Osman ADA


Bakan Bey


Çoktandır Sivas ve sizinle ilgili düşüncelerimi kamuoyu ile paylaşmak istiyordum.Görünen o ki şehrimizde Vali Bey haricinde çalışmama üzerine bir düzenin var olduğunu ve bunun da ısrarla korunduğu herkes tarafından, Bakan Bey de dahil bilinmektedir.

Kurumlarda o kurumla ilgili sendikaların kurum içerisinde bürokratik atamalarda bizim istediğimiz dışında bir görevlendirme yapılamaz anlayışı  çok acıdır ki şehre hakim.

BAKAN BEY´in, bir milletvekili için ?benim adıma yetkilidir, benim adıma şehirdeki kurumların şekillendirilmesinde tam yetkilidir? yetkilendirmesinin bedelini maalesef ki şehir perişan olarak ödemektedir.

Sayın Bakanım, bu milletvekiline verdiğiniz bu yetkiyi (eğer verdiyeseniz zira şehirde böyle bir algı oluşturuldu) geri almanız şehir için yapacağınız en büyük iyilik olacaktır ve dengeler yerine oturacaktır.

Ben Bakan Beyi yakından tanıyorum ve biliyorum ki hiçbir ?akçeli? işe karışmaz ve bilgisi dahilinde de kimseyi bu işlere karıştırmaz.

Yine hepimiz biliyoruz  ki Sayın İsmet YILMAZ´ın kabinede olması ve Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakanımızın sevdiği ve güvendiği bir kişi olması kentimiz açısından büyük bir kazanımdır.

Peki bu kazanımdan şehrimizin faydası nedir?

Misalen Yıldız Dağı Kayak Merkezine eski para ile 100 trilyon parayı aktaran Bakan Beydir ve iki yılda tamamlanarak halkın hizmetine sunulmuştur.

Yine Et Süt tesislerini Ankara´dan gönderdiği kaynaklarla yaptırmıştır. Sonrasında hiç niyeti olmadığı halde Et Süt Genel Müdürlüğüne devrini gerçekleştirdi.Bu tesis Sivas üreticisi ve besicisinin elini rahatlığa kavuşturacaktır.

Buna ilaveten Bakanlığına bağlı Merkez köy ve kasabalarda pek çok okulun tamirini ve yeniden okul yapımını gerçekleştirdi. Sivas iki yılda son 10 yılın ödeneğinden fazla ödenek aldı.

Şehirde başı dara düşen işletmelerle de adeta sigorta görevi görerek kol kanat gerdi. 1000 civarında işçiye ekmek kapısı olan bir tesise dar zamanda el atarak, Sivas´ın tüten ocağının sönmemesine yardımcı oldu.

Bu ve benzeri konularda bir Sivas sevdalısı insan olarak Bakan Bey´e teşekkür ediyorum.

İnanıyorum ki eğer STK ve Ak Parti teşkilatı Sivas için projelendirilmiş taleplerde bulunsalar Bakan Bey duyarsız kalmayacak ancak böyle bir talepleri mevcut değildir.

Bakan Bey´in yatırım desteğinin de ötesinde bence şehre en büyük hizmeti ve öngörüsü sonucunda zengin fakir ayrımı yapmadan, gurur ve kibir içerisinde olmayan Sivaslıya hizmet etmek için sabahın 6 buçuk 7 sinden akşamın karanlığına kadar çalışan bir Vali göndermesi.

Bence Sayın Vali Davut GÜL´ün Bakan Bey tarafından şehre gönderilmesi son yılların en önemli adımı.

Aslında şehirde yaşayan Bakan Bey ile bir araya gelip şehir için taleplerini yüz yüze dile getirmeleri gerekir. Ancak Bakan Bey şehre intikal ettiğinde İl sınırında karşılayan ve İl Sınırında uğurlayan ilgi ve yetkililer, Bakan Bey´in şehir insanı ile bir araya gelmesini engelliyorlar.

BAKAN BEY inanıyorum ki kendisi de bundan rahatsızdır. TBMM Başkanlığı tecrübesi yanı sıra Bakanlık tecrübe ve birikimleri ile Sivas ve Sivaslının faydasına pek çok iradeyi ortaya koydu ve koymaya da devam edeceğine inanıyorum.

Sivaslı Bakan Beyi bir güvence ve sigorta olarak görmektedir.İyi ve güçlü bir Sivas hepimizin temennisi. Sayın BAKANIMIZIN iradesinin de bu gücü artıracağına inanıyorum.

Yeter ki şehri seven ve şehre karşı sorumluluk hisseden, insanlarla Bakan Bey istişare içerisine girerse bu şehir göç veren değil göç alan bir şehir konumuna gelecektir.

(BAKAN BEY II Yazımızda eksiklikleri,şehrin beklentilerini ve taleplerini yazacağim)



YAZARLAR