Osman ADA


Belediye BAŞKANI Kim Olmalı?


Belediye Başkanı Kim Olmalı?

Şehirde bugünlerde en çok konuşulan konu yaklaşan belediye başkanlığı seçimleri.Herkes Birbirine Soruyor Kim Aday? Kim Başkan Olur? İsterseniz Ben Gönlümden Geçen Gelecekteki Sivas´ın Belediye Başkanını Tarif Edeyim Kim Olmalı diye.

İçimizden şehirden çarşıdan biri olmalı.

Şehrin çoğunluğunun onayladığı biri olmalı.

Halkla Bütünleşebilen dert ile dertlenen biri olmalı.

Belediyede Kanunlar İçerisinde Alınacak Uygulanacak Kararlar Vatandaşın Lehine olmalı.

Yine  Tüm imar uygulamalarında adil eşit şeffaf olmalı.

Kendi  geleceğini değil şehrin geleceğini düşünecek biri olmalı.

Şehrin her anlamda değerlerine bu kültürel,tarih  vb sahip çıkabilecek biri olmalı.

Hangi Partiden Aday Olursa Olsun Diğer Partilerinde Tabanını Hitap edecek kapasitede olmalı?

En Önemlisi Şehre Bir Vizyon Getirebilecek Çapta Olmalı ki Şehrimizin geleceği ile ile ilgili umutlarımız beklentimiz olmalı birlikte şehir için çalışacağı ekibi iyi seçmeli vatandaş odaklı bir belediyecilik anlayışında olmalı.

Tabii birde adam gibi adam olmalı.

Akçeli işlerden uzak durmalı belediye ile ilgili hiçbir ticari rantın içinde olmamalı.Kendisini Seçen Sivaslılara Başkan Olduktan Sonra Kibir İçerisinde Davranmamalı davranış üslubu mütevazi olmalı.

Her şeyden Önemlisi Toplumsal kabulü görmeli toplumun herkesimi de işçisi memuru esnafı  tüccarı emeklisi ev hanımı bu aday  Tam İstediğim gibi diyebilmeli.

Toplumda geçmişten Gelen kabulleri olmalı.

 Sivas´ı yaşanabilir, ekonomik girdiler oluşturabilen, Eskişehir ve vb. gibi Farkı yaratabilen tüm ülkede yaptığı çalışmalarla dikkati çekebilecek Sivas Halkının kafasından göç olgusunu çıkarabilecek en düşük maliyetlerle konutlara vatandaşın sahip olmasını sosyal aktiviteleri ile imrenilen iş aş dert olmayan yaşanabilir bir Sivas için kendim için değil diyen bir başkan olmalı.

Tüm bunların olabilmesi için de Sivas Halkının çok kararlı bilinçli bir davranış göstermesi bize dayatılan isimleri değil bizim istediğimiz inandığımız isimler üzerinde baskı kurarak sonuca gitmeliyiz.

Bu sonuç Ahmet yada Mehmet olsun yada ya da olmasın değil tam tersine Sivas için yeni bir  başlangıç olarak görmemiz ve hangi parti olursa olsun karar vericilere Sivas Halkı Biz Kimi aday gösterir isek kabul eder anlayışını yıkarak belki de halka rağmen gösterdikleri adayın toplumsal tepki ile seçilemeyeceğini anlatmalı ve Sivaslılara yakışan bir duruş göstermeliyiz ki Sivaslı Geleceğine umutla Baksın.

 

Özer BİNAY
22.10.2018 13:53:15
ÇOK GÜZEL TESPİTLER KATILIYORUM. BU KRİTERLERE UYACAK BİR ELİN 5 PARMAĞI KADAR KİŞİ YOK KANAATİMCE, İKİ İSİM SAY DESENİZ BİRİNCİ SIRAYA ADA KARDEŞLERDEN BİR TANESİ OLABİLİR DERİM ONLARIN İÇİNDENDE OSMAN ADA BEYEFENDİ DERİM İNŞALLAH ADAY OLURSUNUZ BU BENİM KENDİ DÜŞÜNCEMDİR.

YAZARLAR