Turan Metin


Sayın Bakanım Canın Sağolsun Hatrın Yeter


SAYİN BAKANIM CANIN SAĞOLSUN HATRIN YETER

Sivaslı verdiği yüzde 72 oyla hayatından memnun olduğunu hatta sorun ve sıkıntılarının olmadığını teyit etti. Ben de bu sonuçları maddeler halinde analiz etmeye çalışacağım;

1-Sivas seçmeni ve halkı diyor ki; benim Bakanım İsmet Yılmaz ta Kültür Bakan Müsteşarı yaptığı zaman bile Sivas´a bir fayda sağlamadı ise muhakkak bir bildiği vardı. Şimdi de Sivas´ı 23 ili kapsayan cazibe merkezi ( verginin KDV nin SGK priminin olmadığı elektriğin yarısının ödenmeyeceği yatırım bedelini faizsiz 10 yıl sonra ödeyeceği Cumhuriyet tarihinde görülmemiş teşvik paketi ) ne aldıramadığı veya mücadele veremedi ise SN.Bakan´ın bir bildiği vardır . Canı sağolsun varsın yatırımlar fabrikalar Erzincan´a Malatya´ya yapılsın . Bizim ihtiyacımız yok . Olsa bizi aldırırdı .

2 - Yine Sivaslı verdiği oyla diyor ki ; Dikim evi kapansa ne olur ? Askeri Hastane kapansa ne olur ? Neyimiz eksildi

3- Yine Sivaslı diyor ki; Sn Bakan Sivas´a geldiğinde cenazemize iştirak etmesi , hasta ve taziye ziyaretlerinde ve Dernek açılışların da bulunması her şeye değer.

 Hatta ; AKP il başkanı.yrd.sının babasının cenazesine yoğun gündemine rağmen milletvekillerini yanına alarak hem de özel uçakla cenazeye katılması bize verdiği değeri gösterir bu da bize yeter gerisi yalan dünya ...

4- Sivaslı diyor ki ; Bakanımızın canı sağolsun, her koşulda karşılıksız seviyoruz . Yok ; Milli Savunma Bakanı iken Sivas´a savunma sanayi yatırımı yapılmamış , yok Baretta silah fabrikası Sivas da yapılmaması yerel TV.de anlattığı gibi değilmiş. Yok , Tüdemsaş fabrikasın da savunma sanayi için niye üretim yapmamış ,bu konuda yenileme ve alt yapı çalışması yapılmamış. Niye özel sektöre savunma sanayinde büyük iş yapan firmalardan fason iş verdirerek Sivas´ta yan sanayi doğmasına katkıda bulunmamış geç bunları diyor.

5 - Hele son zamanlar da şehirde fitne çıkaranların ağzına doladığı ; Milli Eğitim Bakanı Sivaslı ama , öğretmen alımları ile ilgili mülakat yapılacak iller arasından Sivas çıkarılmış . Ve mülakat yapılacak 7 ile Sivas dahil edilmemiş .

Ayrıca bir dedikodu da şuan Ekrem Erdem in bşk.lığını yaptığı Dil ve Edebiyat Derneği´nin Sivas şubesi üyelerinin Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine danışman - Gen Md.- Daire Başkanlığı gibi kadrolar verilmesi eleştirilmekte. Neyse ki seçmen %72 ile bunun da cevabını verdi dedi ki ; Bakanımızın bir bildiği vardır biz onu çok seviyoruz.

6- Sivas da seçim sonuçlarını etkileyen diriliş ve Fatih gibi mahalleler niye %80 / 90 oy veriyor ? Diyorlar ki Devletim bana kömür - gıda - para yardımı yapıyor oy vermezsem gözüme durur bir de, evden çıkınca ayağım asfalta basıyor , ev de suyum akıyor bir kartla otobüse binip şehre iniyorum daha ne isteyim . Yok evde ki çocukların işi gücü yokmuş , varsın olmasın ,canları sağ olsun da ,Allah elbet rızıklarını verir. Yeter ki ilimizin bir bakanı olsun bizlerde o bakanımızla gurur duyalım.

7 - Bence Sivaslı seçmen verdiği oyla Türkiye ye şu mesajı verdi ; Eyyy Türkiye Bizim Sivas´ın gelişmemişlik geri kalmışlık gibi sorunumuz yoktur her şey yolundadır , Bakanımız , milletvekillerimiz, AK Parti teşkilatımız , Bld.Bşk.mız ve kamu kurum Md.lerimizden çok memnunuz . Hepsi gece gündüz Sivas için çalışıyorlar. Yani Sivas´ta çalışmama üzerine bir düzen yok (!)

8 - Sivaslı sadece Sn. Bakan için oy vermedi . Tabi ki şehrin otopark problemlerini çözen , yaptığı çalışmalarla trafiği rahatlatan , eşit şeffaf adaletli (!) imar uygulamaları ile mesleği mimar müteahhit olan Bld.Bşk. Sami Aydın´în masanın her iki tarafında çalışmasına rağmen ; ( Hem imar uygulamalarına karar verip hem de bu düzenlemeyi müteahhit olarak uygulayan ) kendi ifadesiyle " çoluk çocuğun aç mı kalsın " diyerek boru fabrikasında boru üretecek ve satacak , AVM ye , Sivas termale , doğalgaz boru hattı ve hızlı tren hafriyat işlerin de yakınları adına ortak olacak .

Hatta ; tünel işinde olduğu gibi ihaleyi iptal ettirip daha düzgün yapılması için yakınlarına yeğenlerine verilmesini sağlayabilir. AVM ye trafik akışı kazandırmak için yapılacak yolun hızlı trenin şehre gelmesiyle bu yola engel olacağı düşüncesiyle hızlı tren istasyonunun şehir merkezi yerine şehir dışına yapılması kararını verebilir . Bizlerde şehir merkezinden değil üniversite den iner bineriz .Yeter ki bsk. Uygun görsün . Başkana ayıp ediyorlar . Hele bir de ; AVM ye rakip olacak eski stadyum yerine yapılacak kompleksi ( için de AVM ) parka çevirerek , TOKİ yi de ikna etmek için Sivas girişindeki eski Osmanlı eseri Hara´ları TOKİ ye verme pazarlıkları söylentilerine verilen bir cevaptır bu oylar. Ayrıca , Sivas ın son yıllarda gördüğü genç çalışkan halkla iç içe Valimizin , Sami Aydın la ilgili çok açık beyanını da görmezden duymazdan geliyor bu fitneciler ... Sayın Valimiz ne demişti ? Belediye Başkanı Sami Aydın SİVAS İÇİN BİR ŞANSTIR hatta ; kamu kurum Müdürlerine talimat verdim, Sami beyden gelen istekleri yerine getirin diye . Bizler vali beyden daha iyi mi bileceğiz ? 

Bu sözün üstüne daha söz söylenir mi ?

9 - Gelelim bu başarıda payları olan millet vekillerimize ; Sn bakanımızın " beni temsil ediyor " diye söylediği , şu anda da çoook çalışkan(!) kamu Müdürlerini göreve getiren sn Hilmi Bilgin için ; Yok ucuza yurt kiralamış , Yok ortaklıkları varmış Yok fetö nün şehirde ki avukatlık yapılanması olan Ülfet derneğini kurmuş , başkanlığını yapmış , ortağının bürosunu arattırmamış gibi boş laflar ediliyor .

Halbuki mecliste ki kavgalar da hatta kadın mebusların dövüşme ve didişmelerde tek erkek milletvekili olarak kahramanca müdahil oldu. Bunlar konuşuluyor ayıp ki ne ayıp bu konuşmalar. Diğer milletvekilimiz Selim Dursun beyinde bu seçim de emeği var . Kendisi ; ağır efendi saygılı bir duruşu vardır . Zorunlu hallerde Sivas´a geldiği söylense de Başbakanımızın özel kalem müdürlüğü?nü yapmış Baş bakanın özelinde vakıf olmuş , Türkiye nin en büyük iş adamlarını tanımış bir milletvekilimiz. Yine bu fitne kaynatanlar ; Yok , Gn.Bşk.yrd. Mustafa Ateş in döviz bürosu ortağı imiş , Yok , İstanbul Etiler´de oturan gibi saçma şeyler . Selim beyin Sivas´a büyük iş adamlarını getirip yatırım yapmasının önünü kesiyorlar . Allah´tan aklı başında bir danışmanı var da bunlara fırsat vermemeye çalışıyor ve Sivaslı bir tek Ankara´da sorunlarını bu danışmana iletiyor ve çözüm buluyor Allah dan ortada Sn Bakanın sivas masası yok Gelelim Sn Habip Soluk Beye ; Sanki , Sivaslı kendisini tek umut görüyor ama eleştirmekte de geri durmuyor . Ne diyor fitne odakları ; Yok Zaracılık yapıyor Yok sadece Zara mebusu Yok TSO Başkanı. Osman Yıldırım la iç içe onun daraldığı yerde önünü açıyor. Bu da kamu oyun da ekonomik birliktelik gibi yanlış değerlendirmelere sebep oluyor. Ama , müsteşarlığı dönemin de milletvekillerinden çok çalıştığı söyleniyor.

Sonuç da Ankara da ağırlığı olan ciddi bir devlet adamı , Sivas için bir şans . Seçmen verdiği % 72 oy da Habip Soluk faktörünü değerlendirdiğini düşünüyoruz . HÜLASA ; Akp teşkilatının vatandaşın hizmetin de olmadığı , İl Bsk.nın Sivas´ın sorunlarını çözüm de bende varım diyemediği bir ilde , seçmen başta Sayın CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan´ın hatırına oy verdi . Yoksa ; Oturuşu , yürüyüşü ile % 72 nin sahibi havasını veren mimar müteahhit Sami Aydın da bu alınan oyları kendi oyu zannetmesin . Tayyip beye dua etsin . Bakan Bey, Sami Aydın ve Ziya Şahín´in yapılan Sivas ?a yapılan yatırımları hizmetleri yeterince anlatmıyorlar diye sitem etmiş suçlamış peki Sivaslı da Sn Bakana sormaz mı, Hilmi Bilgin´i Sami Aydın´ı ve Ziya Şahín i bulundukları yerlere siz getirmediniz mi? Yaptıkları yanlışlara ne zaman devreye girdiniz? Hiç mi duymuyor görmüyorsunuz demezler mi? Şimdiye kadar Sivas´taki aklı başın ki insanlar size yazdılar anlattılar neyse inşallah bu seçim sonuçlar ile sizde sahaya girer bu ilin Bakanı var dersiniz.

Sivaslılar Ankara´da sorunlarını danışmanlara iletiyorlar ve çözüm bulmaya çalışıyorlar.Oysa Sayın BAKAN acil olarak Sivas´ta Sivaslı ile ilgilenecek bir SİVAS MASASI oluşturmalı.Şuanki Danışmanı İbrahim YASAK ile bu işlerin yürümediğini görmesi gerek...

Çünkü Sivasım çok geri kaldı sizin tecrübenize birikiminize ihtiyacımız var Sayın Bakanım?

kadir şenol
21.04.2017 09:04:42
Bu oylar Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan için verilmiştir.

kadir şenol
21.04.2017 14:43:04
Sayın Devlet Bahçeli içinde verildi evet oyları tabiki

Enayi sivaslı
21.04.2017 23:02:25
Ağzına sağlık Sivas Postası.Eksiğin var fazlası yok.Memleket olarak yalakalığı sevdiğimizi de özellikle yazmalısın..

YAZARLAR