Eşref ADAN


Sağlıkta Bir Tuhaf Sendikacılık


Sağlıkta Bir Tuhaf Sendikacılık

Bir sendikacı düşünün ki bir elinde kırk karpuz, bir koltuğunda bir parti.Her şart ve durumda meydanda. Her yerde kamera açılarında. SAĞLIK hariç her konuda ali bir fikir ve kanaat sahibi?

Eli her yerde? Dinde, imanda, partide, camide, dernekte?

Ne elmiş azizim ne el. İlla da siyasette el?

Onu buna bunu ona satışta maharetli bir düzen ve intizam ehli?

Şehrimizdeki sağlık kurumları içerisindeki birlik beraberlik o kadar güzel bir noktaya ulaştı ki tüm çalışanlar hallerinden çok memnun . Bu başarıyı sağlamak için ,çalışanlar gurubu ve yatanlar gurubu olarak iki kısımda mükemmel bir koro oluşturulmuş ve bu koronun da bir şefi mevcut, sesi cok çıkanı hemen korodan uzaklaştırmakta.

  Bu ahenkli çalışma içerisinde ,kaç personel var,kaçı nöbete girer,görevleri dışında çalışan (istirahatta)kaç torpilli var,hizmet puan esası dikkate alınıyor mu,görev dışı çalışanlar yüzünden devlet ne kadar zarara uğratılıyor?Diğer sendika çalışanları da bu görevlere atanabiliyor mu?

Fetö soruşturmasında sendikanın kolladığı isimler olabilir mi?,bunlar soru işareti olarak bekliyor.

  Kurum içerisinde başkan veya yönetici atanırken aranan kıriterler içerisinde ,aynı kurumda kişinin baldızının müdür,kayınbiraderinin sözleşmeli memur ,yiğeninin güvenlik görevlisi,eşininde  kendi kurumu dışına müdür atanması ve hastane civarında arsa ,ev gibi gayrimenkul yatırımlarının olması mı gerekli diye insan düşünmeden yapamıyor.Acaba yakında atama yapacağınız kadrolarda liyakatmı, sendikamı  etkili olacak.Bu atamalar şehir çıkarlarına nasıl etkili olacak ,

  Daha sonra da çalışanların mutlu olmadığı ,ayrımcılığın sayenizde tavan yaptığı bu  kurumlara,hasta olarak gelince, zafer işaretleriyle sosyal medyaya poz vererek kutlama yapmak ne kadar idaalist idareceliğe uygun sormak gerekli.

  Aslında sendikacılık bir strateji oyunu,birazda Zeybek oyununa benzer yanları vardır.

Zeybeklikte bir karekterdir,yiğit mert ve dürüst insan karakteri.Bir yaşam biçimi,bir hayat felsefesidir.Sahnede olduğu gibidir dünyası.Bu oyundada sahne arkasında kulis olmaz.Strateji acık sergilenir.

Unutmayalımki; Gassalı da yıkar ve ayağına bir bardak (kupa)su dökerler.

Liyakatın ön planda olduğu,haklının hakkının verildiği,pikniklerde,kahvaltılarda selfi çektiren değil,hastanelerde hastalarına güler yüzle görevini yapan ,mobing e maruz kalsa da ,sendika yöneticileri tarafından hakarete uğrasa da!! görevini yılmadan,Bayrak ,Vatan sevdasıyla devam ettiren bu camianın vefakar,fedakar insanlarına selam ve saygılarımı sunuyorum.

Sessizlerin sesi olmaya devam edeceğiz. 

Sormadan edemedim
29.05.2017 19:13:07
Sendikacıdan girdiniz Gassaldan çıktınız lakin kim neyi anlamalı bilemedim benmi inanın çok şey bekledim lakin umduğumu beklediğimi bulamadım. Sendikacı kim Gassal Kim Baldızı Müdür Kim Kayınbiraderi sözleşmeli memur kim yiğeni özel güvenlik kim Eşi Başka kurumda müdür olan kim ve bu durumun sağlık sektöründe olan denilen haksızlık hukuksuzlukla ilgisi nedir Açık ve net olunmalı birilerinin anlayacağı şekilde değil bizatihi toplumun anlayacağı şekilde bilgilendirilmeli.

Açık ve net
30.05.2017 15:31:01
Sendika denilince sağlık çalışanı olarak ilk aklıma gelen isimler Levent Kasapoğlu, M.Zahid Kaya, Efe Zileli, Mehmet Karataş tabi bunların içinde eskiden gassal olanları da var tabi bu isimlerin içindeki tek sağlıkçı 112 Acilde görevli Sağlık Memuru Levent Kasapoğlu bu isimler önce sendika yöneticisi oldular sonramı sonrasını Eşref Adan kardeşimiz inanıyorum ki tüm ayrıntılarıyla ve açıklığıyla hukuksal kurumlara da yardımcı olacak şekilde bu satırlardan yazacaktır.

YAPMAYIN LÜTFEN
31.05.2017 15:27:42
Eşref Adan isimli kardeşimin elinde olan bilgiler Devletimin elinde olmayacak mı ve o bilgiler suç teşkil etse Devletim o bilgiler doğrultusunda varsa suçun muhataplarına haddini bildirmeyecek mi tabi ki bildirir ancak Devletin elinde olmayan bilgiler var diyorsa Eşref Adan kardeşim çok mümkün değil ama buyursun o bilgileri kamuoyuyla ve Devletimin ilgili kurumlarıyla paylaşsın varsa haksız hukuksuzluk yapanlara hesapları sorulsun hadlerini bildirsin.

hastabakıcı
1.06.2017 15:25:40
burdan insanlar hakkında atıp tutmak ne kadar kolay, iftira karalama yalan dolan zibil. eğer ortada haksızlık hukuksuzluk ve adaletsizlik varsa valilik orda mahkemeler orda gidip elinizdeki belgeleri verin ceza alsınlar sonra gelin burda bunlar şerefsiz deyin bizde alkışlayalım sizleri

sağlıkçı
2.06.2017 11:57:45
Sayın Eşref ADAN bey sağlık çalışanı olarak sizi takdir ediyorum.Adeta sessiz gariban sağlık çalışanlarının yaşadıklarını bundan daha iyi anlatılmazdı.Teşekkür eder saygılar sunarım

mehmet yılmaz
3.06.2017 14:48:42
Eşref Adan yazılanlarla birilerine mesajmı veriyor?merakla takibe devam

şahin erkan
5.06.2017 16:27:41
Ne lafı eveliyip geveliyorsunuz.Adam yazmış işte sendikacılar hakkında.Yok şöyle yok böyle.Kardeşim herkes görevinin gereği neyse onu yapacak haddini biecek kimse kendini Devletten üstün göremez.Benim anladığım bu yazıdan

YHS
7.06.2017 20:03:01
Sağlıkta Sendika Yöneticilerinin işi çok zor MEVCUT BAŞKAN HARİÇ oda 4 yıllık yüksek okul mezunu olsa ya hastane müdürü ya daire başkanı Yönetici olup Kimlerin Tutuyor ve ne oldular Levent Halk Sağlığında Müdür Kaya Kamu Hast. Birliği Sivas Daire Başkanı SSK da beraber çalıştığımız 2006 da sağlığa beraber geçtiğimiz ben hala yerimde sayarken o ise Karataş onu da siz araştırın...

TORPİLLİ LİSTESİ
11.06.2017 01:58:15
Nihayet hastanede nöbete girmeyen personellerin listesi ve mazeretleri sekreterlik tarafından liste halinde istendi.İnşaallah bu liste sayın Vali mizin talimatıdır düşüncesindeyiz.Teşekkürler Sivas Postası,Teşekkürler Sayın Adan......

Seyit Ayhan
12.06.2017 05:35:23
Malum sendika dirsek teması ile liyakatsiz kişilerin nerelere geldiğini tüm suvas biliyor. Lakin dediğiniz gibi gassalı da bir gün yıkar´lar. Umarım aşagida bi yorumcunun verdiği bikaç isim içinde gereği yapılır, zira sosyal medyada ki paylaşımları ile ne idiyseler tam zıttını paylaşıyorlar. Yakındır azizim yakın. Elbet maskeler düşecek. Kaleminize sağlık Eşref bey.

Sağlık sağlıklı olmalı
12.06.2017 18:21:46
Akparti Sivas Teşkilatına ve KHK Sekreterliğine seslenmek istemiyorum yönetimde ve yönetime yakın olan kişilerin de haksızlığın içinde olduğunu bildiğim için bu konunun çözüm noktasının ve sorumluluğunun onurlu Valimiz Sayın Gül´de olduğunu belirterek sayın yazara ait yazıda ve yorumlarda da ismi geçenler dahil Sivas Sağlık-Senin kaç yöneticisinin haksız hukuksuz bir şekilde Rabbim şahit gasb ettikleri hangi kadroları işgal ettiklerinin tespiti ve haklarında yasal sürecin başlatılmasının tek sorumluluğu Sayın Valimizdedir ve inanıyorum ki sorgulandığında Sivas Sağlık Kurumlarında gerçekleştirilen haksız hukuksuz görevlendirme ve atamalar açığa çıkacaktır inşallah. Sayın Valim Allah Rızası ve Hak adına SORGULAYINIZ.

EZİLEN SaĞLIKÇI
17.06.2017 09:57:26
DİŞ HASTANESİNDE Kİ 5 TANE TORPİLLİ HEMŞİREYE NEDEN DOKUNAMADINIZ. HEPSİNİ ALDINIZ ONLAR KALDI. DUY FERYADI SAYIN VALİM. DAVUL ÇALINIYOR SAĞLIKTA,EFE HALAY BAŞI ,M.ZAİD KAYA MENDİL SALLIYOR...

SAĞLIKSIZ SAĞLIK
18.06.2017 01:55:43
663 le göreve getirilenlerin tamamı torpilli Bürokrasiden Sendikadan Partiden Zenginden FETÖDEN MENZİLDEN Rabbim şahid ve en acısı tamamı haksız hukuksuz kahir ekseriyeti LİYAKATSIZ hakları yenilen sağlık çalışanlarının iki eli haksızların sorumluların en başta AKPARTİM yöneticileri vekilleri olmak üzere bu durumu sorgulamayan Bakanlık Yetkililerinin ve geçmiş dönemler dahil bugünkü çok değerli Sayın Valilerimizin kul hakkı gerçeğinde yakalarında hesap çok çetin olacak çok. Kurtuluş haksızlıklara dur demek haksız hukuksuzlara haddini bildirmek.

Taner Soylu
23.06.2017 10:16:30
Eşref ADAN Bey, hepsi bu anlattıklarınızla kalsa iyi... Daha düne kadar işçimden, şöförümden daha az maaş alıyorum diye feryat eden müdürler, şimdi aynı işçileri maiyetindeki memurların başına amir olarak atamakta, işçinin kendisine amir olarak atanmasına itiraz edenlere baskı ve korkutma politikası uygulamakta, sürgün edilmekle tehdit edilmektedir. İşin çok daha ilginç yanı ise İşçiyi memuruna amir olarak atayanda aynı memur sendikasının üyesi. Yani kendi sendikasındaki memurun başına bir işçiyi amir olarak atıyor itiraz gelince baskı ve tehdite başlıyor. Sus ve işine bak yoksa kendini bir ilçede bulursun diye sürgün etmekle tehdit ediyor. Gariban memurda çoluğunun çocuğunun rızkı aşkına susmak zorunda kalıyor. Korkularından bu durumu üst mercilere ulaştıramıyor ve ezim ezim eziliyorlar. Memurların başına amir olarak atanan bu işçide görevlendirildiği yeri tam bir çiftliğe çeviriyor, müdürlerinden aldığı büyük destekle tam gaz baskı, mobing ve işkence uyguluyor.

hastabakıcı
30.10.2017 10:13:01
sendika başkanını seçimlerde üyeler seçmiştir beğenmeyen varsa erkek gibi karşısına çıkar, sahte isimlerle sahte adlarla mahalle ağzıyla dedikodu yapmak münafıklık alametidir. atıp tuttuğu iftira attığı insanları görünce yalakalıktan ne yapacağını bilemeyen karşılarında eğilip bükülen bu yalaka zihniyet sağlık alanında her zaman malesef vardır

YAZARLAR