Orhan Karahan


Ah Hamidiye Vah Hamidiye…


Başarının sahibi çok olur, başarısızlığı ise kimse üstüne almaz. Sahi slogan ne idi; “Anadolu’nun yeni cazibe merkezi”, gelinen nokta, kocaman bir hiç.

Geçen yıl ağustos ayı içerisinde “Bir Garip Hamidiye Kültür Parkımız” başlığı ile bir yazı kaleme almış Hamidiye Millet Bahçesinin durumunu değerlendirmeye çalışmıştım, görünen o ki geçen süre zarfında hiçbir değişikliğin olmaması, bende birilerinin bu memleketi cezalandırdığı kanaatinin oluşmasına neden oldu.

2021 yılında tamamlanması planlanan park, dönemin Valisi Sayın Salih AYHAN’ın prestij projelerinden biri idi, ancak gelinen noktada maalesef yeme içme yerleri dışında faaliyette bulunan müze haricinde, yapımı tamamlanmayan mekanların atıl kalmasında kimin etkisi, yetkisi varsa baharın geldiği şu günlerde, parkın yaz aylarına kadar tamamlanması için bir zahmet bir şeyler yapsın artık.

Devlette devamlılık esas değil mi? Giden Vali’nin yaptığı proje diye gelen Vali bir el atmaz mı? Giden Belediye Başkanı’nın yaptığı proje diye gelen Belediye Başkanı projeyi atıl hale mi getirsin? Yapmayın, etmeyin ağalar, bu memleket hepimizin değil mi? Milyonlarca liralık yatırımın heba olup gitmesine göz mü yumalım? O zaman kamuda her gelen, her atanan, yerine geldiğinin başlattığı projeleri, yatırımları yarım bıraksın, tamamlamasın.

Kim gündeme getirecek, kim dillendirecek senden benden başka bu boş vermişliğin, bu kaderine terk edilmişliğin, orada ki esnafın kendi haline yalnız bırakılmasını kim yazacak, kim söyleyecek, kim okuyacak. Turizm Haftasında bol keseden sallamakla olmuyor o işler…

Ulaşım yoksa hiçbir şey yok, bir an önce parka ulaşımı kolaylaştıracak vatandaşı oraya götürecek çözümler üretilmeli, görevi yeni devir alan Sivas Belediyesi yönetimi umarım bu yönde bir çalışma başlatır.

Sivas’a dair ürünlerin satılması amacı ile planlanarak yapılan dükkanların birçoğu boş, ihalesi yapılarak kiraya verilen dükkanlar bir an önce faaliyete geçirilmeli ki en azından alanda bir ticari döngü sağlansın. Hazır sezon yeni başlamışken yapılacak bir denetimle faaliyete başlamayanların elinden alınmalı, belki yeni talipliler çıkar. 

Gerekli reklam ve tanıtımların, pr çalışmalarının parkın tamamı için yapılması gerekir, üç beş Valilik destekli işletme için değil.

Organik Pazarı Alanı, 
Nuri Demirağ Havacılık ve Gök Bilim Merkezi, 
Çadır Restoran, 
Muzaffer Sarısözen Sanat Konağı, 
Kır Kahvesi, 
Ferhan Butik Otel, 
Engelli Aktif Yaşam Merkezi, 
Egzotik Park, 
Uluslararası Geleneksel Atlı Spor Müsabaka Alanı
Macera Parkı

Yukarıda zikrettiklerim alanda yapılması planlanan birkaç projeden biri idi, tamamlananlar yok değil, eyvallah, ancak bazılarının binaları yapılmış halen boş duruyor, bu şehir hepimizin gelin şu taşın altına elimizi koyalım, Valilik, Belediye, STK’lar kime ne görev düşüyorsa bu cenazeyi hep birlikte kaldıralım.

Geçen yazımda değinmiştim tekrar söylüyorum; “alanda dükkanım yok, ticaretim yok, para veya başka bir şey kazanma derdim yok, kimseden bir talebim yok, tek isteğim bir Sivaslı olarak yatırılan onca paranın, harcanan onca emeğin, heder olup gitmemesi için park bir an önce tamamlanarak, alan gerçek kimliğine kavuşsun, artık Sivas Kazansın!”…


o_karahan@hotmail.com

YAZARLAR