Murat Kalender


NAKARAT AYNI KAPI KULLUĞUNA DEVAM


Özellikle 2007 yılından sonra başlayan geçim kaynağı haline gelen kapı KULLUĞUNA rağbet aynı ayarda değer buluyor.
Kiminin ego tatmini, kiminin tamamen duygusal, kimilerinin siyasi beklenti, kimilerininse iş-atama-tayin-bitmeyen yüksek mevki hırsı kapı kulluğunun zirve yapmasının başlıca nedenleri.
Kapıda kul, kervanlarda nefer, ağızdan çıkan kelamlarda alkış, sosyal medyada troll beğeni ve yağlama butonu ve kulluk kimlere ise yanında bir fotonun profillerin vazgeçilmezi olarak boyut yükseltme...
Geçmişte ünlülerle foto çektirmek normaldi. Hatıra olarak saklanırdı.
Peki ya şimdi...
Neyse konu sapmasın sonraki yazımda bu foto ve paylaşım çılgınlığına iyi bir yer ayırayım
KAPI kulları maşallah görevlerini icra ediyor bu kulluklarında bir yığın insanıda kullanıyorlar.
Vallahi zor meziyet...
Elbette hak hukuk onur şeref gurur vb hassasiyetlere yer vermeden işlerini ve isteklerini güzel güzel yürütüyorlar...
ŞEHRE bürokrat atanır çevresi bir gurup tarafından sarılır.kolay
Çok yaşa padişahım nidalarıyla zavallım nereye düştüğünü dahi anlayamadan bu KAPI kullarının oyuncağı sözlerinin esiri haline gelmiş fakat bürokrat lar tayin olup şehirden gidince en çok kapı kulları dedi kodusunu yapar en çok onlar kötülerler her neyse....
Şimdi belirlenecek yeni padişahlar kimler olacaktan ziyade onların baş kulları kimler olacak. Ne de olsa şehrin kendi istediği adayları listelere alan her hangi bir siyasi parti yok.
Şehri kim sahiplenir alkış ve menfaat beklentisi olmayanları listeye zaten almazlar. Çünkü biat edecek kişilikler iş yapar.
Aynı isimler çevresinde yıllardır olduğu gibi bir süreç devam eder sonrasında aynı siyasi isimler maden bulmuş gibi kamuoyuna pompalanır...
Mecburiyetten yenmez yutulur...
İş yapan, beklentisi olmayan, yanlışa dur diyen zaten ben aday olayım demiyor.
Belli ki doğru ve dürüst kişiliği ile belirli bir noktaya gelmiş isimlerinde partilerin radarına girmesi imkansız. Çünkü onlar dürüst.,
Onların çevresinde kapı kullarına, dalkavuklara, şakşakçılara daha da ileriye götüreyim soytarılara yer yok...
Sade ve biraz da incitici olabilecek bir deyimle cahil olarak adlandırılan kesimin zaten neden, nasıldan, kimden hiç ama hiç haberi yok... Onlar için kendi yarınları yok evlatlarının yarınları var. Her şeye boyun eğen güzelim insanlar.
Doğru ve dürüst olupta geldikleri görevlerde elde ettikleri başarılarında olmayacak iftiralarla kahpece hazırlanmış oyunlarla bir çırpıda verilen tüm emeklerin de yok edildiğini insanların o temiz geçmişlerine leke vurulduğunu da unutmamak lazım.
Bana göre kapılı kullarının aldıkları emirlerle yaptıkları bu eylemler de elbette son bulacak. Kimsenin yaptıkları ne yanına ne de yarınına kalmıyor ve elbette kalmayacaktır.
Özellikle seçilmiş ve atanmışların çevrelerini izlemesi kendileri için önemli. Çünkü onlardan görevlerini yapmasını bekleyen doğru ve düzgün insan o kadar çok ki. Çevrelerini saran kapı kullarından kendilerini arındırabilirlerse yapacakları ile görevlerini yaptıkları için çok fazla insanın hayatına dokunacaklar.
Kardeşlerini memur edenler, iki kardeşini birden aynı kuruma işe aldıranlar,oğlunu işe aldırıp hemen müdür edenler,yeğen, kuzen, oğul, damat, gelin mutluluğu geçen onca yılda mutlaka sağlandı. Onun bunun yakınlarının mutluluğu sessiz sedasız yaşayan bazen sadece bir nefes bekleyen insanlar için enerji harcama zamanı çoktan geldi de geçiyor.

YAZARLAR