Turan Metin


BAŞKAN Nereye Koşuyor?


Başkan nereye koşuyor

Aslında içimden Sivas için yazı yazmak gelmedi.

Ne değişiyor ki yazıyoruz söylüyoruz ama kimse üstüne almıyor. Biri çıkıpta demiyor ki, sizler benim Belediye Başkanıma veya diğer STK lara kamu kurumları ile ilgili çok ağır yazılar yazıyorsunuz.

Bunlar doğru mu doğru değilse niye yazıyorsunuz diyen bunu araştıran biri var mı?

Sivaslı mevcut Belediye Başkanı ile ilgili rahatsızlıklarını her ortamda dile getiriyorlar.

Sivaslılar özellikle imar uygulamalarında mağdur kişiye özel imar uygulamaları yapılıyor bir önceki belediye başkanının şehrin konut fiyatlarının içine eden imar tatilatlarini tamamlamadan bıraktığı işi şimdi mevcut Başkan eşit şeffaf adil olmayan bir şekilde yapıyor. Çoğu Sivaslı ne olduğunu bile bilemiyor.

Sivaslı günlük hayatını zorlaştıran belediye çalışmalarında mesela kaldırım yapımlarında söylentiye bir yakınına vermiş. Sn Başkan ve şu an şehrin her tarafı para kazanma uğruna delik deşik ediliyor.

Yine bir Başkan Yardımcısı hiçbir ön çalışma yapmadan Doğan Ürgüp döneminde değişen boruları para kazanma uğruna trafik akışını felç etme pahasına Sivaslıya zulm ediyor.

Bu işleri yaptırdığı belediye çalışanlarına da ağza alınmayacak küfürler ederek pata kute calistiriyor.Ayip arkadaş ayıp onlar çocuğun rızkı için çalışıyor senin küfürlerini yemek için degil.

Gelelim Başkan nereye koşuyor? Tabiki paraya nasil mi geçen dönem başkanlığı kaybedince çok zorluklar yaşadığını bankalarla olan sıkıntılarını, Töreli bir şekilde çözdüğünü devamlı inkar ettiği TOKİ villasını seçimin ertesi sattığını yine mevcut oturduğu yerde yine sıkıntıdan ağbisiin villasını sattığı bir gerçektir.

Ben acaba yeniden başkan seçildiğine şunu mu dedi ben bir daha bu durumlara düşmeyeceğim ekonomimi ailece kalkındıracağım şehre değil aileme çalışacağım diyerek iki de bir benim bir metre yerim yok diyerek hedef saptırdığı iddiaları havada uçuşuyor.

 Başta Suşehri eski belediye başkanı ile meşhur yakınının Tanap projesi harfiyat işi,yine birlikde Hes işi, üniversitede Cafe? ortaklığı Osman Yıldırım ile Termal ,AVM ve daha bilmediğimiz hangi ortaklıklar var.

Yine hızlı tren hafriyat işi var mı iptal ettirip yakınınıza verdiğiniz söylenen tünel işi, erkek ve kız kardeşlerinizin çocuklarına imar uygulamalarında kolaylık sağladınız mı?

Şekeroğlu vb şirketler kimin? Hızlı tren ve kent park sizin hangi ticari işleriniz ve kayginiz için önem arz ediyor?

Yine yeni bir kent kuruluyor bu rant nasıl paylaşılıyor şehir merak ediliyor.Bir başkan yardımcısını görevden aldınız ve akillaninca yeniden alt bir görev verdiniz oda hiç bir şey olmamış gibi çalışmaya devam ediyor.

Halbuki siz görevden alınca bürosunda basın açıklaması yapacakti size çok yakın olanlar gitti ve susturmuşlar diye duyduk azizim.

Neyse yağmur yağıyor yarıklar kapanıyor hepiniz hiç bir şey olmamış gibi bir davranışa giriyorsunuz.

Başkan Kızılırmak konut yaklaşımı yapımı 500 metre idi.Doğan Ürgüp bunu 250 metre ye sizde mevcut yaptığınız inşaat için 50 metreye indirdiniz vede sizle beraber şu an sağ ve sol kolunun olanlar da orada tabanı ırmak yatağı olan yere fore kazık cakmadan inşaat yapıyorsunuz ve daireleri de sizinle bağlantıları olan emmioğlu gibilerine size münasip gördüm diyerek satıyorsunuz fiyatı da siz belirliyorsunuz ikişer üçer .

Başkan şehirde sizle ilgili güzel şeyler konusulmuyor ne acı ki nemi konuşuluyor burada bir çok kunusulani yazmıyım ama iki de bir sizin görevden alındığınızı belediyeye kayyum atandığını ki her seferinde Ahmet Özaydın´ın adı geçiyor kayyumluk da ona da vatandaş seviniyor yine sizin ve ailenizin çok zenginlesdigi, yakınlarınızın çoluk çocuk son derece lüks arabalara bindikleri şehirde dilden dile dolaşıyor.

Köroğlu gözün kör olsun noktasında Allah yardımcınız olsun.Sayin başkan geçdigimiz günlerde Tarihi kentler birliği toplantısı yaptiniz. Konukları iyi misafir ettiniz de size sormadilar mi ey başkan şehrin girişinde bir geç Osmanlı at hara´ları gördük yıkılıyordu niye ilgilenmiyorsunuz demediler mi?

Peki Başkan 1700 yıldır duran ilk Allah´a inananların öldürüldüğü yer olan KIRK AZİZLERE nasıl inşaat izni verdin?

4000 YILLIK  tarihe sahip Hitit kalesinin eteklerini ne uğruna dozerlerle açtınız bunun da şehirde acaba define arandı diye haksızca dedikodusu yapıldı.

Ben bekledim ki Çekül Vakfı Başkanı Metin Sözen ve beraberindekiler kongre binasını gezerler iken bu binanın restorasyonu sonrası ruhu koybolmuş derler dedim oradan da ses yok .yine bu heyet sorar dedim siz çok eski bir şehirdir iz sizin kent müzemiz nerede?

Belediye ile ilgili onlarca yazılacak konu var Sayın Başkan?

Mesela bir imar Müdürü ve personeli var. Bunlar uyum içerisinde çünkü bir birinin eksiğini biliyorlar.

Mesela anlatıyorlar ki; AVM yanındaki işyerine yapı kullanım iznini imzalamayan personel görevden alındı bunlar doğru mu Sayın Başkan? Hatta imzalayan biri geldi diyorlar?

İnşallah yeni söylentilere göre ANKARA´ya Başkan çağrıldı ikaz edildi denmekte umarım bunlar şehir efsanesidir.

Gene de ben bu şehirde AYDIN´ın en güçlü siyasetçi olduğuna kaniyim. Her ne kadar Hilmi BİLGİN ve Ahmet Kuzu ekibi bunu ikinci defa Başkan yaptırmamalıyız diye uğraşsalar da nitekim Başkan oldu?

Gelelim geçen haftaki yazıya.

ÜnİVERSİTE 1 yazısı çok ses getirdi.

SİVAS POSTASI GAZETESİ hiç kimseden 1 kuruş para almadan SİVAS menfaatleri için çaba gösteriyor yayın yapıyor.Hiçbir makam ve çıkar beklentisi olmayan bu gazeteyi tehdit etmeye çalışan  ZAVALLILARA sesleniyorum.

Hani hiç tutmadığımız Osman YILDIRIM, Sivas´ta sadece ?biz müslümanız? diye gezenlere ?İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR?  demişti ve onlarda tırsmışlardı ya ben de size aynı sözü söylüyorum.

İt ÜRÜR KERVAN YÜRÜR. Oturun oturduğunuz yerde. Ben sizin?cemali evvelinizi biliyorum.?Canımı sıkmayın benim bazı şeyler yazarsam başınızı kaldıramazsınız.Bir edep üzre yazıyorum bu da böyle biline?

YAZARLAR