Eşref ADAN


SAĞLIKTA Kırılma Noktası


Göreve yeni atanan İl Sağlık Müdürü Sn.MOĞULKOÇ ,yöneticilikteki başarısını ,daha önceki görevlerinde ispatlamış bir kariyere sahip.

Fakat ilginç olan ,bu başarıya sahip bir yönetici neden istenmiyor.

 Ekibini kurarken değişik çevreler neden müdahalede bulunuyor. Sivas taki siyasi yöneticileri hiçe sayarak Ankara,neden sulu yolu yapılıyor.Bu hiçe saymaya  siyasiler neden ses çıkarmıyor.

Atanmışa destek olmak gerekirken ,neden süreci uzatarak  başarısız olunması isteniyor.

Neden korkunuz!!!

Sayın Bakanımızın ve siyasilerin, Sivas ta Sağlıktaki basiretsizliği ve yanlış uygulamaları görmüş olması çalışanlar  ve Sivas için çok büyük bir ŞANS.

  Duyumlarımız arasında, kurulan ekibin çok iyi bir kadroya sahip olduğu ,fakat içinde feto toplantılarına katıldığı iddia edilen bir ablanın Sivas Numune Hastanesinde yönetici kadrosunun içinde yer alacağı  bahsedilmektedir. Bu konuların daha iyi irdeleneceği düşüncesindeyiz.

 Evet Sayın Müdürüm bir enkaza talip oldunuzve devraldınız, bu enkazın mimarlarıda belli,çiçekleriyle geldiler.Sonrada tam gaz kulise başladılar ,beklenildiği gibi.

Sizlerden başarı bekleyen mutsuz ,mobinge maruz kalmış (bimer verilerine göre) ,sendika baskısında ezilmiş , idarecinin sürgün tehditleriyle psikolojisi bozulmuş, torpil lilerin yattığı,(çalışan listesiyle sabit),bir camia devraldınız.

Bu ortamı oluşturanlar ,bu ağır sorumluluğun altında kalmanız için maksimum gayret içindeler.İnsan bir sorar,ne kadar seviliyoruz.

Bakıyoruz ; görevinden ayrılırken göz yaşı dökülen hiçbir idarecimiz olmadı.Üst göreve atanan idarecimiz de olmadı.Sebebi ne ?.İnsan sevilmediği ve istenmediği yerde kalmamalı, israrcı olmamalı,buda bir erdem ?.

Her ne kadar bizi susturmaya çalışsanız da olmadı. YÜCE TÜRK ADALETİ haklılığımızı ve tarafsızlığımızı görmüştür.

Merak ettiğiniz Eşref ADAN,belki en yakınınızda,belki gece nöbette bir Sağlıkcı,belki Süpürgesi elinde bir gariban personel.Biz bir olduk.Siz ise yok oldunuz.

Liyakatsizlik kriterinin ön planda olduğu, haklının hakkının verilmediği  halde,Güler yüzle görevini yapan ,mobing e maruz kalsa da ,sendika yöneticileri tarafından hakarete uğrasa da!!

Yılmadan,Bayrak ,Vatan sevdasıyla görevini devam ettiren bu camianın vefakar, fedakar insanlarına selam ve saygılarımı sunuyorum.

SİVAS POSTASI ,Sessizlerin sesi olmaya devam edecek. 

SAĞLIK ÇALIŞANI
8.12.2017 18:48:21
LİYAKAT İSTİYORUZ....

kadir kaya
18.12.2017 10:47:56
Sivas ta görevden alınan müdürler hakkında diğer yerel gazetede haber yapılmış.Görevden alabilir. mdr.liyakat ve ehliyet eksenli görevlendirme yapacağına inanıyorum.Yalnızca Aile ve Sosyal politikalar il mdr.değişmesi halk tarafından üzüntüyle karşılanmıştır bu mdr.çalışkanlığı ile en güzel yerlere layık bir insandır.

YAZARLAR