Eşref ADAN


Sağlık Sektöründe Neler Oluyor?


Şehrimizdeki sağlık sorunlarının giderek derinleşmesi,vatandaşımızı ve sağlık çalışanlarını olumsuz etkilemeye devam ediyor.

  Yavuz Orak ın görevden alınması , yeni Sekreter ve Mali başkan değişimiyle adalet ve liyakat bekleyen ve hüsrana uğrayan sağlık çalışanları bu vurdumduymazlığın sebebini merak etmekteler .

Sayın yöneticilerin, sorunların üzerine gitmeleri beklenmekte.

 13.Nisan.2017 tarihli Sağlık Bakanlığı Genelgesinin 2. Maddesi gereğince ,Sağlık çalışanlarının yetki alanlarında çalıştırılması konusunda kesin talimat olmasına rağmen ,şu an Sivas Numune Hastanesi  kadrosundaki  55 torpilli ebe,hemşire,sağlık memuru, İl müdürlüğü , Halk sağlığı ve Kamu hastaneleri Genel sekreteliğinde  uzman ,sorumlu,vs  görevlerde ,hastane içerisindeek olarak 30 kişi civarında sağlıkçı  arşiv,ambar,müdür yardımcısı,kalite,verimlilik,eczane,iş güvenliği ,atık yönetimi gibi rahat ve nöbetsiz birimlerde bakanlık genelgesi yok sayılarak istirahat halindedir.  Nöbete sağlık çalışanı bulunamazken bunun hak mı, haksızlık mı olduğu vicdanların sorumluluğundadır.

  Bunların kim olduklarına ait tam liste mevcut olmasına rağmen size bir kaç örnek verelim.                               Numune hastanesi  yönetici eşi,Cumhuriyet üniversitesindeki Prof ve Dr eşleri, Mali başkanın eşi ve yakınları, Siyasi bürokratların yakınları, Özellikle  sendika başkanı Efe Zileli ye yakın isimler.(Bu isimler üzerinde farklı bir gündem de ayrıca  buluşacağız.)

Sivas Devlet hastanesi ve Numune hastanesi birleşmesi sonucu ,Yeni yapılanmadaki  ki tüm yöneticiler ve birim sorumluları Sivas devlet hastanesi bünyesinden geçmiş olup,Diğer nöbetsiz ve yukarda saydığımız rahat birimlere de ,sendika ve Dr. eşlerinin  torpilli ile yerleştirilmiştir.                            Numune hastanesinden gelen iki Başhekim yardımcısıda eski Devlet hastanesi (ek bina) ya gönderilmiştir.

Bu konunun bu kadar kritik noktalara geldiğini ,Sayın Valimizin ,Sivas siyasilerinin ve Sağlık Bakan ının bilgisi dahilinde olduğunu  düşünmüyoruz.

   SİVAS POSTASI olarak  olayları yalın bir dille anlatarak ,haklının sesi olmaya,mazlumun ızdırabını dindirmeye gayret edeceğiz.

   Sivasımızın fedakar, vefakar ve her türlü mobinge karşı dirayetle görevini ifa eden,çocuklarını sadece gece uyuduğu zaman, eve geldiğinde  gören sağlık çalışanlarına ,şükranlarımı saygılarımı sunuyorum.

Sesiniz olmaya ,merak la beklediğiniz diğer konuları da yazmaya devam edeceğiz.

Yazacağım her konu sağlık camiasında yeri yerinden oynatacak? Samimiyetsiz pek çok insanı b ir bir yazacağım herkesin haberi olsun?

 

 

 

Allah Rızası için
27.04.2017 19:29:34
Sayın Cumhurbaşkanım Sayın Başbakanım Sayın Bakanım Sayın Vekillerimiz Sayın Valim Allah Rızası için Sağlık kendi kadar hükmü olmayan lakin 2006 dan bu tarafa hep yönetimde kalabilen İşgalcilerden kurtarılmalı.

YAZARLAR