Güvenli Kalem


Nice Yüzyıllara Türkiye Cumhuriyet'i


Tarih Boyu Devlet ler kurmuş bir milletin mensubu olmaktan her Türk evladı gibi  gurur duyuyorum. Dile kolay binlerce yıllık bir birikim.Tecrübe,gelenek görenek. Küçük boylar dan  büyük devletlere, Selcuklu Devletinden devamı Osmanlı Devleti'ne ve Osmanlı  Devletinden devamı  Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne.Orta Asya da başlayan yolculuğumuzdan bugünlere gelebilmek hiçte  kolay olmadı.Öyle garametli bir milletiz ki başımızdan hiç belalar eksik olmamış.Ve olmuyor da. 

Atalarımız , Anayurdun zorlu coğrafi şartları,kuraklik,salgın ve otlakların azlığı gibi nedenlerle daha iyi yaşam alanları bulmak için göç etmek zorunda kalmişlardı.Ana yurdunu terk edip yeni yaşayacağı yerler bulmak oraya alişmak kolay olmamıştır elbette .Anadoluyu yurt edinen ve bize miras bırakan Atalarımız bu bölgede kalıcı olabilmek için çok bedeller ödemişler.Allah onlardan Razı olsun.Bizlerde Atalarımızdan emanet aldığımız Vatanımızı korumak sonraki nesillere bırakmak için çok bedeller ödedik ödemeye de devam edeceğiz. 

Cumhuriyetimizin 100.yaşını kutladığımız gün İstanbul’da olma şansını da yakalamış oldum.Metropol Şehrimiz,Fatih Sultan Mehmed Han’ın emaneti İstanbulumuz gunler öncesinden 29 Ekim'e hazırlanmıstı bile.Her yer bayraklarımızla donatilmış adeta  gelin gibi süslenmişti.29 Ekim Günü marşlar,kahramanlık şarkıları çalınıp söyleniyor ,aileler çocukları ile birlikte,gençler yaşlılar herkes  törenlerin yapılacağı alanlara gidiyorlardi.Devlet erkanı da da geniş bir katılımla başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımız  olmak üzere,Kara,Hava ve Deniz Kuvvet Komutanlarimiz katılmışlardı.Uzun zamandır milli bayram coşkusunu bu derece coşkulu hissettiğimi  hatırlamıyorum..Halkımızın tüm kesimlerini aynı duygularda birleşmiş görmek anlatılmaz bir güzel bir duygu. 

Kutlamaların en can alıcı sahnesi ise kesinlikle Türk donanmasının 100 savaş gemisi ile gerçekleştirdiği tarihinin en büyük resmigeçidini büyük bir onurla,gururla göğsümüz kabararak  izledik. Ardından Türk yıldızların ve solo Türk muhteşem gösterilerini izledik.Hersey çok güzel di Kutlamaları izlemeye gelen herkes ya duygu yoğunluğundan ağlıyor ya elleri patlarcasına alkışlıyordu. 

Cumhuriyetimizin 100.yaşını kutlamanın verdigi bir gurur var elbette ama onun kadar gurur verici bir durumda savunma sanayimizin gelişmesi bu anlamda Dışa bağimliliğimizin azalmasıdır.Savunma alanında son yillarda katettiğimiz mesafe azımsanacak gibi değil.Savunma da yerlilik oranı ilgili kurumlardan öğrendiğimize göre % 80 lere gelmiş durumda.Bu gurur verici bir durum.Her gün yeni bir silahımızin envantere girdiğine tanık oluyoruz.Mevcut hukumetimizin elestirdigim tarafları fazlasıyla var.Kurumsal yozlaşmadan tutun da ,Söylenenlerle saha da uygulananların farklı oluşuna kadar,liyakatsız,bilgisiz,görgüsüz kişilerin kurumların mudüriyet,yönetici makamını boşuna işgal etmeleri gibi.Devletimizin denetim sisteminin neredeyse bitme noktasına gelmesi gibi.Bu  eleştirileri artırabiliriz ama ülkemizin geçirdiği badireleri de gozardı edemeyiz.Kendine muhalefet diyen sırf maaş almak için meclis sıralarıni dolduran gereksizler grubuna ne demeli.onlar en az vatanın başına gelen felaketler kadar tehlikeliler.Suya sabuna dokunmadan ekmek elden su gölden yaşayıp gidiyorlar. Hükümetin en azından yaptığı icraatlar var eksikleri gördüğümüzde onları eleştiriyoruz.Düşmanımiz çok bizi seven yok denecek kadar az. 

Üç tarafı denizlerle,iceride ve dışarıda dört bir tarafı hainlerle çevrili güzel Vatanımızı  sadece sevmek,methiyeler dizmek yetmiyor. Milli Bayramlar da sevinmekle vatanı çok sevmis olunmuyor.Gazi Mustafa Kemal’in fotoğrafını taşımakla onu cok sevmiş olmuyoruz Ya da Anıtkabire gidip saatlerce ayakta beklemekle de Vatanı çok sevmiş olmuyoruz. Millî Bayramlar da elinden bayrak düşmesin ama Vatan icin kılını kipirdatma,Atatürkü cok sevdigini söyle ama devletin menfaatine faydalı birsey yapma,Devletinin güçlü olmasinı isteyeceksin ama faydalı olan icraatlar yapan insanları dışlayacaksın, çalışmalarına engel olacaksın Yok öyle yağma.Vatan icin uykusuz kalacaksın, hayırlı evlatlar yetiştireceksin. Üniversitelerde Ders başı ücret pesinde koşmayacaksın akademisyenim diyerek övünmeyip Devletimize faydalı insanlar yetistireceksin.Yani kısacası reklamı bırakıp hangi mesleği yaparsan yap adam gibi yapacaksın. Bu ülkenin sınırlarında vatanın selameti icin yiğitler şehit oluyor.Sen reklam.pesınde koşarken evlatlar yetim kalıyor.Ama diğer taraftan ulkenin bekası için alınteri dökenler var hayatlarini harcayanlar var gecmişte de günümüzde de Örnek mi  Selçuk Bayraktar  Rahmetli Erdogan Bayraktar,Necmettin Erbakan,Turgut Ozal,Adnan Menderes,Recep Yazicıoglu,Enerji eski bakanimiz Berat AlbayrakTabi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Dünya beşten büyüktür diyerek Emperyalistleri karşısına almaktan çekinmeyen yiğit Devlet adamı.Severiz sevmeyiz ama derdimiz siyaset değil doğruya doğru diyemiyorsak yanlışı eleştiremiyorsak biz ülke olarak bir arpa boyu yol alamayız. 

Hemen her  alanda güçlü olmalıyız Özellikle Askeri alanda savunma sanayinde.Silahını mermisini üretemeyen bir devlet olursanız geçmişte olduğu gibi ithal  aldığınız silahı, bırakın teröriste karşı kulllanmayı,o silahları sadece geçit törenlerinde görürsünüz. 

Cumhuriyetimizin Nice yüzyıllarını kutlamak istiyorsak bölgemizde daha güçlü daha caydırıcı olmak istiyorsak bizden medet uman derman dileyen mazlumların soydaşlarımızın elinden tutmak istiyorsak Düşmanlarımızı iyi tanımalıyız. Çök çalışmalıyız. Şahsi çıkarlarımız bir kenara koyup vatanın selameti için uğraşmalıyız.En başta nereden geldiğimizi Rabbimin bize verdiği liderlik vasfını asla unutmamalıyız... 

Adalet için, Hak için Ezilen hor görulen soydaşlarımız için,zulme  uğrayan  Müslüman toplumlar için Adaletsiz Dünyaya Adalet getirmek için Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Yaşasın Müslüman Türk Milleti. 

YAZARLAR