Yılmaz Coşkun


MİLLET İTTİFAKININ VANTROLOGLARI


Vantrolog deyimine yabancı olanlar için önce Vantrolog ne demek onu söyleyelim. Vantrolog diğer adıyla Vantrilok aynı ortamda bulunan kukla ve kukla sanatçısının karşılıklı diyaloğu esnasında sanatçının ağzını kıpırdatmadan çıkan sesinin bir başkasından geliyor gibi düşünülmesidir. Kısaca özetlemek gerekirse, sesi bir başkasından geliyormuş gibi konuşabilen kişilere Vantrolog denir. Genelde gırtlak anomalisi olanlar bu sesi oluşturur.  Buradan konuya geçelim; Genelde gündemdeki bir konu hakkında bir şeyler yazacaksam bir süre beklerim. Konun muhatabı olan tarafların neler dediğini takip eder, yalanlanıp yalanlanmadığına bakarım. Son günlerde Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan üniter devlet aleyhine , milli devleti yok saymayı planladıkları, PKK uzantısı bir partiye koruma sağlamayı taahhüt ettikleri görülmüştür.

 

Üniter ve milli bir devlet için İki dilli yahut çok dilli yapı önerileri ortadadır.  Devlet yapısını etnisite tarikatlar, cemaatler ve mezhepler eliyle tanımlamaya gidecekleri yönünde söylemleri ortalığı kaplamıştır. Modern birey,devlet, vatandas tanımını yok etmek istedikleri anlaşılmaktadır. İlaveten  yerel idare eliyle özerklik vaatleri havada ucuşmaya başladı. Gerek Ali bey gerek Ahmet Bey'in bu tavırları acaba kendilerine has mı diye bekledim. Ortakları ne diyecek diye bekledim.  Mevcut altılı  masadaki etkin makamlardan tek bir açıklama duymadım. Buradan da anlaşılan Ahmet bey ve Ali bey Millet İttifakının Vantrologları olmuşlar. İttifakin ağzıyla ifade etmediklerini ikinci iç ses olarak ifade etmişlerdir. 
 

Hiçbir ittifakın  yanında olmadan özgür bir birey olarak bu projelerin hepsini çöp olarak görüyorum. Bunun sonucun Afganistan veya Lübnanlaşmadır.. Bunu iktidar projesi olarak gören her partiyi, her bireyi akla çağırıyorum... Başka iktidar projeniz yoksa bu önerilerin bizi getireceği nokta Afganistan veya Lübnan olmaktır..... Ben çocuklarım talibanlasmış yapıların esiri olsun istemiyorum. Ben çocuklarımın her sabah etnik nedenle birbirinin kafasına sıkan Lübnan gibi bir ülkede yaşamasını istemiyorum...  Hedefimiz ne Lübnan olmak olmalı, ne Afganistan olmak olmalı… Hedef bölünmüş , birbirine düşmanlık besleyen grupların hakimiyeti değil …Modern, güçlü , demokratik  huzur ve refah içinde büyük Türkiye istiyorum. Bu öneriler bunu sağlamaz….

YAZARLAR