Mehmet BAŞKAN


Kaldırım Belediyeciliği


Sivas Belediyesi, yıllardır kaldırım belediyeciliğinimalesef aşamadı ve aşamıyor.

Mevcut Belediye Başkanımızın seçim kitapçığında vaat ettiği işler hakkında 2 yıl 6 aydır görevde olmasına rağmen, şu projeye başlayacağız, bu projeye başlıyoruz, o projeyi yapacağız söylemlerinden başka bir şey işitemedik.

Sivas gibi kişi başı milli geliri 10 bin dolar civarında olan ve nüfusu artmayan bir şehirde nasıl olurda bir daire 350-400 bin TL´ye satılır diye insanlar doğal olarak sorguluyor.

Aslında bu sorununcevabıbasittir ve çözümü belediyededir.

Ne kadar çok arsa varsa, o kadarda çok hesaplı ve ucuz konut vardır.

Ama sayın başkan diyor ki,"-ben Sivas´ta konutların pahalı olduğuna inanmıyorum, başka şehirlerle karşılaştırın. Oralarda konut fiyatları 700-800 bin lira"diyor.

İyide oralarda kişi başı Kişi başı milli gelir ne kadar, Oralar göç mü alıyor, göç mü veriyor. Gelişmişlik endeksi ve sosyal yaşam kalitesi ne?

Sayın başkanın mesleği müteahhitlik olunca,  bu konuda,bir belediye başkanından ziyade bir müteahhit yaklaşımı sergilediğini söylesem yanlış olmaz.

Vatandaş şunu bilmeli,  belediyelerin asli görevi yaptığı imar planına uygun olarak,

mevcutarazileri arsa haline getirmektir.Yani bu arazilerin yolunu yapmaktır, kanalını, suyunu getirmektir, elektrik, doğalgaz, Telekom gibi hizmetlerin gelmesini sağlamaktır. Bu belediyelerin asli ve birinci görevidir. Tabii görevini yapana!

Eğer,Belediye bu görevini bilerek ve isteyerek yapmıyorsa söyleyecek hiçbir şeyimiz yoktur. Veya bilemediğimiz çeşitli sebeplerle yapamıyorsa öyleyse elinden gelen bu demektir.

 

Hani daha önceden kentsel dönüşüm alanı ilan edilen ve haziran ayı içerisinde başlanacağıreklamlarla duyurulan,eski sanayi bölgesinde temel atıyordunuz. Ne oldu?

 

Esentepe kentsel tasarımına 2.850.000 TL vermişsiniz. Ey Vatandaş yanlış anlama projeye değil sadece tasarımına verilen para. Bu işi kime, nasıl verdiğiniz ve içeriğinin ne olduğuizaha muhtaç görünüyor. Ne zaman başlayacak bu kentsel dönüşüm? Ne oldu?

 

Üniversite - Yenişehir bağlantısı şeklinde planladığınız R.Tayyıp ERDOĞAN bulvarınıyapıyordunuz, ne oldu?

Başladık yapıyoruz falan diyorsunuz da, orada arazisi olan vatandaşların, yola terk vs. işleriçin muvafakatlarını aldınız mı?Orada arazisi olan insanlar öyle olmadığını söylüyorlar  ve hatta arazi sahipleri ile yaptığınız toplantıda, imar uygulamasına yeni açılan yerlerin tamamında yaptığınız gibi, ?ya arazilerinizin % 60 ´ını bağışlayacaksınız, yada imarınızı iptal edip,arazilerinizi kamulaştırırım? dediğiniz iddia ediliyor, bu doğru mu?

Böyle belediyecilik nerde görülmüştür? Kanunda ne yazıyorsa siz onu yapın, neden kanuni davranmıyorsunuz?

 

KALDIRIM SÖK, KALDIRIM YAP.

Bu ve benzeri konularda Vatandaş hafiften itiraz edip, eleştirdiğinde

(24.08.2016 tv58 7 gün hayat programı ) eleştiri yapanları FETÖ´cülükle suçluyorsunuz.

Cevap vermek yerine, 30 km. altyapı yaptım, 20 km hat döşedim, 40 km boru değiştirdim gibi muğlak işleri ön plana çıkararak yapılan eleştirileri savuşturmaya çalışıyorsunuz.

Nasıl olsa millet eline metre alıp yapılan işleri ölçecek değil ya!

Herkes size inanmak zorunda !

Milleti FETÖ´cülükle suçlayacağınıza, eleştirileri detaylı bir şekilde değerlendirip,  kızmadan öfkelenmeden cevap vermenizi ve hatta,zamanındaFETÖ´cülerle  Etiyopya´ya ne yapmaya gittiğinizi de  açıklamanızı beklerdik.

 

Eğriköprü mahallesinde bulunan Aydın kent Villa sitesinin Kızılırmak tarafında belediye ekipleri hummalı bir şekilde park çalışması yapıyor. Sayın başkanın hem inşaatını yaptığı hemde ikamet ettiğibu siteye, belediye tarafından özel bir park mı yapılıyor?  Yoksa biz mi yanlış görüyoruz. O siteden başka bu parkı kim kullanabilir. Yoksa site kendi parası

ile mi parkı yaptırıyor, bilmek istiyoruz.

Olağan üstü hal durumu, sorduğumuz bu konuları cevaplamanıza engel mi bilmiyorum.

Ama asıl sorularımızın OHAL uygulaması bittikten sonra olacağını da ifade etmek isterim. Sizden isteğimiz, seçilmiş bir belediye başkanı olarak şehrin sorunlarını acilen çözmeniz ve daha çok çalışmanızdır. Oy vermiş insanlar olarak bunu beklemek en doğal hakkımızdır. Kızmak yok, yorulmak yok, yola devam.

 

Mehmet BAŞKAN

 

 

 

 

 

YAZARLAR