Mehmet BAŞKAN


Rezalet!


REZALET!

Vakıflar bölge müdürlüğü tarafından yap-işlet-devret modeliyle ihale edilen tarihi Behram Paşa hanı restorasyon işi bitmek üzere ve adetaskandala dönüşmüş durumda. Kurşunlu hamamı ileBehram Paşa hanı arasında kalan bahçeye bir bina daha yapıldı. Demek ki 250 yıl önce orda camlı,alüminyum çerçeveli günümüz malzemeleri ile yapılmış 500 m2 bir bina daha varmış da, şimdi bu ortaya çıkarılmış.Restorasyon projesi ya? Hiç, o alan boş bırakılır mı?Anıtlar kurulu, Belediye ve Vakıflar bölge müdüründen onaylı tarihi Behram Paşa hanı restorasyon karşılığı yap-işlet devret-me modeli ortaklaşa rezalet.

Halbuki?Kaçak binanın babası?.

 Bitmedi,  tarihi binanın orta avlu zemini boşaltılarak aşağı doğru bir kat daha yapıldı.Anıtlar kurulu, Belediye ve Vakıflar bölge müdüründen onaylı tarihi Behram Paşa hanı restorasyon karşılığı ortaklaşa rezalet.

Halbuki?Kaçak katın babası?.

 Çatıda ki klimaları ve birçokrestorasyon adı altında ki rezillikleri yazmak dahi istemiyorum.

Bu memlekette, vakıflar bölge müdürlüğü yapan zat-ı muhterem... Görün,  İzleyin, bilmiyorsanız işte, yazıyorum bilin?

 Sivas Belediye Başkanı  Sayın Sami Aydın !

 Hızlı tren hattının değiştirilmesinde oynadığınız rol,  bu konu ile ilgili olarak kamuoyunda ki yazılı ve sözlü beyanlarınız ve gayretlerinizortada iken, olay tersine dönünce zeytinyağı gibi su yüzüne çıkma hamlelerinizi görüyorum. Bu ülkede eğer adaletin kırıntısı varsa ?ki var, Devleti uğrattığınız zarardan dolayı, bir gün mahkemeler de yargılanmanız kuvvetle muhtemeldir.Hele bu işlerde sülalenize ait kamyonlar,  iş makinaları alt taşeron olarakçalışıyor ve milyonlar kazanıyorken,  işin o tarafı da ayrı bir konu.

Hamamcıoğlu hamamının karşısında garip bir bina yükseliyor. İmarda, bitişik nizam, ön cadde 6 kat, arka sokak 4 kat iken, hem ön caddeye hem arka sokağa bakan bu parselin tamamı nasıl olduda 6 kat olabildi? Belgeleri ile bir izah eden olsa da, konu anlaşılsa.

Organize Sanayi bölgesinde bulunan ve sahibi olduğunuz,  Netbor  kanalizasyon ve su borusu fabrikası  belediye başkanı olduğunuz tarihten itibaren maşallah şaha kalktı! Siz ve ÖzbelsanA.Ş. müdür vekili Şaban Kaya fabrikanın başında iken bu büyüme olsaydı keşke, şimdi konu dahi edilmezdi. Ne zaman ikinizde belediyeye geçtiniz fabrika rahatladı, iş patladı. Yerinizi ve fabrikayı üç kat büyüttünüz hala yetmiyor.

Sivas Postası gazetesinde yayınlanan,  şahsınızla ilgili OSB haberi henüz tekzip edilmedi. Sizin de üyesi bulunduğunuz OSB müteşebbis heyetinin aldığı bir karar ile itfaiye binası ve Gümrük müdürlüğü binası ile 16 bin metrekare arsası fabrikanızın sahasına katıldı. Karara göre buraların size devredilmesi karşılığında, yaklaşık 600 bin lira tutan yeni itfaiye binasını yapmayı ve ayrıca gümrük müdürlüğü binası için 200 bin lira nakit ödemeyi taahhüt etmişsiniz. Tekrar buradan soruyoruz, yapmayı taahhüt ettiğiniz yeni itfaiye binasını kim yaptırdı? Parasını kim ödedi?Vermeyi taahhüt ettiğiniz nakit para ödendi mi, ödenmedi mi?

Gelelim  Özbelsan A.Ş. vekili Şaban Kaya´ya.  Zamanında kendi çapında mücahit olduğu günleri bilirim.Eski çamlar çoktan bardak olmuş. TOKİ Akademisyen villalarında ki villası eskimiş, şimdide Karşıyaka´dakiyeni akademisyen villalarının başköşesinde ki villayı kapmış, harcadıkça harcıyor, maşallah? Eski mücahit arkadaşımız,her belediyeye geldiğinde bir villa yaptırırsa, maazallah bir daha geldiğinde (ihtimali yok ama)  modaya uyar ve saray yaptırır herhalde.

                                                                                                Mehmet BAŞKAN

SALİH CENK
20.06.2018 09:23:56
AYDINKENT VİLLALARININ ETRAFINDAKİ YEŞİL ALANIN DÜZENLEMESİNİ BELEDİYEYE YAPTIRIP ETRAFINI TEL ÖRĞÜYLE ÇEVİRTTİRİP VİLLA ARAZİSİNE KATAN VE MİLLETİN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA DÜĞÜNÜNÜDE BU YEŞİL ALANDA YAPAN BAŞKANDAN NE BEKLENİR.

YAZARLAR