Mehmet BAŞKAN


"One Way Ticket"


?ONE WAY TİCKET?

Başkanlık sistemi ile ilgili, anayasa değişikliği önergesi AK parti tarafından meclise sunuldu. Önerilen değişiklikler, inşallah enine boyuna tartışılır, müzakere edilir. Pardon şunu konuyu unutmuşuz,burası yanlış olmuş, şu konu muğlak kalmış veyatam ifade edilmemiş,  gibi mazeretler ve hatalar olmaz umarım.

Son zamanların meşhur bir deyimi var. ALGI, GERÇEKTİR. Bir şeyin, gerçekte ne olduğunun, içeriğinin ve detayının çok önemi yoktur. Toplumda  oluşturduğualgı her şeyden daha önemlidir.

Başkanlık sistemi ile ilgili oluşturulan algıyı değerlendirecek olursak, başkanlıksistemi gelecek her şey düzelecek ve ülke şaha kalkacak. Çünkü konuyu, sayın cumhurbaşkanımızortaya koydu. O, daha iyi olacak diyorsa, daha iyi olacak. Karşı söylemler boştur ve boşunadır, nokta.

Soruyorum, şu anda toplumun en az yarısının, geniş kitlelerin algısı, bu değil midir? Evet, budur.

Bizler, yine de az buçuk düşünen ve yazan insanlar olarak, kimseyi rahatsız etmeden ve müsaadenizle biraz da gerçeklere bakalım.

Elbette bu sitem değişikliği, FETÖ´cüleri , PKK´yı, DAEŞ´i ve daha bilmem kimleri bitirmeyecek. Onlar gidecek, yerlerine ÇETÖ´cüler,  Haşhaşilerve adını bilemediğimizdaha nice? hainler ve şerefsizler? gelecektir. Çünkü, bu toprakların kaderi böyle yazılmış. Her hafta heyecanla izlediğimiz,?Diriliş Ertuğrul? veya?Muhteşem Yüzyıl? gibi TV dizilerinde bile, şöyle bir gözünüzün önünden geçirdiğinizde, hainlerin olmadığı bir gün yoktur adeta.

Hainler hep vardı ve her zamanda olacak, tarih bunu gösteriyor. Bu günlerde ise bunların tohumları olan hainler iyice azdı. Neredeyse her gün bir patlama ya da çatışma oluyor, birçok insanımız ölüyor ya da sakat kalıyor. Şehitlerimizin cenaze törenlerini izlerken, kadın, erkek,  çoluk çocuk hangi Türk evladının gözlerinden yaş dökülmüyor. Hangimiz  Offff?Offff?diye bağırıp, çaresizliğimizi haykırmıyoruz.Hangimiz, o musalla taşlarında bizimde eşimiz, çocuğumuz, kardeşimiz olabilirdi,diye düşünmüyoruz, bunların hepsi aklımızdan geçen şeyler değil mi?

Lazımsa, işte burda Başkanlık lazım. Başkan vekahraman adamları lazım.

Mesela başkan çok güçlü bir istihbarat teşkilatı kurar,  özel yetiştirilmiş savaşçılardankendisine bağlı özel kuvvetler oluşturur. Bu özel ve gizli kuvvetler, başkanın emri ile bu hainleri gider inlerinde halleder. Kimse ne olduğunu bile anlayamaz. Akşam ajanslarında, son dakika olarak şu haberler çıkar. Murat Karayılan şerefsizi ininde parça parça halde bulundu, ahada kesik başının fotoğrafı, yada FETÖ denilen adi, yatağında ölü bulundu, ahada fotoğrafı.Apo şerefsizi, hücresinde yanlışlıkla bir kazığın üstüne oturmuş halde bulundu, aha da fotoğrafı.

KISAS KARDEŞİM, KISAS. HAK, ADALET BUNU EMREDER.  Bana başkan burada lazım.

Parlamenter sistemde böyle bir şey olamıyor deniyorsa! Ve bunları yapılabilecek başkan ve adamlarına şimdiden, eyvallah.

FETÖ yıllarca nasıl semirtildi ve sonunda başımıza bela oldu?  Devleti yönetenlerin tamamı bu işe bilmeden nasıl alet oldu, kandırıldı? Parlamenter sistemden oldu, başkanlık olsaydı bunlar olmazdı, deniyorsa!Yarın buna benzer birileri yaratılmayacaksa,FETÖ´ler olmayacaksa, hemenbaşkanlık olsun, eyvallah.

Milletin parası harcanırken çarçur ediliyor, yöneticilerimiz akşam yatıp, sabah kalktıklarında bu binayı beğenmedim, yıkın bu binayı, yapın şu binayı diyorsa veya yöneticilerimizi kullandıkları makam arabaları kesmiyor, hepsi audi A8 olsun diyorsa,  Makam odalarımız, lojmanlarımız demode kaldı hepsi yenilensin diyorsa veya bunun gibi binlerce sayısız örnekte yaşadığımız  hovardalıklarsadece parlamenter sistemden oluyor deniyorsa! Ve Başkanlık sisteminde bunlar olmayacaksa, HELAL KAZANILIP, HELAL HARCANACAKSA varsın Başkanlık olsun, eyvallah.

Partili iş adamları, partili bürokratlar, memurlar, işçiler,  partili bilmem kimler kayrılıyor, bunlar her alanda ihya ediliyorsa ve bunların sebebi de parlamenter sistemden kaynaklanıyorsa!Eyvallah,ADEMDEN OLSUN,İNSAN OLSUN, başkanlık olsun.

Ülkemizin İnsan kaynakları heba ediliyor, liyakattan ziyade, tabiiyet ve biat esas alınıyor, milyonlarca insanın hakkı yeniyorsa ve bunun sebebi de parlamenter sistem deniyorsa!Eyvallah,ADALET olsun, başkanlık olsun.

Çocuklarımız onlarca yıldır, perişan bir eğitim sistemi ile ziyan ediliyor. Okullarda,12 yıl boyunca İngilizce ders veriliyorama ? What is your name? den öteye geçilemiyorsa veya matematik te dört işlemin üstüne çıkılamıyorsa veya genç insanlar çaresizlik ve ilgisizlik içinde kıvranıyorsa ve bunları bal gibi bilen yöneticilerimiz sistemde ki sorunları çözemiyor veyaçözümü  imam hatip okullarında yada proje okullarda (!) arıyorsa,  üniversite öğrencileri yurt bulamadıkları için çaresizlikten cemaatlerin kucağına atılıyorsa ve bunların sebebide parlamenter sistem ise! Eyvallah,GERÇEK EĞİTİM için Başkanlık sistemi hemen, yarın, acil gelsin.

Yalnız sistem dediğin şey, sabahtan akşama değişecek bir şeyde değil.Bunu bilmek ve iyice ölçüp biçmek lazım, neticede milletin ve devletin bekası her şeyin önündedir. Bizler, ?mevzubahis olan vatan ise gerisi teferruattır? diyen bir milletiz.Ancak, şu anda çıkma hazırlığında olduğumuz yol içinaldığımız bilet, meşhur şarkıda olduğu gibi ?ONE WAY TİCKET? tek yön bilettir.  Bilinmelidir ki dönüş meçhuldür.ALLAH, DEVLETİMİZİN VE MİLLETİMİZİN YOLUNU AÇIK ETSİN.

YAZARLAR