Adem Türkay


Mart Kapıdan Baktırdı AKP ye kazma kürek yaktırdı


Öyle bir devirde yaşıyoruz ki, her gün ayrı bir seyir. Hiçbir kimsenin başka bir kimseye akıl veremeyeceği günlerden geçiyoruz. Zaman değiştikçe, şartlar yenilendikçe, yeni hüküm ve yargılar öne çıkıyor.
31 Mart yerel seçimleri sonuçları politik olarak aynı çerçevede, birey, cemiyet ve politik muhataplarına mesajlar veriyor. Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az, hakikaten de öyle oldu. İsteyen istediği gibi algı ve yorumlama hakkına sahiptir. Ancak genel olarak bakıldığında Türk insanının 20 yıllık AK Partinin kötü icraatlarına dur demiş, onun bütün felsefi, siyasi, ekonomik ve yerel yönetim anlayışlarına artık yeter demeyi bilmiştir. 
Bu manada Türk halkının cesaretini kutlamak gerekir ve içten duyularımla kutluyorum, var olsun, daim olsun, bahtı açık olsun diyorum. 
Bir seçimi geride bırakırken, milliyetçi partilere mesajlar içeren yerel seçim sonuçlarını umuyoruz ki, iyi okurlar. Ve başka partilerin başarısına kendilerini mahkûm etmenin nasıl toplumsal sorunlara sebep olacağını değerlendirmesini yaparlar. Gönül arzu ederdi ki, bütün kalbimizle, tüm coşkumuzla, başa güreşen bir partimiz olsaydı da, gürleye, gürleye oy vereydik. Olmadı, başka partilere oy veren arkadaşlarımız, dostlarımız oldu. Bu durum arkadaşlarımız suçları değil elbette, suç onları dinlemeyen, göz ardı eden, adam yerine koymayan sözde milliyetçi yöneticilerdedir. Tepe yöneticiler bunun müsebbipleridir. Her neyse yine de gönlümüzden geçeni diyelim.
MHP, İP, BBP, MY, ZP, ATA gibi partilerin ayrı ayrı teşekküller halinde siyaset yapmaları, milliyetçi camianın dinmeyen gönül sızı olduğunu görürler ve kendi kişisel inatlarından feragat etmenin erdemli bir davranış olduğunu bilir, bir ve beraber olmanın yollarını açarlar. Yüksel sol’un birinci çıkması milliyetçi ve mütedeyyin çevreler iyi okurlar. 
Yine sol politik oyuncuların kendilerine emanet olarak verilen oyların geri kaçabileceği gerçeğini görmeleri önem arz eder. AKP’nin yaptığı ayrımcılığı, akraba kayırıcılığını, bir günün beyliği beyliktir şeklinde görmezler.
Ayrı bir başlığı hak eden Sivas seçimlerini yeniden BBP kazandı, bunun için ne kadar övünse de haklarıdır. Bunun için il yönetimini, Ahmet POLAT başta olmak üzere emeği geçenleri özellikle kutluyorum. Belediye başkanı olarak seçilen  dem Uzun’a başarılar dilerim.
Çok iyi yaptılar. AKP saltanatına, talan ve vurgununa dur demeyi bildiler, umarız Bilgin icraatlarını mercek altına alır ve gereğini yamaktan kaçınmazlar. Kısa bir not hatırlatmasını yapmayı bir borç biliyorum. Ürgüp devri, başarısızlık hikâyeleriyle doludur. Başkan yardımcılıklarını bakkal, lokantacı gibi unvanlarla doldurmayı denemezler. İmza atmayı bilmeyen kişilere, yetki verilmez, mikro milliyetçilik, hemşericilik, dar bölgecilik gibi toplumsal hastalıklara duçar olmazlar. Bir nebzede olsa rahmetli Yazıcıoğlu’nun ruhunu şad etmeyi bilirler. Her şeye rağmen, yerel seçimlerin, bütün partilere, Ülkemize,, milletimize, huzur, refah, mutluluklara vesile olmasını dilerken, Milletimiz var olsun, devletim daim olsun diyorum.
Kalın sağlıcakla

YAZARLAR