Mehmet BAŞKAN


Demek ki Buraya Kadarmış!


Refah Partisi´nin getirdiği yeni Belediyecilik felsefesi ve yeni kadroları,  birkaç şehirle birlikte nasıl Sivas´ta başladı ise sonunun da, ilk önce  burada olacağı açıkça görünüyor.

İnsanlar, günlük yaşam koşturmacasın da, pek fark edemez ama  ?Şehir artık kendi kendini idare ediyor.? Kimse kimseyi kandırmasın.

Ne yazık ki, belediye başkanı ve ekibi için  bir zamanların meşhur tabiri olan"şeh´remini" kelimesi anlamını yitirmiştir.

Belediye personelinin bir çoğunu yakinen tanırım, bilirim. Belediyede ki müdür, şef  gibi idarecilerin  bir çoğunun kişilikleri  ve psikolojileri bozulmuş.Bir çoğu düştükleri veya düşürüldükleri ikilemler  altında eziliyorlar.

Bir çoğu vicdan muhasebesi bile, yapamaz hale gelmiş. Bazıları işi arsızlığa vurmuş, kendine yol yapmış işini götürmekle meşgul. En yapmaz dediğim kişiler bile, maalesef menfaat ilişkilerine girmişler.

Belediye üst yönetimine gelince yani başkan, başkanın vekili,  yardımcıları, danışmanları, meclis ve encümen üyeleri.

Başkan vekili Karaca,  başkanı aday yaptıran ve seçim organizasyonunu  kuran bir numara. Aynı zamanda  başkanın taze dünürü, aynı zamanda iş ortağı.

Başkanın her biri ayrı ayrı telden çalan  güzide yardımcıları.

Kazım Özgan, eski imar müdürü, eski Kozan Belediye başkanı, seçimi kaybedince Ankara veya  üst bürokraside yer bulamayınca soluğu yine Sivas´ta aldı.

Abdurrahim Ceyhan,  TCDD 4. İşletmeden emekli sonra belediyeye intikal etti. Belediyenin idare-i maslahatçısı, sessiz ve derinden gider, arsaları çok sever, özel ilgi alanı eski sanayi bölgesi, bir ara Servet inşaat ile yaptığı ortaklık ve yaptıkları inşaatlar bir hayli konuşulmuş idi.

Hasan Karaman, belediyeden emekli, Kaptanlar inşaat destekli,  baktı ki  Kaptanlar da olsa, akrabalık da olsaözel sektör yemiyor, yine döndü geldi. Şimşekler yapı denetimi firmasının resmi olmayan sahibi.

Mahir Kuzucu,belediyenin istihbaratından  ve güya parasından  sorumlu, başkanın hısmı.Kadro, ek gösterge yurtdışı seyahat  gibi avanta fırsatları hiç kaçırmayan,  Ankara  İstanbul gibi yerlerde  özellikle müteahhit ısmarlamalı ?iş gezilerinde ?davetlerde ve  otellerde  arkadaşları ile hoşça vakit geçirmeyi seven bir muhterem.

Muaz Uzun, İstanbul´dan devşirme, Büyük Birlikten kalma, yadigar. Belediye de ne iş yaptığını bilende yok, dikkate alanda yok. Ne iş anlaşılamadı!

Ahmet Özaydın, sadece gülümsemek geliyor içimden.

Ve muhteşem  danışmanlar. Biri  herhalde ormanlardan sorumlu, diğeri de aslı sendikacı ama güya  ulaşımdan sorumlu. 5-6 ay önce bir yerde konuşurken duydum, otopark ve trafik problemini 6 ayda çözecekti,  6 ay geçti adam piyasada görünmüyor. Yahu bırakın bu işleri?

Yukarıda tanıtmaya çalıştığımız üst yönetim ve ne idüğü belli olmayan danışmanlar, niye gönderildiği ve sonra niye geri getirildiği hala anlaşılamayan imar komisyon başkanı, hepsi ayrı ayrı telden çalıp kakafoni yapmaktalar.

?Başkan malı götürdü? diyen, başkan yardımcısı dahi olduğu iddia edilmekte.  Sanki hepsi birbirinin pisliğini toplamış, yedekte tutar hale gelmiş, diyorlar. O yüzdende, ne başkanın,  ne ekiptekilerin birbirlerine diyecek lafı yok, demek ki.

Maalesef,Sivas şehri iki buçuk yıl daha bu ekibe katlanmak zorunda.

Bir önceki başkan Doğan Ürgüp gibi ortada dolanıp duruyor. Belediyecilik hizmetleri hakkında bir eleştirisini, bir düşüncesini, bir beyanını duyan var mı?

Yok, zaten bu işlerin bu halde olmasının ve bu rezil hale gelmesinin asıl sorumlularından biriside o.

Yeni imar planı yapacağım diye, iki yıl memlekette adeta çivi çaktırmadı, sonra kişi kişi, parsel parsel adamına göre revizyon yaptırdı.

Bilici´nin  MTA  resmi tesis alanındaki yeri, sonradan akademisyen villaları yapılan yer,  Sivas betonun ( yani Tokgözlerin, Sami Aydın´ın, Şaban efendinin sahibi olduğu) yani şimdiki Primallavm´nin  yerinin, nasıl avmolduğu soruları açıkta cevap bekliyor.

Gültepe´nin eteğinde, partili işadamları ve belediye başkan vekilinin kollektif olarak yaptıkları, yeni özel hastaneye ne dersiniz?  İmar revizyonunun revizyonudevreye girer, yeşil alan olur hastane alanı,  yetmez bir katta  fazladan dünür hediyesi. Yeter be, yuh be?

Bir gün,  şuan ki yerde okul yapmak için  yani  ( TED kolejinin yeri) için sahipleri imar değişikliği talebinde bulunur. Belediye meclis toplantısı öncesi, konu grup toplantısında görüşülür,  başkan ?bu talep kesinlikle meclise inmeyecek ve geçmeyecek? der,tavır koyar. Ancak o sırada bir telefon gelir, başkanın yüzü morarır. Yarım saat sonra, mecliste imar değişiklik talepleri okunur, başkan  malumtalebi gündeme koydurmuş ve kabulünü isteyerek , kabul ettirmiştir.  Meclis üyeleribile şaşmış kalmışlar bu işe.

Belediye de, o kadar garip iş var ki, alt kadrolar, üst kadrolar, artık ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.

Biliyorum, bir  çoğu şu soruyu bile kendi kendilerine sormaya korkar hale gelmişler  ama  ben onlara hatırlatayım.

 Bir zamanlar hepimiz iyi birer Müslüman´dık,  He mi ?

 

 

YAZARLAR