Osman ADA


Hakan AKSU ve Beklentiler


Hakan AKSU Ve Beklentiler

Öncelikle uzun yıllardır tanıdığım sevdiğim değer verdiğim ve il başkanı olmasına çok sevindiğim AK Parti kademelerinde hemen hemen her görevi başarıyla yaparak il başkanlığına atanan Sn. Hakan AKSU´yu tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyorum. 

Sn. Hakan AKSU uzun yıllardır siyasetin içinde olmasına rağmen hiçbir zaman siyasi entrikaların içine girmeyerek sadece parti içerisinde verilen görevleri kurucu il başkanlığı,gençlik kolları başkanlığı,defalarca il başkan yardımcılığını ve seçim işleri başkanlıklarını hakkıyla yerine getirerek tüm AK PARTİ camiasının temayül yoklamalarında görüldüğü gibi il başkanlığına layık görülmüş ve atanmıştır. 

Sivaslılar Sn. Hakan AKSUdan nasıl bir il başkanlığı bekliyor? 

Öncelikle partinin kapılarını tüm Sivaslılara açması, iktidar partisinin il başkanı gücünü ve iradesini ortaya koyarak şehrin tüm sorunlarında yeri geldiğinde masaya elini vurarak sorunları çözmesini bekliyor.  

Sivas´ta yıllardır oluşan çalışmama üzerine kurulan düzeni yıkmalı. Sivaslının günlük hayatını kolaylaştıracak uygulamaların önünü açmalıdır. 

Sivas´ta görev yapan kurum amirlerinin şehir halkına zorluk çıkaran değil kolaylık sağlayan bir yapıya dönüşmesi için siyasi iradenin gücünü hissettirmelidir.

Uzun yıllardır görev yapan, çalışıyormuş gibi görünen, sıkı sıkıya koltuklarına yapışan yapının bir an önce değişmesi için çaba göstermesi bekleniyor. 

Yerel yönetimlerin halkın tepkisini çeken uygulamalarına ve onu uygulayanlara gerekli müdahaleyi yapması, bu yapıyı değiştirmesi isteniyor. 

Her şeyden önemlisi Sivas´ı ve Sivaslıyı ilgilendiren projelerde iktidar partisi il başkanının fikrini ve iradesini kamuoyuyla paylaşması isteniyor. 

Vatandaş Sn. Hakan AKSUdan sorunlarını Ankara´ya gitmeden; yerinde,il başkanı gücüyle haklı ve yasal isteklerinin çözümlenmesini istiyor. 

Gerek yeni oluşturacağı AK Parti il yönetim kurulu ve gerekse de ilerde oluşturacağı belediye meclis üyeliklerinde iş takip edecek kamu kurumlarında çalışan işçi (çalıştığı kurumda kurum amirine parti temsilcisiyim diyerek kurumun düzeninin ve alt-üst ilişkisinin bozulmaması) 

Yine belediye uygulamalarından çıkar sağlayacak ve kamu kurumlarından ihale alan, ihale takibi yapan kişilerinde il yönetimde ve belediye meclisinde yer almamaları bekleniyor. 

Sn. Hakan AKSU bence il yönetimine girmek için çaba gösteren ve bundan bir beklentisi olan insanları değil, tam aksine bugüne kadar bu yapıdan uzak duran adı şaibeye karışmamış, toplumda karşılığı olan hem AK Parti çalışmalarına katkı sağlayabilecek hem de Sivas´ın sorunlarının çözümünde etkin olabilecek ve katkı sunacak donanıma sahip yeni yüzleri ikna ederek siyasete kazandırmalıdır.

Tüm bu beklentilerle oluşturulacak yapının Sn. Hakan AKSUnun başkanlığında Sivas´ta yeni ve farklı bir anlayış içerisinde başarıya ulaşacağına, son yıllarda Sivas´ta iktidar partisinden beklentilerin gerçekleşeceğine,Sivas´ta hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağına başta STKlar,kurumlar olmak üzere yeniden bir yapılanmaya ,değişimine ve silkelenmeye gideceğini görüyorum.

Başta üniversitede biz yaptık oldu zihniyetine müdahale etmesine, 2. Üniversite rektör atamasında işin ehline verilmesine, hızlı tren projesinde yetkililerin verdiği sözlerin yerine getirilmesini takip etmesi, bir türlü açılamayan et-balıkın çalışır hale gelmesi hepsinden önemlisi şehrin bir vizyonu ve misyonu olması önümüzdeki süreçte şehri büyütecek projelerin tespiti ve uygulamaları,4 Eylül kongresinin 100.yılının kutlamalarına yakışır projelerin oluşmasında halkın katılımının sağlaması arzulanıyor.

Önümüzdeki yerel seçimlerde de il başkanı Hakan Aksu´nun insiyatif alarak halkın isteği doğrultusunda Sivas merkez ve ilçelerinde belediye başkan adaylarının tespitinde dedikoduya, şaibeye bulaşmamış;kirli ve çıkar ilişkileri olmayan adaylarla seçime girilmesi,halkın beklentilerinin karşılayarak bir değişime gidilmesi bekleniyor. 

Sn. İl Başkanı Hakan Aksu´nun tüm beklentileri gerçekleştirebilmesi için başta Sn İsmet Yılmaz´ın, Sn Habib Soluk´un ve şehrin yeni sahibi havasına sokulmak istenen  Semiha Ekinci´nin de nasıl ki il başkanı olmasında destek verdikleri Hakan AKSU´nun her koşulda yanında olmaları bekleniyor. 

 Ben inanıyorum ki AK Parti çevrelerinin, Çarşının ve kamuoyunun yıllardır beklentisi olan ve istenen Hakan Aksu´nun il başkanlığına gelmesi 3 bakan yardımcımız Hilmi Bilgin, Hamza Yerlikaya, Selim Dursun ve Ankara bürokrasisinde ve bakanlıklardaki gücü bilinen İsmet Yılmaz ve Habib Soluk´un ve içimizden çıkan hepimizin çok sevdiği her an yanımızda olacağını bildiğimiz Semiha Ekinci ve Sivas´ın sorunlarında ve çözümlerinde halkın yanında olan, mesai mefhunu olmayan neredeyse 24 saat Sivas için çalışan vali Sn Davut Gül´ün de olması Hakan Aksu´nun başarı olmasını etkin kılacaktır. 

Ben uzun yıllardır kendisini tanıyan biri olarak Sivaslıların Hakan Aksuya güvenmelerini ,ayrım yapmadan tüm Sivaslıların başkanı olacağına inanmalarını,destek vermeleri halinde çok başarılı olacağına tüm içtenliğimle inanıyor ve görevinde başarılar diliyorum. 

 NOT: Sn bakanımız İsmet Yılmaz´a annesinin vefatı nedeniyle baş sağlığı , annesine Allahtan rahmet diliyorum. 

 

YAZARLAR