Yusuf Agâh


Masumiyet mi?


 ?´Yaşamdan aldığımız hazzı artırmanın yollarını aramak yerine ,daha iyi bir insan olmaya ve doğru şeyleri yapmaya çalışmalıyız.Yaşamı daha iyi kılan şey budur´´ ARİSTOTELES

Aklının gücünü kullanmayan kişisel çıkarlar ve menfaatler peşine düşen insan  toplumda bir çok şeyle birlikte  var olan  adalet duygusunu yıpratır ve dengesini bozar.

15/16 Temmuzda gerçekleştirilmek istenen bu hain darbe  planı Aziz Milletimizin vatansever, güvenlik güçlerimizin  sayesinde bertaraf edilmiştir.Bu vatan hainliği girişiminde bulunan ipleri dışarıda ve yurt içinde bir çok sempatizanı bulunan FETÖ terör örgütü yapılanması tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıkmıştır.Bu darbe girişiminin birçok bağlantısının olduğu aşikardır.En önemli ayağı yurt  içinde bulunan siyasi ayağıdır.Birçok darbe, muhtıra girişimi sonrası  sivil yönetime müdahale edilmiştir.Bu olaylar neticesinde birçok vatandaşımız ve devlet adamımız kaybedilmiştir.Sonrasında demokrasi adı altında siyasi partiler kurdurulmuş dış güçler kendi çıkarları doğrultusunda siyaset izlettirmişlerdir.O yüzden darbe gerçekleşmiş olsaydı hangi siyasilere ne görevler verileceğini bilmek ona göre adım atmak gerekliliği çok önemlidir.Bizler vatandaş olarak devletimizin bu yapılanmayıda bildiğine inanıyoruz.

Yeni Kapı ruhu çok önemlidir ve devam ettirilmelidir.Bu birliktelik bizim için çok önemlidir.Fakat siyaset içerisindeki bu yapılanmayla mücadele Yeni Kapı ruhu kadar önemlidir.Milletvekillerinden bu yapılanmayla bağı olanlar şehirlerinde tamamen onların çıkarları doğrultusunda hareket etmiş dernekler,vakıflar,gazeteler  kurdurulmuş  ve toplumda devlet arkamızda bakın biz ne istersek o olur izlenimi ağır bir şekilde hissettirilmiş daha da güçlendirilmişlerdir.Siyaset kendisini çok iyi bir şekilde analiz etmeli ve bu tip oluşumlardan arındırmalıdır.

Yurt içerisindeki bu yapılanmayla mücadele toplum tarafından çok önemsenmektedir. Asıl olan toplumun büyük kısmının  bu yapılanmanın en büyük mağduru olmasıdır.Nedense bu terör örgütü mensuplarının mağdur edildik söylemlerini dillendirmeleridir ve buda  toplumda karşılığını bulmamaktadır.

  Sadece gazetesini aldık     

Sadece bankasına para yatırdık

Sadece derneğine kayıt olduk

Sadece özel okullarına çocuğumuzu gönderdik

Biz bu yapılanmaya neden girdik niçin böyle pis işlerin içerisinde bulunduk aklımızı neden kiraya verdik  demeleri gerekirken. Sonrasında mağdur edildik söylemi. Kim tarafından mağdur edildiniz diye sorunca devlet tarafında cevabını almakta bir o kadar ahlaksızca.

Gazetesini aldınız çünki çocuğunuz hemen bir kamu kuruluşuna atandı.Bankasına para yatırdınız ihaleler aldınız.Derneğine kayıt oldunuz müdürlük kapma derdine düştünüz.Çocuğunuzu özel okuluna gönderdiniz geleceğini hesap ettiniz.Kişisel çıkarlarınız her şeyden önce geliyordu.Her zaman bizler için çok önemli olan fakat sizler için hiçbir şey ifade etmeyen kul hakkı yediniz.Şu kısacık dünya hayatınızı alt üst edip insanları bölüp ayrıştırdınız.Bilerek her zaman gölgenin peşinde koştunuz gerçeği görmezlikten geldiniz.Şimdi soruyorum size kim mağdur siz mi? Toplum mu?.Bırakın bu mağduriyet söylemini yemezler artık.

ÖMER HALİSDEMİR Şehidimizin vatan için hiç tereddüt etmeden  vatan sevgisi ve şehadetini  her şeyin üstünde tutarak  canını vermesi Türk Milleti için büyük bir örnek ve gururdur.Bu ruh her zaman var olacaktır.

AZİZ ve NECİP TÜRK MİLLETİ  CUMHURBAŞKANININ  yanındadır. Yanında da var olmaya devam edecektir.

YAZARLAR