordunuz. Proje görsellerini millete gösteriyordunuz, hava atıyordunuz, ne oldu? Şimdi, hiç konusunu bile etmiyorsunuz.

20. Esentepe kentsel dönüşüm projesi vardı. Proje ihalesi yaptığınızı söylüyorsunuz. Reklam üstüne reklam yaptınız, gelen giden ne kadar bakan varsa gözünü boyadınız. Umut taciri gibi, oldu-olacak, yaptık-yapacağız, diye hala milleti avutuyorsunuz. Ortada hiçbir şey yok.

21. Beş yıllık bu dönemde Belediyenin aşırı derecede borçlandığı biliniyor. Sayın başkan 2018 yılında 13 milyon lira borcumuz var diye beyanat verdiniz. Ancak gerçek rakamı kimse öğrenemiyor. Ya gerçekleri ya saklıyor, ya da doğru konuşmuyorsunuz.

Sayın başkanın, birlikte göreve başladığı ve çoğu Organize kökenli bir ekibi var ki, onlarında bu hesaba girmesi lazım. Çünkü bunlar seçimle birlikte aniden müteahhitliğe başlayanlardır. Bunlar, başkan vekili Erdal Karaca, meclis üyesi Musa Emmioğlu, meclis üyesi Suat Düz ve meclis üyesi Ahmet Kuzu. Başkan yardımcısı Hasan Karaman, başkan yardımcısı Mahir Kuzucu, Başkan danışmanı ve eski imar müdürü Erol Genç isimli arkadaşlar var ki, bunların belediyede ki iş ve işlemleri ve varlık durumları ayrıca incelenmeye muhtaçtır. Bir de Muaz Uzun isimli BBP döneminden kalan bir başkan yardımcısı var, beş yıldır niye o koltukta, bunu kim getirdi oraya oturttu, ne iş yapar, anlayan ve bilen hala çıkmadı.

Beş yıl aslında uzun bir süre gibi görünse de çabuk geçti. Sivas şehri ambalajı güzel, mega köyden öteye gidemedi.

Bunların hesabını siz sormazsanız, ya halk sorar, ya Hakk sorar.

Mehmet BAŞKAN

 

YAZARLAR