Osman ADA


Geç Kalmış Bir Habib SOLUK Yazısı


Geç Kalmış Bir Habib SOLUK Yazısı

Yıllardır Habib SOLUK´un ismini SİVASLI bir bürokrat olarak duyardım. Hatta bu ismi, son yıllarda çokca eleştirdiğimi hatırlarım.

Geçtiğimiz günlerde, geçmişte eski GAR´a gelecek olan HIZLI TREN´in biri ANKARA´da, diğerleri de şehirde olan aslında kamuoyu tabanları olmayan hatta şuan en çok eleştirilen yetkililerin Habib SOLUK´un müsteşarlıktan emekli olduğu dönemde, bir oldun bittiye getirerek Hızlı Tren GÜZERGAHINI, DDY yetkililerinin yaptırmış olduğu ve halkın %98´inin mevcut GAR olsun anketine rağmen, bu şahısların Hızlı Tren Güzergahı ve İstasyonunu üniversite tarafına kaydırmaları, başta şahsım olmak üzere şehir halkının büyük tepkisini çekmişti.

Hatta Sayın CUMHURBAŞKANIMIZIN, son Sivas ziyaretinde, ?Hızlı Treni geciktirenlerden hesap soracağım? demesi ve akabinde güzergahın eski yerine gelmesini şehrimizin geleceği açısından çok önemli buluyorum.

Bu güzergah yanlışından dönülmesinin arkasını araştırdığımda, Sayın Habib SOLUK´un büyük emeklerinin olduğunu müşahede ettim.Bunun üzerine çok zaman eleştridiğim Sayın Habib SOLUK´u derinlemesine araştırmaya başladım.

Gördüm ki kendisini yetiştirmiş mütevazı, dünyadaki gelişmeleri takip edebilen, bulunduğu makamlarının keyfini sürmeyen, devletin gücünü halkın yararına kullanan biri olduğunu anladım.

Üzüldüğüm husus ben dahil bence biz SİVAS´ta yaşayanlar Sayın Habib SOLUK´un birikimlerinden tecrübelerinden en önemlisi de bürokrasideki ikili ilişkilerinde ki yaptırımından bugüne kadar yeterince istifade edememiş olmamız.

Belki de bunda kendisinin de bizlerle yani Sivaslı ile yeteri kadar  iletişim kurmaması da etken olmuştur.

Yine merkez ve ilçelerdeki eş dostlarımla yaptığım istişarelerde, SİVAS´ın her bölgesinde Sayın SOLUK´un yatırımlarını ve insanımızın insanca yaşaması için elinden gelen çabaları gösterdiğini somut olarak gördüm.

Bence en dikkatimi çeken ise Belediyelerin taleplerini bizzat yerine giderek tespit edip gidermesi.Sıkıntılı konularda ise ilgili kurumları bir araya getirip bir DEVLET ADAMI duyarlılığı ile çözüme kavuşturması beni ziyadesiyle memnun etti.

Bundan sonra bence bize düşen Sayın Habib SOLUK´un Ankara´daki bürokratik birikimi ve gayretini daha iyi anlayıp kavrayarak, bu gücü şehrimizin gelişip kalkınması için daha ivedi değerlendirmeliyiz.

Şunu da belirtmek gerekir ki şuana kadar yaptığı güzel hizmetlerin de hakkını teslim etmeliyiz. Araştırmaların neticesinde yine şahit oldum ki pek çok projenin tamamlanması  ve o projeler kaynak bulunması noktasında elinden gelenden fazlasını bu şehir için yapması memnuniyet verici.

Genel Müdürlük, Müsteşarlık, Bakanlık, şuan Milletvekili ve çok önemli yatırımcı Komisyonlar Başkanı  olarak da etkin ve çok önemli bir konuma sahip. Sayın Başbakanımız ile de yıllara dayanan birlikteliği de çok ama çok önemli. Sivas için bu birikim bence kıymetli bir şans.

Sayın SOLUK´un bu birikimlerinin şehre önemli kazanımlar katacağı aşikar.Buna bir SİVASLI olarak inancım ve güvencim tamdır.Şunun da altını çizelim ki bir Habib SOLUK gerçeği vardır ve şehrin geleceğini düşünenlerde de bir karşılığı olacaktır.

Attila Güler
25.01.2018 21:18:19
Hakikaten geç kalınmış bir yazı, Osman bey ağzınıza sağlık, Habib beyi belediye başkanlığı koltuğunda görmek istiyoruz.

sivasli
25.01.2018 21:29:24
Sayın yazar belki kamuoyu bilmeyebilir ancak sayın vekol sağolsun var olsun FEN lisesinin de mimaridir

Doğruya Doğru
26.01.2018 09:43:40
Bulunduğu makamın keyfini sürme konusunu bilmem ama çalışan bir vekil halkın içinde, geçende bir cenazede halkın içinde milletle selamlaşa selamlaşa gelen ağaç altında köşede kıyıda insanlarla sohbet edip derdini dinleyen halini hatrını soran, güzel bir insan

yusuf
26.01.2018 09:53:16
Habip Soluku tanımam lakin icraatlarını takip eden bir sivasliyim.Sivas için uğraşıyor.CUMHURBAŞKANIMIZIN hayallerine ve gayretine çok yakın biri Allah razı olsun ne diyelim.

hülya
26.01.2018 09:55:14
YHT için habip soluk çok çaba verdi.Sivas için bu isim bana göre bir şans.

YAZARLAR