Mehmet BAŞKAN


Elbeyli Üçlüsü


ELBEYLİ ÜÇLÜSÜ

Sayın belediye başkanımız, geçtiğimiz günlerde belediyenin mali durumunun çok iyi olduğunu açıkladı. İller bankasına,  13 milyon lira borcumuz var, dedi. Sayın belediye başkanı, sadece iller bankasına olan borcu değil de, uzun ve kısa vadeli (Özbelsan  A.Ş. dahil)toplam borcumuz şu kadardır dese idi, daha tatmin edici olurdu.

Sayın Başkan böyle dese de,  gerçeğinbiraz farklı olduğuve hattabelediye mülklerinin satışı için başkan tarafındanenvanter çalışması yaptırıldığı,kamuoyunda iddia edilmektedir.

Belediyenin mali durumu  iyi mi, kötümü? Kime göre iyi? Kimegöre kötü?Ben yazabildiğim kadarını yazayım, kararı siz verin.

Belediye imar müdürlüğü,Elbeyli Sat-Yap´çıbir müteahhide,  belediye bünyesinde kullanılmak üzere çok kullanıcılı ve lisanslı ?Netcad? isimli paket bilgisayar programını aldırılır. Aldırılır da fiyatı, yüz yetmiş bin liradır.Belediyenin mali durumu iyi olsa, müteahhidin bu küçük bağışına hiç tenezzül eder mi?

İmar Müdürlüğü personeli sıcaktan çok bunaldığı için odalara klima taktırılması gündeme gelir. Belediye yönetimi paramız yok, başınızın çaresine bakın demiş olacak ki, hemen çaresine bakılır. Bilin bakalım bu sorunu kim halleder?  Elbette yine aynı Elbeyli müteahhit. Böylece, imar müdürlüğü personeli  sıcaktan kurtarılır. Kurtarılırda,  ederi  yüz bin liradır.  Bu arada, belediyenin diğer müdürlüklerinin personeli isyandadır. Belediyenin mali durumu iyi olsa, personelleri arasında hiç ayrım yapar, onları üzer mi?

Sivas Belediye Spor futbol takımı doludizgin gidiyor. Ancak kulüp işi zor, neresinden baksan senede en az 7-8 milyon lira para lazım.Kulüp başkanının yükü ağır, öyle ya bu paralar bulunacak, ödemeler aksatılmayacak. Kulüp başkanı aynı zaman da belediye başkan yardımcısı olan Hasan Karaman, hani işadamı falan da değil. Netice de belediyeden emekli bir memurdur. Bu durumda, ona bir yardımcı lazımdır ve yine aynı Elbeyli müteahhit devreye sokulur.Bu kişi hemen kulüp başkan yardımcısı yapılır. Haberi bile olmaz, sonradan haber verirler.Elbette bedava değil.Belediyenin maddi durumu iyi olsa hayatında maça bile gitmemiş, Elbeyli bir müteahhidi başkan yardımcısı yapar mı?

Belediye başkan yardımcısı ve belediye spor kulüpbaşkanı Hasan Karaman´ın lüks bir ev alacağı tutar. Bilin bakalım kimden alır? Tabii ki aynı Elbeyli müteahhitten.  O kadar da değil, demeyin. Ondan alıp, almadığı ödenen paraların banka dekontlarından zaten teyit edilebilir!

Sayın başkan ve vekili, Sayın başkan yardımcısı ve kulüp başkanı ile sayın müteahhit ´in, üçünün de Elbeyli olmalarının bir etkisi varmıdır? Bilmiyorum. Amabu Elbeyli müteahhit belediye içindeğil elini,adeta kendisini feda etmiş durumdadır! Sayın başkan da diyor ki, belediyenin mali durumu çok iyi.Öyledir!..Herhalde?Öyledir!

Mehmet BAŞKAN

YAZARLAR