Murat Kalender


550 ÇEŞİT YEMEK - HEDİYE ET


Bir tarafta 550 çeşit YEMEK
Diğer tarafta KARNE HEDİYESİ ET
2023 vizyonu ve/veya Cumhuriyet yüz yılında geldiğimiz nokta.
Söylenecek söz basit. "YİYİN EFENDİLER, YİYİN!!!"
Kusana kadar, çatlayana kadar yiyin...
Şehrin önemli bir siyasi figürünün uğradığımız bir haksızlık sonrasında söylediği gibi. "AHİR DÜNYADA ALLAH' LA ÇÖZERSİNİZ" tavsiyesinde bulunduğu gibi  geldiğimiz yaşadığımız bu yeni yüzyıl ortamını ve bu ortamın oluşmasına vesile olanları aynı duygularla Allah'a havale ediyorum.
Nasıl bir İslami bakış açısıdır yada yönetim şeklidir ki karne hediyesi olarak et alacağına söz vermiş bir ailenin oluşmasına sebep olmak.
Köy ağası ve avareleriyle karın tokluğuna yaşayan maraba düzeninden ne kadar uzağız.
Veya bu millet neden ölümü görüp her seferinde sıtmaya razı olmak mecburiyetinde bırakılıyor.
Seçtiklerimiz (seçmeye mecbur bırakıldıklarımız) x partisi, y partisi, z partisi farketmeksizin neden küçük beyinler siyaseti yapmanın ötesine gitmezler. 
Türkiye küllerinden yeniden doğmayıda büyümeyide bilen ülke. 
Her ne kadar vicdandan uzak yönetimlerle adaletin mum ışığı ile arandığı, zulmün her seviyesi uygulansada bu toplum muhakkakki tepki verecektir. 
Rahmetli üstadın dediği gibi günü geldiğinde tek bir kişinin ayağa kalkması ile yozlaşmış insan tüketen siyasi zorbalıklar tarihte belki hiç anılmayacak, belki tozlu raflarda dahi yer almayacaklar... ("tarihte her hareket tek bir kişinin ayağa kalkması ile başlar" Sezai Karakoç") 
Her ne ise... 
Yeni başlangıç mı yoksa kaldığımız yerden devam mı demek doğru olur karar veremedim. 
2014 yılı temmuz sonunda yorgunluğun mecbur bıraktığı uzaklaşmadan sonra aynı beyin ekibi ile Osman Çelik hocamın ayrılık kararı alarak uzun süre emek ve zaman ayırarak boşluğumuzu doldurduğu süreçten dolayı teşekkür ederek kendi yoluna devam edeceği Sivas Times gazetesinde başarı dilerim. Umarım her şey onun temiz kalbi gibi olur, yolu da açık olur...

YAZARLAR