Orhan Karahan


KAZANAN SİVAS OLSUN


Yeni bir haftaya merhaba, söze başlamadan önce siz değerli okurların geçmiş Ramazan Bayramı’nı kutlar, ayrıca girmiş olduğu Sivas Belediye Başkalığı yarışını farkla kazanan Sayın Dr. Adem UZUN beye hayırlı olsun diyerek, yazımıza devam edelim.

Yerel seçimlerin ardından, Ak Parti’de kaybedişin, hatta “kaleleri” kaybedişin analizlerini başlıklar halinde birde ben sırlamayacağım merak etmeyin.

Gerek ulusal gerek yerel medya kuruluşlarında uzun uzun, boy boy 15 gün boyunca izledik, okuduk. Kaybeden şapkasını önüne koyup neden kaybettiğini rahat rahat düşünedursun artık 2028 yılı genel seçimlerine kadar. “Boş tencerenin yıkamayacağı iktidar yoktur.” Analizler doğru yapılıp gerekli tedbirler alınmazsa şayet geçmişte yaşanan ANAP örneğini gelecekte AK Parti içinde görme ihtimalimiz yüksek.

Şimdi kazananı, kazananları izleyeceğiz 5 yıl, tabi ömrümüz yeterse… Sivas’ın geleceği için verilen sözleri, vaatleri, projeleri not ettik, nasıl daha öncekiler için zaman zaman sorguladıysak günü gelince bugünün kazananları içinde sorgularız.

Sivas için 5 yılda 58 proje…

Geçmiş dönem Başkanlık yapanların vaatlerinden şunu biliyoruz ki bu 58 projenin tamamının 5 yılda neticelenmesi zor, işte bu nedenle önceliğin, “Şehir İçi Trafik ve Toplu Ulaşım Sorunu”nun çözümüne verilmesi daha elzemdir diye düşünüyorum. Elbette Sayın Başkan ekibini kurarak; hayırlı olsun, hoş geldin, beş gittin ziyaretlerini bir an önce tamamlayarak çalışmalara başlayacaktır, yön vermek haddimize düşmez ancak bu şehirde yaşayan bir fert olarak talebim bu minvaldedir.

Görüşmek umudu ile…


o_karahan@hotmail.com
 

YAZARLAR