Yusuf Agâh


ARANJMAN


ARANJMAN

Bu günlerde Sivas önümüzdeki belediye seçimlerini ,adaylarını hareretli bir şekilde tartışmaya devam ediyor.Seçmen oylarının rengini tamamen netleştirmiş değil

Son olarak Saadet Partisi adayını açıkladı.Melih Seçilmiş babası Osman Seçilmiş´in Sivas a güzel hizmetleri olmuştur.Melih Seçilmiş´i biraz daha yakından tanıma fırsatım olmadı henüz.

Maden mühendisi olduğu ve şunda ise bir maden şirketinde yöneticilik yaptığıdır.Daha sonraki günlerde geniş bir şekilde şehre dair proje ve düşüncelerini öğrenip ifade etmeye çalışacağım.

--Ak Parti Milletvekili Sayın İsmet Yılmaz´ın Ruzi Mahşer açıklaması büyük tepkilere sebep oldu.Sivas ın gelişmesi için çok çaba sarfeden sayın milletvekilinin seçim çalışmalarına elinden geldiği kadar katkı sunduğu görülse bile adaydan dolayı üzerindeki yük ve baskının çok ağır olduğunu düşünmekteyim.

Bu sebeple böyle bir yanlış ifade kullandığı kanaatindeyim.Kendi ifadesinin yanlış olduğunu belirtmesi gerekir.Hangi kasıtla bu ifadeyi kullandığını ifade etmiş olsada herkes kelama bakar kimsenin niyetini bilemeyiz. İnsanlar seçiliyor ve bir göreve getiriliyorlar sonrasında hata yapanlar oluyor ve görevden alınabiliyorlar.

Geleceğe dair nasıl bu kadar kesin bir şekilde destekleyebilir anlayamadım.Parti mensubu ,adayına oy isteyebilir en doğal hakkıdır fakat önemli kavramlar değerler, durması gerektiği yerde durmalıdır.Diğer partiye oy verenler ne oluyor diye sorarlar o zaman insana.Bir çok insan Ak Partiye oy veriyor bunun sebebi Sayın Cumhurbaşkanına olan sevgi ve güvenin tezahürü hiç kimse ruzi mahşer için oy vermiyor.Sayın İsmet Yılmaz´ın ifadeleri diğer partilerin lehine olmuştur.Bu seçimlerde adayların şahsi durumlarının, oyların yönünü belirleyeceği gibi görünmektedir.

--Vatandaş şu anda çok ağır bir şekilde ekonomik çıkmazın içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi dolar düşüyor,altın düşüyor milletin zaruri ihtiyaçları hep zamlanıyor.Marketler, çarşı ,Pazar aşırı pahalı Domates 9 tl.biber 16 tl. biz nerde yaşıyoruz bu kadar zam neyin nesi belediye bunun üzerine neden gitmiyor.

Sayın Cumhurbaşkanının bu konunun üzerine gideceğiz serbest piyasa ekonomisi böyle olmaz söyleminin yansımasını biran önce görmek istiyoruz.Parası olanlarda parayı nerde kolayca değerlendirebilir kazançlı çıkarım faizler yüksek faize yatırayım dolar ,altın düşerse onu alayım derdinde şahsi çıkarının peşine düşmüş koşuşturmakla meşgul.

--Geçen haftalarda en çok hoşuma giden Sayın Cumhurbaşkanımız ın Fazıl Say´ın konserine gitmesi idi. Aralarında geçen sohbet daha da güzeldi. Sonrasında hemen Fazıl Say ?ı saygısızca eleştirmeye başlamaları da bir o kadar üzücüydü.Bu Milletin seçilmiş Cumhurbaşkanı bu Milletin yetiştirmiş olduğu önemli bir sanatçısıyla güzel bir birliktelik koymalarının ne gibi sakıncası olabilir.

Bazı kişiler kendi çıkar hırs ve egolarının tatmini için güzel şeylerden rahatsız olanlar , eleştirenler tamamen bir yobazlık sergilemişlerdir.Birileri başkasının hayatı üzerine ipotek koyamaz.Bırakın insanlar en güzel şekilde mesleklerini icra etsinler,onları farklı mecralara sürüklemeyelim.

Bu arada Sayın Cumhurbaşkanımızın vermiş oldukları onur ve hizmet ödüllerinin çok isabetli kararlar olduğunu görmek bizleri çok mutlu etmiştir.

--Sayın Acun Ilıcalı´nın yapmış olduğu programlar toplumuzdaki gerilim, stres ve sıkıntıyı azaltmakla birlikte, vatandaşlarımızın güzel bir akşam geçirmelerine vesile olmaktadır. O ses Türkiye isimli ses yarışması memleketimizin kültürüne ait bir çok eserlerin seslendirilmesine dinlenmesi izlenmesine sebep olmuş, Acun Ilıcalı´nın birçok sosyal projeler ortaya koyduğunu ihtiyaçlı insanımıza yardım eli uzattığını ve işini en güzel şekilde layıkıyla icra ettiğini gördük kendisine emeklerine teşekkür ederiz.

YAZARLAR