Murat Kalender


Nükleer Tıp Servisi Kapatılıyor mu?


Bu günlerde Sivasta hasta olmakta zor, sağlık personeli olmakta, zira artık şapka düştü kel göründü öyle iki cemaat mensuplarına ve bunların etrafında fır dönenenlere peşkeş çekilecek bir mezra olmadığı Sağlığın artık görülmesi gerekiyor. Ergenekon misali operasyonlarla yerleştirilen liyakatsiz ancak siyasi ve sosyal mezralarda ön planda şahısların yönetimiyle Sağlığın geldiği nokta içler acısı.

 A-2 sınıfı bir hastane düşünün Bölge sağlık merkezi statüsündeki illerde veya bu merkezlere bağlı illerde faaliyet gösteren, eğitim-araştırma statüsü bulunmayan ancak bölge sağlık merkezi konumunda olan bir hastane demek bu, Sivastaki tek hastanemiz olan Numune Hastanemiz şuan bu konumda.

 Sağlık Turizminin T´sinin bile yapılamadığı bu hastanemiz bugün inşaat- bakım onarım basit işlerle yürütülmeye çalışılmakta ve artık rutinide yürütemediği aşikar, çünkü Hastalardan gelen şikayetlere  göre Nükleer Tıp Servisi kapatılmış durumda bu durumda olan hastalar çareyi Cumhuriyet Üniversitesine gitmekte bulurlar ancak; oradada 5 hasta kabulü yapıldığından bu hastalarımız parası olanlar Kayseri yada Ankara iline gidecek zaten parası olmayanın Nükleer Tıp´a ne ihtiyacı var.

Peki bu aralar Siyasetin gözünü boyamaya çalışan cemaatçi ekip ne söylüyorlar önceki ekip başarısız ekiptir, sağlığı onların ellerinden kurtardık, bunu derken Allahtan korkmazlar kuldan utanmazlar zira bu adamlar zaten Kamu Hastaneler Sistemiyle peydah olmuş ve köşe başlarında oturan kişilerdi kim yeni kim eski; bir önceki dönem kastediliyorsa eğer Entegre Hastane olması planlanan Gemerek İlçe Hastanesi bir önceki dönemde D grubuna yükselmedi mi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bir önceki dönemde Hastane statüsüne geçmedi mi kısa süren bu dönemde olmadı mı bunlar ancak dedik ya Ergenekon misali operasyonla bu güzel işleri yapan arkadaşlar sendikanın adamı, ellerinde listeyle geldiler, Bilgi-İşlem ihalesi operasyonu, Bimer, Cimer, Valilik şikayetleriyle linçe uğratıldı.

 Sonuç olarak gelinen noktada ihaleler yapılamamakta, hastane müdürleri dahi karşılarında muhatap bulamamaktadır, zaten Nükleer Tıp´ın kapanması sebebi de çok basit, mevcut tek hekim H. İle arkadaşlarımızın yaptığı görüşmelerde kendisi tek hekim olarak çalıştığını iş yükü olduğunu ancak çalışmalarının takdir görmediğini ayrıca 4924 sözleşmeli hekim kadrosu talebi olduğunu bir miktar daha fazla ücret alıp sözleşme ile Sivasta kalıcı olmak istediğini belirtip talepte bulunmuştur, ancak kendisi hiçbir şekilde ciddi bir muhatap bulamamış, sürekli Antalya da toplantıda olduğu belirtilen Destek Hizmetleri Başkanı Suzi TAŞTAN ve Uzman Fatih ALTUNTAŞ arasında gidip geldiğini Destek Hizmetleri Başkanı Suzi TAŞTAN´ın konuyla ilgili hiçbir bilgiye sahip olmadığını Fatih ALTUNTAŞ´a ise belli belirsiz ulaşabildiği diğer başka personeller aracılığı ile olumsuz yanıt aldığını Sağlık Müdürü´nün ise hiçbir şekilde süreçlere dahil edilmediği için kendisine yardımcı olamadığını belirterek il dışına tayin isteyerek Sivas ilinden ayrılmıştır. Ayrılacağını belirten hekimin yerine personel talebi Destek Hizmetleri Başkanı ve Uzmanı tarafından neden yapılmamıştır. Gelinen noktada Nükleer Tıp gibi önemli bir birimde Sivasta kapatılmış vatandaş mağdur edilmiş, Trilyon değerindeki makineler kaderine terk edilmiştir.  

Sorulması gereken sorulardan en önemlisi Sağlık Müdürü Dr. Fetullah Selçuk Moğulkoç nerededir, Sivas ta gerçektende sağlığı Süleymancı cemaati temsilcisi Halk Sağlığı Başkanı Ahmet Kemal FİLİZ, Menzil cemaati temsilcisi Başkan Yardımcısı Mehmet DEMİR, Süleymancı Cemaati temsilcisi Uzman Fatih ALTUNTAŞ mı yönetmektedir, Daha vahimi daha öncesinde medyaya yansıdığı halde ne Valilik ne Bakanlık nezdinde soruşturma ihtiyacı görülmeyen Süleymancı Fatih ALTUNTAŞ´ın makbuzsuz bağış, kurban hissesi karşılığında Atama, Nakil v.s. işlemler yaptığıdır, 4924 sözleşmeli pozisyona geçecek hekimler neye göre belirlenmektedir, bu işlemlerde bağış adı altında ücret karşılığı mı yapılmaktadır, Nükleer Tıp böyle ayvazca bir ihmale mi kurban gitmiştir. 

Reis
20.05.2018 19:59:52
Sivas sağlık teşkilatı beter durumdadır, daha beteri bu beter durum kimsenin umrunda değildir. Mevcut ekip sadece eski ekibi eleştirmekte geri kalan zamanda antalyada kongre seminir dırıvırı işlerle uğraşmaktadır.

reis
24.05.2018 13:31:50
yalanlarlar ifitralarda dedikoduyla sivas için çalışan çırpınan ekip sivasa küstürüldü ve hepsi birer birer sivasdan gitti. gitti de ne oldu, gidenler hep üst makama gitti, olan sivasa oldu, çalışmayan dedikodu üreten pısırık bi sağlık yönetimi oluştu,

vatandaş
25.05.2018 00:29:39
yazık sivasıma kimlerin eline kalmış

vicdan
25.05.2018 00:49:06
bunları sivasın başına bela edip referans olan kimse rabbim onlardan sorsun...

Reis Allah için şahitlik edermisin
28.05.2018 20:35:37
Küsüp giden ekip derken haksızca gaspettikleri haketmedikleri görevlere soruşturma iftiralarla çöreklenen üç beş kişiyi geçmeyen bir çıkar oluşumundan bahsediyor yorumcu arkadaş Reis ismiyle yorum yazan Allah için o kişilerin haksızca edindikleri o görevlere liyakatlarıyla o görevlere o görevle ilgili bilgileriyle geldikleri yada getirildiklerini gittikleri yerlerdeki görevlerede aynı şekilde gittiklerini söyleyebilir Allah için şahitlik yaparmı hesap var vebal var.

sağlıkcı
2.06.2018 17:06:01
gercek cemaat mensubunun dünya da makamla ne işi olabilir..bunlar olsa olsa çakma cemaat elemanıdır,görülüyorki cemaati menfaatleri için kullanıp makam sahibi olmuşlar.dünyada kazandıklarını sanıyorlar

YAZARLAR