Osman ADA


Belediye Seçimleri


Öncelikle hepimiz çok ilginç ve ilkleri yaşayacağımız bir Belediye Başkanlığı Seçimleri sürecinde olacağımızı kabul edelim.

Mesela iki eski Milletvekili Hilmi BİLGİN ve Ali AKYILDIZ partilerinden Başkan Adayı oldular. Yine bir ilk mevcut Belediye Başkanı partisinden yeniden aday gösterilmedi. Yine bir önceki dönem eski belediye başkanlığı yapmış Doğan ÜRGÜP Başkan Adayı oldu.

Yine benim ısrarla, aday dediğim ama kendisinin de ısrarla aday değilim diyerek bu süreci çok başarı ile sürdüren şu anki Adalet Bakan Yardımcısı konumundan çok memnunum diyerek, partisinin başkan adayları için yapılacak teamül yoklamasının  iptal edilerek,  Genel Merkezdeki Ağırlığı ile AK Parti Belediye Başkan Adayı olan Hilmi BİLGİN´in, bürokrasideki en üst görevden ayrılarak aday olması da bence ilginçti.

Ve yine Mevcut başkanın son dakikaya kadar başkan adayı olarak gösterileceği umudu taşıması ve iki eski milletvekilinin başkan adaylığı için müracaat etmesi ve teamülün iptali sonrası sessizliğe bürünmeleri de, başka bir Ak Parti klasiği idi.

Bence asıl ilginç gelişme de düne kadar Sami AYDIN´ı istemeyenlerin, Hilmi BİLGİN ismi açıklanınca, Sami AYDIN la ilgili günah çıkarmaları oldu.

Sami AYDIN´ı ister olmaları yine düne kadar Hilmi BİLGİN´i istemeyenlerin Hilmi Bilginci olmaları ise siyasette 24 saatin çok uzun bir süre olduğunu yine hatırlattı bize...

Hilmi BİLGİN´in etrafında yalakalık yaparak bir yer kapma telaşları insanı tiksindiriyor. Lakin bu da utanmazlıkta, sığ bir marifet olsa gerek.

Zannederim ki, BİLGİN bunları biliyor ve tanıyordur diye düşünüyorum.

İşin kötüsü, eğer seçilirse -ki şu an çok zor görünüyor- bunlara, yine bir yerlerde görev verecek. Çünkü bu tür tipler, kapıdan kovsan bacadan girecek utanma arlanma bilinci olmayanlar.

Hele biri var ki evlere şenlik. ÖNCE Zeki KILIÇ ile çalıştı.Onu bıraktı , Burhanettin KURU ile birlikte oldu.Sonra Sami AYDIN´ ile en üst görevde calisti. Son demde ise Hilmi Bilginci olmuş bile...

Bu adam, gelecekte Hilmi Bilgin´den sonra gelen kimse onunla da olur yine mevki makamlarda bulunur. En üzüntü verici yanı ise, bu şahsın şehirde ne bir karşılığı var, nede sosyal bir birikimi. .Bu adamın neyi var? Hiç koskoca bir hiç. Bir Elbeyliliği var bir de topluma zenginliği var. Sonuçta bu zenginlik kamu ve belediyeden değil mi?.

Bence yine bu secimi ilk kılan unsurlardan biri de adayların açıklanması. Seçim tarihine yaklaşık 4 ay gibi bir zaman var ve adaylar, parasal ve fiziksel bir süreç yaşayacaklar.

Genel kanaat, adayların elleri ile ceplerinin arasında kilometrelerin olduğu.. .

Velhasıl Sivas ekonomisine, çok bir faydalarının olmayacağı kanaati şimdiden oluşmuş bile. Gerçi harcasalar da harcamasalar da işleri çok ama çok zor.

Yine ilk defa AK Parti de seçimi kazanabilir miyiz korkusu ve telaşı var.

Geçmişte Genel Başkan´ın gücü ile sorunsuz rahat seçimler kazanılıyordu ama bu seçimde ?Reisi seviyorum, AK Partiliyim? ama diye başlayan ve vermeyeceğimle biten cümleleri şehirde çok duyar olduk.

Bu da bu seçimlerin sonucu ile ilgili hani derler ya ?ayı çıkabilir ya taş düşebilir? gibi bir durumda olabilir.

Hiç kimsenin bir garantisi yok.Bir de adaylar sadaka saraydan çıkmasın mantığı ile ve filanın kontenjanı filanın adamı diye de şehirde karşılığı olmayan insanları İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisine yazmasınlar. Bunun da, bu seçimlerde sonucu etkileyecek bir unsur olduğunu düşünüyorum.

Hele Ankara´dan Sivas siyasetine yön verenin yanında gezen şehre geldiğinde karşılayan yolcu eden bunu bir geçim haline getirenlerden uzak olmaları ve isim dayatmalarına direnmelerini, Sivaslı bekliyor ve istiyor.

Sivas kamuoyu, ayrıca belediye meclislerine, müteahhitlik ilişkileri olan insanların yaklaştırılmamasını ve masanın her iki tarafında bir tarafında belediyeci diğer tarafında müteahhit ilişkisinden artık nefret ediyor.

 Yaşanan tecrübelerden dolayı ve de mümkünse ben meclis üyesi olayım diyenlerden değil, başkan adaylarının bilgili donanımlı kendini yetiştirmiş insanları bularak gel beraber çalışalım demesini ve siyasete kazandırmaları arzu ediliyor.

Velhasıl çok çekişmeli çok sürprizlere açık seçmenin çok kıymetli olacağı bir seçim yaşayacağız. Hangi aday kibirden, akçeli işlerden uzak, gönüllere hitap ederse ve de düzgün insanlarla kamuoyu önüne çıkabilirse, bence Belediye Başkanı o olacaktır diye düşünüyorum.

Yine Siz Adaylar! Hanginiz kazanır iseniz hangi amaçla Belediye Meclis üyesi başkan yardımcı olacağı kamuoyunda konuşulan sırtınızda yük olacak, ASALAKLARI sırtınızda taşımayın. Bu asalakları da şehrin sırtında taşıtmayın.. SİVAS´ın artık bunlara tahammülü kalmadı..

Kamuoyunun  istemediklerini, topluma rağmen bir yerlere taşımayın. Sizin de bizlerin de başına bela etmeyin. Onların yapacakları yolsuzluklarin hirsizliklarin öbür dünya da hesabını sizler vereceksiniz ona göre..

Sivaslı sizlerden, Sivas için hazırladığınız projeleri bir an önce somut olarak duymak istiyor. Sizler halkın içine inin. Niye seçilmek istediğinizi bu şehir ile ilgili hayallerinizi hedeflerinizi anlatın. Sivaslıyı dinleyin ve onlardan gelecek önerileri dikkate alın.

Etrafınıza cambazların, hokkabazların, yalakaların, asalakların kalın duvarlar örmesine müsaade etmeyin?

Kendi gerçeğimizi kabul edelim ve bilelim. Somut bir örnek Ankara´da bizi temsil eden Sayın İsmet YılmazTürkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyon Başkanı olmasına rağmen, bedelli askerlik yapılacak iller içerisinde Sivasımız´ın olmadığı bir gerçek.

Bu gerçekten yola çıkarak, kim belediye başkanı seçilirse sahip çıkalım ona destek olalım.Yoksa,ismi dağlara taşlara yazılacak söylemlerine inanırız ama aslında daglara taşlara degil siyaseten mezar taşına yazılıyormuş!..Bunu bilerek ve yaşayarak anladık ve gördük ki, ancak ve ancak bu şehrin kalkınması, şehrin içinde bulunan insan dinamiklerinin ortaya çıkıp, insiyatif alması ile gerçekleşecektir. HER kim olursa olsun,hangi mevkide Sivas ı temsil ederse etsin,kimseden medet ummayalim...

İstemihan Göktürk
14.12.2018 23:55:38
Hilmi Bilgin başarılı bir vekillik yapmışsa neden yeniden aday yapılmadı. Sami Aydın başarısız bir Başkanıydı da neden şimdiye kadar görevden el çektirilmedi. Neden Hilmi Bilgin sorusunun cevabı nedir ?

Sivasli
16.12.2018 10:26:52
Sayın yazar çok güzel tespitler teşekkür ederim

Nejat DEMİR
16.12.2018 15:41:10
Siyaseti toplumsal tepki yerine kişi yada küçük bir zümrenin belirleyici olduğu gerçeğinden hareketle toplumun belirleyici ve hizmetin toplumun tümü yararına olması bahis mevzu olması tabi ki sadece söylem bütünlüğünde sıkışır vaziyetiyle toplumun kulağında dolgu malzemesi olarak kalır. Mevcut Kaynakların toplumun tamamına asla yetmeyeceği önümüzde buz dağı gibi duran bu gerçeğinse bireyin kendisi için mücadelesinin zeminini oluşturmasının kaçınılmaz yadsınamaz ve kaynakların toplumun bütününe yansımasını umursamaz oluşunun karşılığıdır. Aslında bireylerin başarısı değil bu sonuç toplumun çoğunluğunu oluşturan bireylerin temelini oluşturan birikimlerimizin en başta kendimize yeter gördüğümüz ve asla yetmeyen eğitim altyapımız ve bunun kaçınılmaz sonucu olan bütünün yararından daha çok kişisel yararın öne çıktığı yok sayılamaz nefsimize teslim olmuş insan gerçeğimiz her şeyi ekonomiye paraya mala mülke servete yön ve rota yapan kılavuz kaptanı içini benlerle doldurup donattığımız nefsimiz. Düzelirmiyiz, değişirmiyiz doğrulurmuyuz inşallah diyor her birimiz için dua ediyorum bizlerden olmasa da olursa Rabbimden olur umudumu hep var ederek İNSANİ VİCDANİ AHLAKİ EĞİTİM ŞART LAKİN HAKİKATEN İŞİMİZ ÇOK ZOR DİYORUM. ÖNCE İNSAN OLMAK VE HEP İNSAN KALMAK DUALARIMLA.

M.Emin
16.12.2018 16:59:16
Sayın osman ADA nin bu tesbitleri çok önemli yakın zamana ışık tutuyor

Ziraatc
16.12.2018 17:43:13
Oda baskanliyı zamanında da buldozer gibi yanlışları soylerdin başkan. Allah razı olsun...

Nesrin FİLİZ
17.12.2018 16:37:31
OSMAN ADA BEY SİZİ TANIMAM AMA ARKADAŞIM SİZDEN BAHSETTİ. YAZILARINIZI OKUYORUM TEŞEKKÜR EDERİM SİZLER GİBİ İNSANLAR KENTTE OLMALILAR.

YAZARLAR