Mehmet BAŞKAN


Milletvekili Adaylığı ve Araba Sevdası Üzerine


MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞIVE ARABA SEVDASI ÜZERİNE

Seçim sathı mahalline girilen bu günlerde, ani seçim kararından dolayı birçok belirsizlik de kendiliğinden ortaya çıkmıştır.Milletvekilliği hayali kuranlar bir haylihazırlıksız yakalandı. Özellikle şu anda belediye başkanlığı ve il başkanlığı yapanlar, iki arada bir derede kaldılar.

Mevcut belediye başkanının önümüzde ki dönem yapılacak yerel seçimlerde,yeniden Belediye başkan adayı olarak gösterilmesi pek olası görünmüyor. Bu sebeple ?belediye başkanı içinmilletvekilliğine aday olur diye, tahminlerde bulunulurken bu karmaşa ortamında artıkbu durum da zor görünüyor?.İl başkanı için ise ?sen bize seçim sürecinde lazımsın, zaten kendin de yeni seçildin, inşallah bir sonra ki seçime? denilebilir.

Önümüzde ki seçim, çok farklı bir seçim olacak. Önce ki seçimlerde Sayın R. Tayyip Erdoğan´ın hatırına, milletvekili adayları pek beğenilmese de,  partiye mecburen oy veriliyordu.  Ama artık böyle bir zorunluluk yok. Cumhurbaşkanlığı seçimi için ayrı, parti ve milletvekilliği seçimi için ayrı oy kullanılacak.

Vatandaş,bu seçimde önce partilerin gösterdiği adaylara bakacak, öyle ithal aday veya falancanın özel kalem müdürü veya filancanın sınıf arkadaşı veya ittifaktan Doğan Ürgüp vs.artık vatandaşı bağlamayacak.  Konulan adaylar gerçekten memleketi temsil edebilecek mi, etmeyecek mi, nitelikli mi, değil mi, ona bakılacak. Sayın Cumhurbaşkanı ile vatandaş arasında farklı bir bağ var. Sevenleri ona oyunu verecek ama iş milletvekilliğine geldi mi, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.Ümit ediyorum ki, sap ile samanbirbirinden artık ayrılacak.

Bütün belediyeler,  genel seçimlerin araya girmesi ve çalışma sezonunun ortasına gelinmesi sebebi ile?paha da hafif, gösterişte ağır, park bahçe, macera parkı, mesire ve piknik alanı, asfalt kaldırım, tabela, ışıklandırma, peyzaj çalışmaları? gibi görsel işlere yönelecektir. Farklı bir gelişme olmaz ise yerel seçimlere on biray kaldı. Daralan bu süre zarfında Belediyenin ciddi bir kaynak sıkıntısı yaşadığı ve bundan dolayı yeni belediye binası yapımı, Kızılırmak çevre düzenleme projesi, Şems-i Sivasi meydanı, Eski Sanayi vb.projeleri yapamayacağı ve taahhüt edilen birçok işten şimdilik vazgeçtiği sükût etmelerinden anlaşılmaktadır.

Bütün bunlar yaşanırken, Belediye başkanının çok dolambaçlı bir metot ile makam aracını değiştirmesi ve?araba sevdası? iddiası dilden dile dolaşmaktadır.

Malum belediye başkanının makam aracı göreve geldiği tarihte yenilenmiş ve yeni bir Audi A8 otomobil alınmış idi. (2014 model ikinci el ortalama 750.000 TL- 2018 modelleri 1.500.000 TL) O, araç şimdilerdeplakası değişmiş bir halde (38 plaka)  Elbeyli Sat-Yap müteahhidininaltında görülmektedir.

Şu anda sayın belediye başkanının kullandığı Audi A8 makam aracını ise nereden aldığı sorgulanıyor. Belediye başkanının eski! Audi A8 aracı da Elbeyli müteahhide, iddialar böyle.

Biz de bu konuda ki iddiaları, bu köşeden dillendirerek, işin aslını muhataplarına soruyoruz. Başkanın eski! Makam aracı (Audi A8) gerçektenElbeyli müteahhide geçmiş midir? Geçti ise Nasıl geçmiştir? Niye Plaka değiştirilmiştir (Kayseri, 38 plaka)? Kim nasıl satmış, kim nasıl almıştır?Belediye başkanlığı kaynak sıkıntısı yaşarken ve parası yok iken makam aracınıyenilemesinin amacı ne olabilir?

Demokrasilerin şeffaf yönetim ve kaynakların kamu yararına kullanılması ilkesi gereğince biz de vatandaşlık görevimizi yapıyor ve soruyoruz.  Belki laf söz olmasın diye de bu şekilde bir yol izlenmiş olabilir. Yine de çok dolambaçlı ve ilginç bir alım-satım veya el değiştirme durumu.

Mehmet BAŞKAN

YAZARLAR