Turan Metin


Gölgelerin Gücü Adına Güç Sende!


     Bir zamanların çizgi filmi HE-MAN´in söylemiydi bu?Bütün güç ondaydı. Amma velakin yazımıza en uygun çizgi film kahramanı VOLTRAN olabilir. Zira birkaç gücün birleşmesiyle devasa bir güç ortaya çıkıyordu. Yerele indirgersek; SİYASET-TİCARET- BELEDİYE?

Turan METİN olarak geçtiğimiz haftaki köşemde yazdığım konuların evraklarını bir bir kamuoyuna açıkladım. Ben acizane beklerdim ki Sayın Başkan çıksın ve bunlar yalan desin bende yazarlık erdemi gereği çıkıp özür dileyeyim. Lakin ses seda yok?

Saygı değer okurlarım öncelikle şunu bilmelisiniz ki bu yazdıklarımın hepsi doğru ve belgeli. Neyse ki muhterem zevatlar şu ana kadar duymazlıktan geliyorlar; ama bu kim diye de geriden araştırdığını merak ettiğini de tahmin ediyorum tabi ben yazıyorum ama Sivas halkı da bu yazdıklarımı gözlemliyor.

Amma velakin biliyorum ki artık belediye icraatları halk tarafından sessiz ve derinden takip ediliyor. Halkın terazisi ile tartılıyor.

Tecrübem gösterir ki ?halkın terazisi şaşmaz? ve de homurtular ta SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA ve de Sayın Bakanımıza kadar gitmektedir?

Sami Aydın´ın kendisinin kardeşlerinin yeğenlerinin son 3 yılda birden bire çok hızlı zenginleşmelerini görüyor yaşıyor ve konuşuyorlar.

 Çünkü Sivas küçük bir yer bunların çoluğunun çocuğunun bindikleri son derece pahalı arabaları görüyor ve kanaatleri pekişiyor.Ayrıca Kendi şirketi ve yeğenlerinin şirketleri Ayazağa Şekeroğlu ve de hangileri varsa birçok İnşaat şirketleri şu an piyasayı belediye imkanlarını yani bu şirketlere özel imar uygulamaları ile biraz konuyu halkın anlayacağı dilde anlatırsam resmi alanları kısmı revizyon planları ile konut a dönüşdürdüğü görüyoruz.

Bu da normal olmayan bir yüksek getiriyi oluşturuyor. Düne kadar isimlerini kimsenin bilmediği yeğenlerinin artık isimleri bilinen ve iş bitiren bir konum elde ettiler.

İşin samimi olmayan tarafı yerli yersiz benim üstüme bir metre yer kimse bulamaz denmesi buna kusura bakma millet bu başkan bizim aklımızla alay mı ediyor diyorlar.

Yüzünüze gulseler de sizin ticari yapınzı bilenler diyor ki ne yani boru fabrikasi kimin bizzat kendisi tarafından pazarlanan onlarca daire ve yapılmakta olan insaatlari kim yapıyor Allah aşkına.

Yine Hes ortaklığı yiğeninin hanımı adına cafe ortaklığı TANAP ve hızlı tren harfiyat işi tünel vs bunların da Sami Aydın la ilgisi yok mu diyeceğiz?

Neyse gelelim bugün Sami Aydın 2014 De göreve geldiğinin aylarında ilk yaptığı icraat İshan bölgesinde yani üniversite den TOKİ ye giden yol bölgesinde kısmı revizyonla Dini tesis alanını ticarete dönüştürmesi (belgesi var).

Bunu bir solcu yapsa başına neler gelirdi hiç kimse eleştirmesi bile yada kimsenin haberi yok soruyorum bu konut alanı kime peşkeş cekildi?

Mor Ali Baba Türbesi´nin çevresi Ali Baba Camii Yeni Camii Abdulvahabigazi Cami etekleri ve daha niceleri kısmı revizyonla adeta tarumar edilmiş durumda planda cami olarak ayrılan alan ise yine kısmı revizyon kararıyla ticari alana dönüştürmüştür.

İşhan bölgesinde imar planında Cami alan olarak ayrılan olan Ticaret alanına dönüştürülerek donatı dengesi bozulmuştur şimdi soruyoruz başkanı bu plan değişikliğine neden ihtiyaç duyuldu bu arsa kimin yakınlığıniz mi var mal sahipleriyle?

Yasal olmayan bir değişiklikleri yaparken hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Cenabı Allah´ın huzurunda ne diyeceksiniz ulaşımı kolay kavşak noktasında ki arsalar kıymetli buralara Cami değil de rant yüksek yapıların yapılması daha karlı diyeceksiniz yiyecekleriniz bize de söyleyin de biz de bilelim camiler medreseler evliyalar Şehitler Gaziler şey olan bu şehirde devlet adamları da yetişerek yaşadıkları çağlarda milletine ve devletin önemli hizmetlerde bulunmuşlardır.

 Bu Şehirde imanlı ve donanımın insanların yetişmesine vesile olanın altyapıdan haberdar değilseniz tekkelerde yok edersiniz Cami alanlarında.

Yoksa siz Gölgelerin gücü adına güç bende artık demeye devamı edeceksiniz. Size şunu hatırlatmak isterim şehrin belediye başkanı ŞEHRÛL EMİN ise idare ettiği şehri iyi tanımali şehrin geleceğini iyi hesaplanmalı hızlı tren örneğinde olduğu gibi.

Hem devletin eski gar binasına hız tren ı getirilmesi ile 18(eski hesap ) trilyona bitireceği.İsi nerdeyse 300 trilyona cikartmazdi, Hem de bir an önce bitirilmesi için hiç bir ticari kaygı taşımadan sonuçlandırırdı.

 

YAZARLAR