Eşref ADAN


Kamu Hastanelerinde Sözleşmeye Adım Adım


KAMU HASTANELERİNDE SÖZ-LEŞ-MEYE ADIM ADIM!!!!

   Sağlık sisteminde yeni yöneticiler  dönemine  hazırlanan Kamu Hastaneler birliği ,yapacağı idareci atamalarıyla yoğun bir gündem içerisinde..

   Aradığınız liyakatsızlık kriterleri, tüm sağlık çalışanlarının bilmesine rağmen ,ses çıkartmama ,hakkını arayamama  alışkanlığı devam eden çalışanlar, bu durumdan oldukça rahatsız lar.Haklılarda?

  Sendikanın ve M.Z  Kaya nın kontrolünde olan ,sayın genel sekreterin bu rehavetten kurtulabileceğine ihtimal dahi verilmezken ,konunun Sağlık Bakanı Sayın AKDAĞ ın bilgisi dahilinde olduğu gelen duyunlar arasında.

 İşte size birkaç başarısızlık örneği;  Numune hastanesinde M.Z Kaya nın bıraktığı koltuğa ,neden kendisinin ve  sendikanın en samimi adamını atıyorsunuz.  Bimer e şikayette bulunan hemşireleri ilk fırsatta ,sürgüne göndermeyi hayal eden yöneticileri biliyor ve yakından izliyoruz.Numune hastanesinde SENDİKA  ve KAYA baskısı  maximum seviyede devam ederken,daha önce kaybettiği koltukta oturan Müdür e değişik komplalar kurduğu iddia edilenin ,entrikaları ve kurumu başarısız konuma getirme cabalarına neden DUR DİYEN YOK.

Şarkışla da kurumda, diğer yıllardaki Hasta sayısı ile bu yılki hasta sayısı aynı olduğu halde ,istenilen gereksiz tetkiklerle SGK kurumundan nasıl fazla para alındığı ve bununda başarı gibi gösterilmesi gerçekte bir göz boyama ve kurum zararı değilmi???

 Gemerek hastanesinde sendika sorumlusunu  idareci yapmak için M.Z Kaya nın muhakkikliğindeki taraflı soruşturmanızı ve attığınız geri adımıda camia izliyor. Kömür konusundada aynı hassasiyeti M.Z Kaya dan beklemekteyiz.

Evet beyler başaramadınız.  Sağlık çalışanları arasındaki huzursuzluğu ve liyakatsizliği siz artırdınız.Yöneticilerdeki yetkisizliği siz oluşturdunuz ve hizmet kalitesini siz bozdunuz. Sendikalı sendikasız ayırımını çok ağır bir şekilde kullanarak çalışanları bölmeyi ,ayrıştırmayı siz başardınız.Sekreterlik içerisinde ,Sekreter , Mali Başkan ve sendika yöneticisi bir grup,İdari başkan ve sekreter yardımcısı bir grup olarak kurumu siz ikiye böldünüz.Kuruma ve Sivas ımıza fayda sağlayacağım vaatleriyle mali başkanlığa getirilenler, ödeme gün sayısını  90-150 günlere siz çıkardınız.Kanunla belirlenen yetki limitlerini, kendinizi kanun üzerinde görerek, siz  ayarladınız.Sivas istihdam yaratan , yaratmaya çalışan işadamları ve esnafı  zor duruma siz soktunuz. (Şahsi uygulamalarınızla ilgili duyumları takip etmekteyiz).

Daha önceki dönemlerde yapılan yatırımları kendi başarınız gibi siz gösterdiniz.Genel sekreterin görev sorumluluğunda olan ,karar ve sonuçları, sekreter sözcüsü gibi M.Z. KAYA ya,bu yetkileri siz verdiniz.Sağlık turizminde her şehir yurdışından hasta getirip tedavi ederken,siz bir kişi dahi getirmeyi bırak adım dahi atmayarak ,gurbetçileri  beklediniz.Sivas taki sağlık değerleriyle ilgili bir tane proje bile yapmadınız,önceki dönemlerde temeli atılanlarıda siz yıktınız. Diğer il lerdeki yöneticiler ,sağlıkta başarı için yurtdışına giderken ,sizler  hastanelerin kalorifer dairelerinde gezdiniz. Akşamları diğer sağlıkkurumlarının müdürleriyle ! ve Sendika Başkanıyla  yaptığınız çiğ köfte partilerinde, hangi personelin ipini çekeceğinizi düşüneceğinize, memlekete ve Sivas a nasıl faydalı oluruz düşüncesinde olunmalı, Çiğ köfteyi yuttuğunuz gibi sağlık çalışanlarının ve Sivas lının haklarını yutamazsınız. Buna izin vermeyeceğiz..

Örnekleri çoğalta biliriz ve bunlar ile ilgili somut ve net bilgi sahibiyiz.

Liyakatsizlik kriterinin ön planda olduğu,haklının hakkının verilmediği  halde,Güler yüzle görevini yapan ,mobing e maruz kalsa da ,sendika yöneticileri tarafından hakarete uğrasa da!! Yılmadan,Bayrak ,Vatan sevdasıyla görevini devam ettiren bu camianın vefakar,fedakar insanlarına selam ve saygılarımı sunuyorum.

SİVAS POSTASI ,Sessizlerin sesi olmaya devam edecek. 

EZİLEN SAĞLIKÇI
4.07.2017 15:28:08
Birileri nihayet gördü,yıllardır bu kurumdaki haksız hukuksuzluğu,kokuşmuşluğu, yüreğine sağlık kimsen....

...
4.07.2017 18:53:18
Bilgileri nerden aldınız bilemiyorum ama bir şeyi düzelteyim M.Z.KAYA nın yerine müdür olan arkadaş çok çalışkan ve sendika yönetiminden istifa eden biri bu arkadaş gayet liyakat sahibi haksızlık etmeyelim birilerini eleştirirken (Tabi sizin liyakattan kastınız ne onu bilemem.

SENDİKA OYUNU
5.07.2017 08:50:24
Atasözü: Bal tutan parmağını yalar... Atasözünün Anlamı: Başkalarına yararı dokunan yerlerde çalışan, onlara iyi ve güzel şeyleri sunmakla görevli bulunan kimse, ürettiğinden ya da dağıttığından kendisi de faydalanır. Genellikle bu tutum da hoş görülmeye çalışılır. Çünkü o görevi yapan bunu hak ediyor kanaati yaygın hâle gelmiştir. Aslında çok yanlış bir atasözüdür. Her insan hakkına razı olup, farklı yorumlamalarla kendine her şeyden pay çıkarmaya çalışmamalıdır. SENDİKALI OLMAK BÖYLE Bİ ŞEY...

kadir koç
5.07.2017 10:49:56
haberin doğruluğunu araştırmak yerine bu yazıları kimin yazıdığının peşine düşmek gülünç bir durum.Yoksa bulup bir şeyler vaat edip susturabilmek derdindelermi acaba.Ama gördüğüm kadarıyla o bu gazetede olmaz.

YAŞAR IRMAK
5.07.2017 15:26:46
Yorumlardanda anlaşılıyorki bu yazılanlar doğru.Sağlıkta yeteneksiz yönetim ve baskıcı bir sendika var.Bu şehirdeki tüm kurumları ve calışanların hakkını korumak ,siyasilerin en temel görevidir.Sayın Milletvekilleri ve İl yönetimi tarafından görevlendirilen bu yöneticilerin başarısızlık ve baskıcı tutumdan şehri kurtarmaları,vicdani vebaldir.

sağlık memuru
6.07.2017 14:08:35
Değerli sivas postası yazılarınızı beğenerek okuyoruz. Ben Gemerek hastanesinde çalışıyorum. Burada diyaliz hastaları için devlet 11 kişilik sıfır araba klimali sigortalı kaskolu araba tahsis ettiği halde firma hastaları mağdur edip 2013 model reno kango ile hastaları karga tulumba taşınmıştır. Bu şartnameye uymayan hurda araç kaza yapmış 4 hasta yaralanmıştır. Hala bu kazanın sıkıntısını yaşayan hastalar vardır. devlet dolandırılmış hastaların sağlığı hiçe sayılmıştır. Burada firma, idare suçludur. bu suçu işleyenler ceza alıp savcılığa bildirilmesi doğru bir karardır. ayrıca haluk beyin eşide firmayı gereğince denetlemeyen görevliler arasında olduğu düşünülerek ceza almış savcılığa sevkedilmiştir. kimsenin haluk beyi falan koruduğu yok. bunu gemerekte çalışan herkes bilir. kamu hastaneler birliği yetkilileri bazı konularda hatalı işler elbet yapmış olabilir. ancak bu konuda son derece haklılardır. Ancak tam araştırmadan sizi kandırmaya çalışan tiplere dikkat edin Tarafsızlık gereği bu yazıyı yayınlayacağınızı umar saygılarımı sunarım.

gemerekte bir personel
8.07.2017 13:40:15
Çok degerli sivas postası biz sağlık çalışanların sıkıntılarını kaleme alıp kamoyuna duyurdugunuz için tesekkür ederim.Gemerek devlet hastanesini uzaktan kumanda ie gerek sendika baskanı gerekse genel sekreter yardımcıları (başkanlar) cadı kazanı gibi kaynatmaktadırlar.Taraflı sorusturma açıp gemerek saglık sen ilce temsilcisı HALUK SARI yı müdür yapma gayretleri degerli büyüklerimizin devteye girmeleriyle m.zahit kaya geri adım atmıştır.saglık memuru arkadaş yanlı konuşmaktadır kaza yapan araç hurda değildir.sözleşmedeki araçta değildir savunulacak yanıda yoktur herkes gerekli cezayı almıştır.Hiç bir idareci sabah saat 06.30 hastayı almaya giden aracı konturol etme gibi bir durumu söz konusu değildir.Haluk SARI ya gelince hastanenin arabasıyla cocuklarını okuldan evine nasıl taşıdığını bütün herkes bilir. Asıl konu gemerek devlet hastanesi fakir fukara fonu değildir ...GEMEREK DEVLET HASTANESİ idari ve mali isşler müdürü yapmak için bağzı kesimler gayret göstermektedirler.bana göe asıl soruşturma açılacak konu budur. ben değerli valimiz Davut GÜL beyin bildirildiği taktirde titizlikle konuyu ele alacağını, sayın vekillerimizin duyarlı olacağına ve sayın sivasın Milli Eğitim bakanı kıymetli büyüğümüz İsmet YILMAZ öğrendiğinde sorunu çözeceklerine canı gönulden inanıyor,yürekli bir sekilde yazımı yayınlayacagınızı düşünüyor saygılar sunuyorum.

SAĞLIK ÇALIŞANI
24.11.2017 03:22:17
ÇOK YERİN DE TESPİTLER SAYIN EŞREF ANAN;BU OLAYLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞINIZI UMUYORUM.KORUNMADIĞI SÖYLENEN HALUK SARI BU HAFTA MÜDÜR OLACAĞINI İLAN ETMİŞ DURUMDA.KÖMÜR NEDENİ İLE HAKKINDA İDARİ SORUŞTURMA AÇILAN BU MEMURUN SORUŞTURMASI YİNE DAVUT VECDİ ERSÖZÜN VE SENDİKANIN KORUMASI İLE MÜDÜRLÜĞÜNE ENGEL OLMASIN DİYE KAPATILMIŞTIR.HASTANEDEN KÖMÜR ALARAK EVİNE GÖTÜRMÜŞ BİR MEMURUN HASTANEYE VE DEVLET MALINA NASIL SAHİP ÇIKACAĞI DÜŞÜNÜLÜYOR ACABA?SİYASİLER BU HABERLERİ HİÇ Mİ TAKİP ETMİYOR MERAK EDİYORUM.LÜTFEN BİZLERİN SESİ OLMAYA DEVAM EDİN..

SAĞLIK AÇLIŞANI
24.11.2017 03:35:48
YAPILAN İLK YORUMU HALUK SARININ YAPTIĞINDAN EMİNİM.DİYALİZ ARACININ YAPTIĞI KAZA İLE İLGİLİ BÜTÜN BİLGİLERİ M.Z.KAYAYA VEREN KENDİSİDİR.AYRICA HALUK SARININ GEMEREK DE İLÇE SİYASETÇİLERİ TARAFINDAN KORUNDUĞUNU VE SENDİKANINDA İL DE KORUDUĞUNU HERKES BİLİR.KENDİSİ HAKKINDA AÇILAN İDARİ SORUŞTURMA ÖNCESİNDE D.V.ERSÖZÜN KENDİSİNİ ARAYARAK BU İDARİ SORUŞTURMA NETİCESİN DE KENDİSİNE HİÇ BİR ZARAR GELMEYECEĞİNİ ŞİKAYET VALİLİĞE YAPILDIĞI İÇİN MECBUREN SORUŞTURMA AÇMALARI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİĞİNİ KENDİSİ SÖYLEMEKTEDİR.LİYAKAT ADALET HAK HUKUK BÜTÜN BU OLAYLARIN NERESİNDEDİR.HER HANGİ BİR SAĞLIK ÇALIŞANINA AÇILAN BİR SORUŞTURMADA BU KADAR TARAFLI MI YÜRÜTÜLMEKTEDİR.SİZDEN RİCAM BU HABERİN TAKİPÇİSİ OLUN EŞREF ADAN BEY..

YAZARLAR