Mehmet BAŞKAN


Narko Terör (PKK/DAEŞ/FETÖ)


PKK- DAEŞ-FETÖ , NARKOTİK deyince ilk iki örgütü  anladık da , FETÖ ne alaka demeyin. Devletin bürokrasi, adli ve emniyet ayağına bu kadar hakim bir cemaatin (FETÖ) bu işlerden azade olması ihtimal dışıdır.

 NARKO TERÖR, Uyuşturucunun  üretimi, transferi, pazarlanması, satışı, tahsilatı elde edilen gelir ile terörün büyük oranda finanse edilmesi faaliyetlerinin bütününü kapsar.

 Bu mücadelenin, özellikle ülkemizde çok zor bir iş olduğunun farkındayız. Çünkü, biz haini hiç eksik olmayan bir milletiz. Para, her yerde olduğu gibi siyasetçiyi de devlet görevlisinide satın alabiliyor. Bunun somut bir örneğini yaklaşık bir ay önce medyadan takip ettik. Ağrı´da bir partinin  ilçe başkanı  ve yanında ki  koruma polisi araçlarında yüklü miktarda uyuşturucu ile yakalandılar.

Klasik esrar ?eroin-kokain-afyon  gibi uyuşturucunun,  alıcısı, satıcısı büyük oranda bilinmekte  iken, bizim ülkemizde esas sorun sentetik uyuşturucu ve türevleridir. Özellikle göçmen lerin yoğunlaştığı yerlerde ve muhtemelen onların da bu işlerde kullanılması ile ülkemizde sentetik uyuşturucu kullanımı, aşırı şekilde artma eğilimindedir. Bu sentetik uyuşturucular her yerde, her zaman ve ucuza üretilebilen, satılabilen maddeler olması,  bizde bu kanaati oluşturmaktadır.

 Gazeteler de, haber proğramların da her gün, iç sızlatan görüntüler karşımıza geliyor. Gençler, çocuklar bu illete nasıl bulaşıyor ve heves ediyor, meselenin  bir yüzü bu iken, diğer yüzü de,  nasıl oluyorda, bu illete bu kadar kolay ulaşılıyor ve engellenemiyor.

Benim çocuğum içmez kullanmaz dediğinizi duyar gibiyim. Hepimiz bu toplumda yaşıyoruz, bizlerin başına gelmez diye düşünerek, kendimizi kandırmayalım. Benim şahsen bildiğim bir çok insan var, anası babası ailesi belli, saygın insanlar, ama çocuk bir yerden sonra kopmuş, bulaşmış bu illete,  baş edemiyorlar.

Özellikle sentetik uyuşturucu-uyarıcılara yönelik devletin yeni ve değişken mücadele stratejileri oluşturması zaruri görünüyor.

Ülkemizde  uyuşturucu bağımlılarınını rehabilitasyonu  anlamında yasal ve kurumsal yapıların hala oluşturulmaması da ( amatem merkezleri hariç) , hükümetlerin bir ayıbıdır.

 Devlet yönetiminin bu konularda ki gevşeklik ve rahatlığı, bir vatandaş olarak beni ürkütüyor.

Terörün  her çeşidi ile mücadele  topyekün olmalıdır. Atatürk´ün ? Hat-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır, o satıh bütün vatandır.? Sözü. Bu ülke için zamandan bağımsız olarak, daima geçerliliğini koruyacağa benziyor.

 Mehmet BAŞKAN

 

 

YAZARLAR