Mehmet BAŞKAN


Berat Belgesi


 Meşhur sözde olduğu gibi?insanlar layık oldukları şekilde yönetilirler.?

 Seçim sistemimizin vatandaşa biçtiği rol, sadece ve sadecesandıkta oy vermektir. Yani seçilmiş adayları tasdiklemek vebizi yönetsinler diye meclise göndermek.Tasdiklendikten sonra, o kişilere soru sormak, eleştirmek, uyarmak ve gerektiğinde kızmak yoktur. Taki yeni seçime kadar, kim öle kim kala.

 2019 Yerel seçimlerine giderken Sayın İsmet Yılmaz,belediye başkan adayı Sayın Hilmi Bilgin´e destek vereyim derken, verdiğidestek adeta kösteğe dönüştü. Sayın bakan yaptığı açıklamada ?sözlerim o manada değildi, yani ben öyle bir şey demedim? dedi. Yani siz yanlış anladınız demeye getirdi.

 Yerel medyaya baktığımda, çoğu görmezlikten geldi veya sayın bakanın sözleri çarpıtıldı diye başlık attı. Akıl tutulması mı yaşıyoruz ne, anlamadım gitti. Sanki insanlar, ağız birliği etmiş gibi tecahül-ü arif yapıyorlar. Niye böyle oluyor? Niye eğriye eğri, doğruya doğru diyemiyoruz? Eleştiremiyoruz, inanmadığımız şeylerde dahi yutkunup konuşamıyoruz? Ne için?

Bugün bakan için, yarın belediye başkanı için, milletvekilleri için, vali için ve saire ve saire?

 Ancak ben yine de,Sayın bakanıbu söylemine göre değil, icraatlarına,başarılarına veya başarısızlıklarına bakarak değerlendirmeyi tercih ederim. Elbette başarı veya başarısızlık bazen somut bazen de soyut kavramlar olabilir. Elbette bana göre başarısızlık, başkasına göre başarı olarak değerlendirilebilir.

 Mesela Milli Eğitimde yeni okulların yapılması, nitelik ve niceliklerinin artırılması gözle görülür mutlak bir başarıdır. Aselsan´ın Sivas ta kurmuş olduğu mercek fabrikası bir başarıdır. Yeni Kültür merkezi, yeni stadyum ve spor kompleksinin yapılması bir başarıdır.

 AncakDikimevi ve Askeri Hastanenin kapatılması, Hızlı tren güzergahında yaşanan karmaşıklıklar ve yüz milyonların heba olması, Lojistik köyün unutulması, Kenevir ekimi gibi bir meselenin dışında kalınması, Sakarya´da metro vagonu yapılırken,Tüdemsaş gibi bir fabrikanın yerinde sayması,Sivas´ın cazibe merkezleri  seçilen illerin dışında kalması, Kalkınmada öncelikli bölgelerde 6. Bölge içine girilememesi, Sivas belediyesinin eski sanayi bölgesine yapacağı Turkuaz projesi için şaşaalı tören yapılırken orada olunması ama dönüp ne yaptınız diye sorulmaması, üç beş yıl önce yapılan ve yetersizliği proje aşamasında belli olduğu halde yeni adliye binasının yetersizliği ve bölük pörçük yerlerde yeni arayışlara girilmesi, kamuoyunun  bütün itirazlarına rağmen eski numune hastanesinin yıkılmasına göz yumulması, Et ve Süt kurumu adına yapılan entegre tesisi için açılış yapılmasına rağmen hala kör topal çalışması, eski  il başkanı Ziya Şahin´in sosyal medya hesabından müjdelediği  yeni cezaevi meselesi, Öncelik, büyüklük ve ölçek anlamında  rantabl olmayan Yıldız dağı kayak merkezine hala para harcanması,  kayak simülasyon merkezi gibi önceliği ve gerekliliği tartışılan bir tesis yapılması, yeni numune hastanesinin yerinin yarattığı sorunlar ve işletme başarısızlıkları, kurumların başına yeterliliği tartışılır yöneticilerin atanması, yönetici seçiminde politik kaygılarla hareket edilmesi, dar ve kısır bir iletişim ağı içinden çıkılamaması ve farklı açılardan bakılamaması gibi birçok örnek bana göre başarısızlıktır ama başkaları tarafından başarı olarak görülebilir.

Birçok ilde kuruluş kararı alınan Bilim ve Teknoloji Üniversitesinden birinin Sivas´ta kurulacak olması bana göre de, herkese göre başarıdır. Ama o üniversiteye Sivaslı olmayan bir bilim adamının kurucu rektör olarak atanmasıbana göre başarısızlık iken başkalarına göre başarı olarak kabul edilebilir.Yerel kamuoyunda Prof. Dr. Ertan Buyruk üzerinde ortak bir uzlaşı ve talep var iken bilinmeyen tanınmayan birinin kurucu rektör atanması biraz garip kaçmadı mı? Genel başkan yardımcısı Mahir Ünal´ın Sivas´a gelerek bu işlerin hamisi benim havasını vermesi, sizce de ilginç değil mi? Bizim bakanımız milletvekillerimiz niçin bu işe müdahale etmemiştir ve/veya edememiştir.

 Yıllarca zirve de kalmak, en üst kademelerde görev verilen bir siyaset adamı olmak kolay değil, hem de hiç kolay değil. Bu zoru başaran Sayın İsmet Yılmaz´ı bu anlamda kutlamak gerekir ama gündemde olup da yapamadıkları, kanaatimce yaptıklarından fazladır.

 Bana göre yeterince başarılı değil ama başkalarına göre çok başarılı olabilir ve belki de(Allah bilir ki ! )kendi deyimi ile kıyamet günü için lüzumlu olduğunu düşündüğü, berat belgelerinden birini almıştır.

 

Mehmet BAŞKAN

Muzaffer Göktaş
4.02.2019 14:26:30
sonunda birisi kral çıplak diyebildi.bravooo tebrik ediyorum

YAZARLAR