Ayhan Batur


Oku


OKU !!!

Bir dünya istiyoruz sevgiyle, şefkatle, merhamet ve adaletle elini uzattığın zaman boş kalmayacak bir dünya istiyoruz.

Kan akıtmadan gözyaşı dökülmeden yoksulu hor görmeden yaşanıla bilir bir dünya istiyoruz.

Kimse kimsesiz kalmasın, sokaklar sahipsiz insanların yuvası olmasın.

Öksüzü, yetimihor hakir görmeden bir kenara yitmeden anne sıcaklığında ki şefkati hissettirerek birlik ve beraberlik içerisinde daha iyi bir dünyada yaşamak istiyoruz.

Daha iyi bir dünyada yaşamak elbette mümkün güzellik ve çirkinliklerin yanı sıra, maddi ve manevi eksiklerimizi keşfetmek ileriye doğru atılacak sağlam adımlarla bizi kendinden emin ve güvenilir kılacaktır.

 Mutlu olmayı sadece hayal ve para dan da ibaret görmek,  kendi kendimize yapabileceğimiz en büyük haksızlık olacaktır.

 İçimizdeki saklı cenneti keşfetmek ilim penceresini aralamak ümitsizliği yok etmek ruhu karanlığından kurtarmak, yani bir kitap ın kapağını aralayarak kendi doğamızı keşfetmek ve en güzeli de okumak

 ?´Her kitap yeni bir dünyanın kapılarını aralamaktır´ ´AŞK ile ihlâsla okumak içimizdeki sadakati ortaya koyacaktır.

 Tüm samimiyetiyle bir dostuna sarılır gibi kitaba sarılmak arkadaş seçer gibi kitaplarında en güzelini seçmek mutsuzluk içerisinde kurduğumuz hayallerimizi yok edecek, yarınlardaki ümitsizliğimizi de kıracaktır.

Daha iyi bir dünya yaşamak iyi bir gelecek için okumak şart, okumaktan zarar gelmiş olsaydı okumak kötü olsaydı eğer hiç Kuran´ı Kerim in ilk ayeti ?´İKRA´´ oku yaratan rabbinin adıyla oku,olur muydu hiç

Okumanın en güzel yanı okuduğunu anlamak anladığını anlatmak ihlaslı olmak samimi ve güvenilir olmak bir birimize yapabileceğimiz en güzel iyilik olacaktır.

Tüm samimiyetimizle en saf ve masum duygularımız ile hayatı anlamak etrafı ve dünyayı keşfederek kendini görmek,

Her şeyden önce vicdanları okşayacak şekilde tüm samimiyetiyle içten ve ihlasla okumak

Toplumumuzdaki eksikleri gidermek saygı ve merhamete sahip olmak, karşımızdaki kişiyi şahsiyetiyle değil insan olduğu için sevmek birbirimize yapabileceğimiz en güzel iyilik olacaktır.

Cehaletin olduğu bir yerde ilerleme hiçbir şekilde kazanç değildir.Eğer bir gün sınıf sınıf ayrılmak zorunda kalırsak cahillerden değil de alimler den olalım inşallah.

Ey insanoğlu oku ?´Yüksel ki yerin bu yer değildir dünyaya geliş hüner değildir´´ nede güzel söylemiş büyüklerimiz.

 

YAZARLAR