Mehmet BAŞKAN


MURDAR (Mundar) Edilenler


MUNDAR 1

Sivas´ın  yakın geçmişte ki, sorunlu işlerinden birisi, zamanında milletin parasıyla yaptırılmış olan, sonradan satilan ve  satin alan ailenin elinde para basma makinesine dönüştürülen, Büyük otel binasıdır. Bu bina, İl özel idaresi tarafından yaptırıldıktan sonra uzun sure işletilemediğinden dolayı  satılmış , bu satış bedeli ve şekli yıllarca mahkemelerde dava  konusu olmuştu. Doğan Ürgüp ve Sami Aydın´ın  belediye başkanlık dönemlerinde de , bu binaya sürekli yamalar yapıldı. Binanın bir tarafı kaçak pastane, bir tarafı kaçak cafe, kaçak cafe üstü steak house, kaçak çatı da  kahvaltı  salonu olan yamalı bohçaya dönüştürülmüş bir bina. Anlayacağınız mundar edilmiş, bir bina ?

 Birde, otelin sonradan eklemeli  bir yangın merdiveni var ki, tam suç unsuru. Bina dışından, yan cephede ve üstten itibaren 5 kat boyunca açıktan inen ve sonradan yapılan cafe-steak house kullanımlı çekme mesafesine tecavüzlü, kaçak yapının içinde aniden kaybolan garip bir yangın merdiveni.

 Belediye başkanından, imar müdürüne, itfaiye müdüründen zabıta müdürüne  bu bina ve eklemeleri için herkes kör ve sağır olmuş durumda. İmardakileri anladık da, buna olur veren itfaiyeci kardeşler, size ne oldu?  Bir yangın çıksa, ne olur haliniz? O yangın merdivenine, nasıl onay verdiniz diye, sorsalar ne diyeceksiniz? Başka binalarda, mevzuatı ortaya koyup  milletin ağzından burnundan getirirmeyi iyi bilirsiniz.  Mal, zenginin, torpillinin olunca niye  kuzu gibi  melersiniz.?

 MUNDAR 2

Yıdız Kayak Merkezi. Hayatı  memuriyet ile geçmiş,  doğal olarak ticaretten ve işletmecilikten anlamayan, vali  ve  il özel idare müdürlerinin, Sivas´ta ve hatta her vilayette pek çok kazıklar vardır.  İl özel idareleri  tarafından, geçmişten bu güne  kadar otel v.b.  gibi işletmecilik  gerektiren, ne kadar tesis yapılmış ise hepsi hüsranla sonuçlanmış sonrasında bunlar elden çıkarılarak birilerinin ihyasına sebep olunmuştur. İyi güzel de, harcadıkları para milletin parasıdır,  bizim isyanımız  bunadır. Yıldızdağına yatırılan milyonlara yazık değil mi? Rivayete göre mundar edilmiş 120 milyon lira. O paralarla, üretime yönelik neler yapılmazdı?  Mesela, en az 400 kişinin çalışacağı bir fabrika çok rahat yapılabilirdi. Bu sözlere, kızmaca, gücenmece yok. Malesef,  bu konular devletimizin idari sisteminin yaralarıdır ve sistemsel konulardır.

Bunlar yetmezmiş gibi birde işletmecilik v.s. yapması için bazı şirketler peydah edildi.  Özbelsan ve Buruciye gibi. Daha, İnönü Konağını  işletmekten aciz  kalan özel idare kuruluşu, Buruciye A.Ş. ve belediyenin kuruluşu Özbelsan A.Ş. yandaş toplama kampları gibi olmuş. Bu kuruluşlar,  milletin maddi kaynaklarının heba olduğu, mundar edildiği yerlerdir. Bilesininiz ki,  bu tür kuruluşların şimdiye kadar,  hiç bir şeye ve hiç bir  kimseye faydası olmadı ve olamazda . Bu şirketler, daha rahat at oynatmak isteyen,  ihtiraslı idarecilerin oyuncaklarıdır, o kadar.

 MUNDAR 3

Şehirler arası otobüs terminali ve ilçe - köy terminal alanında bir BENZIN ISTASYONU var. Dikkatinizi çekmiştir, çekmedi ise yeni yapılan R.Tayyip Erdoğan bulvarı açıldığında, eminim fazlasıyla dikkatinizi çekecektir. Bu benzin istasyonunu işletenler ve sahipleri,  şimdilerde  FETÖ´den firari olan Elektrik müh. Zeki Bulut ve yine FETÖ davasından dolayı bir ara içeri alınan ve şimdi  tutuksuz yargılanan  belediye meclis üyesi yapılan elektrik müh. İbrahim Bozkurt.  En azından, ben öyle biliyordum. Ancak bir kaç gün önce, bu benzin istasyonunun önünden geçtiğim de şaşırdım kaldım. Çünkü o benzinlik yıkılarak,  aynı yere ve bu kez yola cephelendirilmiş şekilde,  daha büyük bir benzin istasyonu inşaatının yapıldığını gördüm.

ASLINDA, BU ALAN RESMİYETTE BELEDİYE TESİS ALANI ve  İMARI DA ÖYLE.

 Ufak bir araştırmadan sonra, anladım ki, FETÖ sanığı muhteremler, tedbiren burayı devretmişler. (Tabii bedava değil !) Peki kime devretmişler ve kim  yaptırıyor bu istasyonu? Diye, sordum.  

Cevabı duyunca, şaşırdım desem yalan olur  adeta ŞOKA girdim.  Duble mundar olmuş bir iş.

ALLAH, ALLAH... ALLAH, ALLAH?

İklimler değişti ya? (Aslında her açıdan tam bir değişim yaşıyoruz.) Bende, iklim değişikliği etkilerinin, neler olabileceğini bir uzmanına sordum, ? büyüklerimiz tarafından  gerekli önlemler alınmaz ise durum vahim? dedi. ?Yakın zamanda,  başımıza taş yağacağı?  tahmininde bulundu.?

Ben de, bu sebeple sizleri uyarıyorum. Dışarıya çıkarken tedbirli davranın ve yanınızda, ?tenekeden yapılmış bir adet kask? bulundurun.

 

YAZARLAR