Mehmet BAŞKAN


İftira mı? İftira...


 İFTİRA MI? İFTİRA.

 Belediye Başkanımız, geçtiğimiz ay çok ilginç bir çıkış yaptı. Yerel gündemi takip edenler, çok iyi hatırlayacaktır.

Basın önüne çıkararak " benim  veya akrabalarımın,  Özbelsan´a ait beton yapı elemanları fabrikasına ortak olduğumuz iftirasını atıyorlar, bunu yapanlar şerefsizdir, haindir." diyerek,  gündem yaratma girişimine şahit olduk. Olduk olmasına da, bu nasıl bir dedikodu yada iftira onu anlayamadık. Çünkü ben dahil, az buçuk belediyeyi ve Sivas´ ı tanıyan insanlar, böyle bir iftira iddiasını duyunca oldukça şaşırdık. İnanın şok oldum, hakikaten ilk defa duyduğumuz bir iftira iddiası. Bu iftira söyleminin adeta kendisi biraz sorunlu gibi.

 Sayın başkan, bana şu konularda iftira ediyorlar yada şu konularda, iddialar veya dedikodular yapıyorlar dese, anlarız.

Örneğin Sayın Başkan dese ki,

"Belediye´ninin yaptırdığı, Mevlana tüneli hafriyatını yeğenlerime verin demişim de,  müteahhit´te vermiş diye iftira atıyorlar, vay hainler" dese, vallahi başkan doğru söylüyor gerçekten böyle bir iddia var deriz.

Yada

"Büyük otelin dibine yapılan dört katlı kaçak bina, yani cafe olan bina için imar mevzuatına uymasada başkan illa ki kılıfına uydurtmuştur  ve hatta ne aldıda uydurttu, diye iftira ediyor, hainler" dese, vallahi başkan doğru söylüyor, gerçekten böyle bir iddia var deriz.

Yada

"FETÖ/PYD davasında tutuklanan ibrahim B.´u, kendi kontenjanımdan belediye meclisine soktuğumu, bakanlık emri ile meclis üyeliği görevinden düşürülene kadar da, bu arkadaş için her türlü kulisi yaptığımı, buda yetmiyormuş gibi yeğenimi, Klavuz´da bu arkaşın inşaatlarına ortak ettiğimi söylüyorlar,  iftira ediyor hainler"dese, vallahi başkan doğru söylüyor, gerçekten böyle iddialar var deriz.

 Yada

"Belediye başkan vekili Erdal Karaca ailesi ve TSO başkanınında ortak olduğu,  inşaat yapım hakkı 15.000 m2 iken 40.000 m2 inşaat yapılan ve kullanma ruhsatı dahi alması mümkün olmayan, Sıcak Çermik çukurunda ki Sivas Termal Otel ve Devremülk tesisine benimde ortak olduğumu iftira ediyor, hainler" dese,  vallahi başkan doğru söylüyor, gerçekten böyle iddialar var deriz.

 Ancak, sayın başkan basın önünde, bir yanına Hasan Karaman´ı, diğer yanına  asıl işinin şıracılık olduğu iddia edilen, gedikli Özbelsan genel müdür vekilini alarak, "benim yada akrabalarımın  bu fabrikaya ortak olduğumuz iftirasını atan hainler, şerefsizler var" diyor. Sözlerine aynen katılıyor, bu iftirayı atanları bizde şiddetle kınıyoruz.

 Mehmet BAŞKAN

YAZARLAR