Menşure Yalçın Saraçoğlu


Gurbetteki Sivas


Çok zengin bir kültüre sahip olan bu zenginlikle yoğrulan bireyler olarak.Doğduğumuz gencliğimizin geçtiği topraklara ve insanına neler kazandırabiliriz fayda sağlayabiliriz diye vakıflar,dernekler kurduk.Hemşehrililerimizle  En çok biraraya geldiğimizde gençliğimizi konuşuyoruz, orda Sivasta bıraktığımız gençliğimiziMahallemizi, çocukluk arkadaşlarımızı, oynadığımız oyunları...Ilk gençlik yıllarını, giysilerimizi , annelerimizin tembihlerini , akşam mahalle arkadaslarimizla gittigimiz  sinemaları ,Istasyon caddesindeki turlarımızı.Ramazan akşamları iftardan önce babamız ve annemizle yaptığımız fayton gezmelerini.Yani anlayacağınız ayak izlerimizi Sivas'ta bırakıp güzel hatıralarımızla İzmir'e geldik.Hiç bitmeyen ve taa Izmire kadar uzanan dostluklarimiz ve bu birlikteliklerin sonucu oluşturduğumuz yardim dernekleri ve faaliyetlerimiz , memleket hasreti bize neler yaptırıyor bir bilseniz..Hiç tanımadığım hemşehrilerimle dernekler sayesinde tanıştım..
Birbirlerinden uzak semtlerde yaşayan, ama gönülleri hep Sivas ve Sivaslı  için çarpan hemşehrilerden oluşuyor..Bizler , yani şu İzmirdeki bir avuç Sivaslı; yardıma ihtiyacı olanları muhtaçlıktan kurtarmayı amaçlıyoruz..
Önce Izebsidef ı kurdu degerli hemşehrim Zeki Karaoğlu.Izebsidef İzmir ,Ege Bölgesi Sivaslılar Derneği Federasyonu adı altında 17 dernek toplandı.. Şimdi o federasyonu yine degerli hemsehrimiz İnan Demirgırana devredildi.Ve yepyeni bir oluşum var şu anda o da SİSEV...
İzmir ,Sivaslılar, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Vakfı.
Vakıf Başkanımız   Karaoğlu  ile ülkemizin neresinde bir sorun varsa, nerde bir kutlama ve güzellik varsa hepbirlikte ordayız.. Tabii amacımız her konuda Sivas'ı temsil etmek..

YAZARLAR