Yusuf Agâh


EVET


MİLLET DEDİĞİNİZ İÇİN EVET:DEVLET DEDİĞİNİZ İÇİN EVET; CUMHURİYET DEDİĞİNİZ İÇİN EVET Gündemimizin en önemli konusu olan ve gelecek için hayati önem taşıyan Başkanlık sistemi.

15 Temmuz´da 240 vatandaşımızın şehit olmasıyla sonuçlanan darbe girişimi, toplumumuza yaşatılan o karanlık gece ve sonrasında gördüğümüz büyük bir felaketin eşiğinden nasıl döndüğümüzün resmidir.

Bu olay aynı zamanda FETÖ terör örgütünün paralel bir yapılanma içerisinde olduğunu, Devlet yönetimindeki bir çok aksaklığı ve devletimizin bekasını ilgilendiren meselelerdeki tehdid unsurlarının tamamen gün yüzüne çıkmasını da sağlamıştır.

Hepimizin de gördüğü Din adı altında cemaatleşmiş FETÖ terör örgütü ve bu yapılanmaya karşı Sayın Cumhurbaşkanı´mızın ,1960 yılında kurulan, yaklaşık 37 hükümet gören ,her dönemde hükümetlerle sıkı ilişkiler geliştirerek palazlanan, dış güçlerle iş tutan bu terör yapılanmasının geç te olsa farkına varması sonrasında diğer hükümetler gibi değil ciddi ve kararlılıkla yürütmüş olduğu mücadeleyi görmekteyiz ve desteklemekteyiz.

Bu yaşanan olaylar sonrasında 7 Ağustos´ta yapılan ?´DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER MİTİNGİ´´bu AZİZ VE NECİP TÜRK MİLLETİ´nin her türlü emperyalist güçlere karşı VATAN´ını böldürmeyeceğini , her zaman tek vücut olacağının bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Devletin ve milletin bekasını ilgilendiren bir çok konulara daha ciddi tedbirlerin ve yetkilerin alınması kullanılması gerekliliğinin ortaya çıkmıştır.

Devletimizin genel başlıklarla ifade etmek gerekirse, FETÖ ve benzeri terör yapılanmaları, Suriye´nin Kuzeyinde sürdürmüş olduğu mücadele,Kıbrıs meselesi,Avrupa birliğinin aleyhimize yaptırımlar uygulamaya kalkması,Amerika´nın ikiyüzlülüğü şu anda iyi olmamıza rağmen İran ve Rusya gerçeği, daha bir çok konuda birlik ve bütünlüğümüzü her dönemden daha fazla korumamız gerekliliğini göstermektedir.

Vatandaş olarak Aile içerisinde bir takım rahatsızlıklar yaşandığı zaman Ailenin birlik ve bütünlüğüne zarar vermediği gibi bizlerde vatandaş olarak siyasette yaşanan tartışmaların bu mecrada gelişmesini istiyoruz.

Sayın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin siyasette üstlenmiş olduğu devlet bekası ve Türk milletinın geleceği adına en önemli konulardaki teşhis ve tedbirleri ,sağ duyusu,söylemleri,uygulamaları ortadadır.

Sayın Bahçeli Başkanlık sistemini Türkiye gerçeğinden yola çıkarak´´ Biz millet için evet, devlet için evet, Cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için evet diyoruz´´açıklamasını önemsiyor son derecede önemli buluyoruz.Sayın Cumhurbaşkanımızın ağırbaşlılık,ciddiyet,güçlülük ve cesaret gibi erdemleri barındırması, vatandaşın kendisine olan sevgisine ve güvenmesine en büyük etkendir.Bizler zaten Cumhurbaşkanlığı makamını devlet teşkilatının başı,toplumun lideri olarak görmekteyiz.Bu makamında görevinin ağır ,toplumun geleceğinin sorumlusu olmasından dolayı yetkili kılınmasının gerekli olduğuna inanıyoruz.Vatandaş olarak Sayın Cumhurbaşkan´ımızın yalnız bırakıldığını,yerelde siyaset yapanların tamamen partilerinin felsefesinden,vatandaştan uzak siyaset yaptıklarını görüyoruz.Ciddi bir şekilde neden evet denmesi gerektiğini Sivas adına , Sivas´ta siyaset yapanlardan duyamıyoruz.

Tabiki onlar akıllı Sayın Cumhurbaşkanı nede olsa il il gezip anlatıyor kendileri de her zamanki gibi hazıra konmaya devam.Sivas´ta verilen oylar hep parti genel başkanlarına duyulan sevgi ve güvenin tezahürüdür yereldeki siyasiler etken değil ve olamamışlardır. Cumhurbaşkanı´nın ve Devlet Bahçeli´nin söylemlerine güveniyor ve inanıyor olmasından dolayı başkanlık konusunda vatandaş çok tedirgin değil her zamanki gibi umutludur. Yalnız rahatsız olduğumuz konu terör örgütünün referandumla alakalı yorumlarının ulusal basınımızda onların görünüm ve konuşmalarının yayınlanarak adam yerıne konulmalarını doğru bulmuyorum. Bunlar vatan hainleri zaten ,ne düşünürse düşünsünler bizleri ilgilendirmez diye düşünüyorum.Sayın Cumhurbaşkanı´mızın şu sözleriyle yazıma son vermek istiyorum.

TÜRK MİLLETİNİN ALEYHİNE OLACAK HİÇBİR İŞİN İÇİNDE OLMAYIZ. Eğer, mevcut sistemle Türkiye´nin hedeflerine ulaşabileceğine, eskiden beri yaşadığı sorunları çözebileceğine inansaydık, emin olun, Anayasa değişikliği konusunda en küçük bir adım atmazdık.?

YAZARLAR