Yusuf Agâh


Berat Kandilinde Hakikate Ulaşmak


Berat´ın Kandilinde Hakikate Ulaşmak

HADİD SURESİ:20,25 ayetleri Türkçe Meali Euzübillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim. ( Kovulmuş şeytanın şerrinden Allah´a sığınırım. Rahman ve rahim olan Allah´ın adıyla) 20- Biliniz ki dünya hayatı bir oyun, bir eğlence, bir süs ve kendi aranızda övünme, mal ve evlat çoğaltma yarışından ibarettir. Bu, tıpkı bir yağmura benzer ki; bitirdiği ot, ekincilerin hoşuna gider, sonra kurur, onu sapsarı görürsün, sonra çerçöp olur. Ahirette ise çetin bir azab; Allah´tan mağfiret ve rıza vardır. Dünya hayatı, aldatıcı bir zevkten başka bir şey değildir. 21 - Rabbinizden bir mağfirete; Allah´a ve peygamberine inananlar için hazırlanmış olup, genişliği gökle yerin genişliği kadar olan cennete koşuşun. İşte bu Allah´ın lütfudur. Onu dilediğine verir. Allah büyük lütuf sahibidir. 22 - Yeryüzünde vuku bulan ve sizin başınıza gelen herhangi bir musibet yoktur ki biz onu yaratmadan önce, bir kitapta yazılmış olmasın. Şüphesiz bu Allah´a göre kolaydır. 23 - Böylece elinizden çıkana üzülmeyesiniz ve Allah´ın size verdiği nimetlerle şımarmayasınız. Çünkü Allah, kendini beğenip böbürlenen kimseleri sevmez. 24 - Onlar cimrilik edip insanlara da cimriliği emrederler. Kim yüz çevirirse Allah, zengindir, övgüye layıktır. 25 - Andolsun biz peygamberlerimizi açık delillerle gönderdik ve insanların adaleti yerine getirmeleri için beraberlerinde kitabı ve ölçüyü indirdik. Biz demiri de indirdik ki onda büyük bir kuvvet ve insanlar için faydalar vardır.

Bu, Allah´ın dinine ve peygamberlerine görmeden yardım edenleri belirlemesi içindir. Şüphesiz Allah kuvvetlidir, daima üstündür. Sadakallahul azim( Azim olan Allah ne güzel ne doğru söyledi) Berat Kandili münasebetiyle televizyonda TRT 1 ekranlarında Kuranı Kerim okuma yarışması düzenlenmiş orda okurlarken bu ayetlerin Türkçe meali ile karşılaştım vebir türlü dünya hayatını anlamlandıramadığımı ziyanda olduğumu gördüm.Bu gece münasebeti ile güzel şeyler yaşadım nefsimi muhasabeye çekmek istedim.Ne idim?Ne oldum ?Ne olacağım?İnsalık için devletim için milletim için Ne yaptım?Ne yapıyorum ?Ne yapabilirim?gibi soruların cevabını bulmaya çalıştım kendimce. Sizler tabiki her gün nefsinizi muhasebeye çekiyorsunuz fakat benim gibi cahil birisi böyle günleri değerlendirebiliyor sadece.

Bazı din yorumcularının kimilerine göre var kimilerine göre yok denilen bu gecelerin varlığının herhangi bir farklı yorumlar eklenerek tartışmanın ne kadar anlamsız olduğunu görüyorum.Varsın Dini ve Milli günlerimiz gecelerimiz çok olsun tabiki tatil olmamak kaydı ile çünkü bu günlerde sevgi ve kardeşliğimizi daha yoğun yaşıyoruz. Bu arada Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olarak vatana hizmet etmiş olan ÖZDEN ÖRNEK PAŞA´ya ALLAH´tan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyorum

YAZARLAR