Kemal Dalgın


15 Mart 1915


                       15 MART 1915 -12 EYLÜL 1980 -15 TEMMUZ 2016

         Bu üç tarih gençlerimizi kaybettiğimiz tarihdir. Kaybettiğimiz gençler tahsilli gençlerdi. Bu gençlerden Büyük Türkiye projesinde yararlanamadık, enerjilerinden faydalanamadık. Osmanlının başına geçen Enver Paşa, Cemal Paşa, Talat Paşa üçlüsü ordumuzu Almanlara teslim ettiler. 500 Alman subay ve askerin yönettiği Çanakkale de Almanların yanlış, kasti, taktikleriyle  sevk ettiği savaşta 250 bin gencimizi kaybettirdiler. Çoğu lise ve üniversite gençliğiydi. Tarihin kritik dönemlerinde gerçekleşen bu üç olayda başımıza gelenler korkunçtu.Bu savaşı batı, taktik hatalarına bağlar, sosyalist düşünce ise az gelişmiş bir toplumun ,çok gelişmiş topluma başarısıdır derler.

      Hayır Hayır.

         Bu savaş haklının, inananın,adalet isteyenin ,haksıza adaletsize karşı zaferidir.İmanın, hak düşüncenin, imansıza karşı başarısıdır. Batının ,ülkemiz üzerinde ki hedefleri hiç bitmemiştir. Almanların (3B) projesi Berlin-Bizans (İstanbul) ?Bağdatı da içine alan bir Germen imparatorluğu peşindeler .Yunanlarının Hellenizim  ideali-Rusların akdenize inme ideali ?Fransanın ,İngilterenin şark meselesi ideali. Türkler ister Hristiyan ,ister Müslüman olsunlar geldikleri yerlere sürmek hedefindedirler. Bu kadar ideali taşıyan batı ile dost olmak mümkün mü? Onların bayramı bizim matemimiz. Bizim bayramımız onların matemidir .Onların düşüncesinin temelini Yunan düşüncesi-Yahudi-Hristiyan ahlakı ?Roma hukuku oluştururken,bizim kültürümüzün temellerini hakkaniyet-adalet,barış,merhamet gibi emeller oluşturur.Bu iki toplum ,hayatlarının her alanında savaş halindedir.İttifak yaptıklarmız da bu savaştan daima karlı çıkıyor.Yazacak çok şey var ama şimdilik noktayı koyalım ve gelelim;

   12 Eylül 1980

      Batının, ABD´nin ülkemizde ki projelerini hatırlatan tarihdir. Bu tarihten önce  beş bin gencimiz hayatlarının baharında kara toprakla buluştu. Otuz bin gencimiz de hapishanelerin nem kokan ortamlarında çürüdüler. Rokfeller bir röportajında ;gençleri sağ, sol olarak  ayırdık ve onları sokak ideolojisiyle doldurduk,sonrada onları vuruşturduk diyor.Demek ki o zamanki gençlerimizin akidesi, metodu, stratejisi yoktu. Belli duygularla doldurup gençlerimizin heba edilmesini sağladılar. Bunun sonucu dinamikliğimiz gitti. Kitap okumama alışkanlığı oluşturuldu. Bilgi ve bilimden uzaklaştırıldık.Siyasi partiler gençlerimizin kanını istismar ettiler.Oy için?

      Bu kara günlerde Devlet (iktidarlar) -gençler ve dış destekçiler sorumludur. Gençlerimizi oyunu bozacak bilgi, erdem ve ferasetle yetiştiremedik. Düşmanın hilelerini bozacak bilgi kültürle, eğitim kurumlarımızı da şekillendiremedik. Türkiye de 1972-1973 li yıllarda deneme liseleri açıldı. Bende deneme lisesi mezunuyum. Benim zamanımda kitaplar ABD ?den geldi mesela biyoloji kitabı evrim nazariyesini anlatıyordu. Bu kitapların öğretiminde geçenler milli değerlere islama saygılı olamadılar. Demekki önce kavganın kültürel temellerini oluşturdular.Sonra kavgalar.Sonra yeni hükümetlerle ülke borçlandırıldı. Hayali ihracatlar, bankerlerle ekonomik sosyal yapı bozuldu. Burada gençler angutlaştırıldı. İhtilal sonrası üniversitelerden binlerce öğretim görevlisi uzaklaştrıldı. Hatta ABD 1980 ihtilalini ?Bizim çocuklar yaptı demiştir.?Bizim çocuklar nasıl oluyorda, onların çocukları oluyor. Eğitim , kültür politikaları ile kendi kendimizi inkar ve redderek yabancılara hizmet eder hale getiriliyoruz. 12 Eylül 1980 ?de heba ettiğimiz gençlerimiz ülkemiz için ekonomik, sosyal ,siyasal eğitimle ilgili projeleri yoktu.Duygusal heyecanla dolu bu gençleri, başka güçlere kullandırdık.Sloganlar peşinde gitmeleri sağlandı.Halbuki milli kültür,milli ahlakla, gençleri  hedefli-edepli-hevesli-yapsaydık yeniden dirilişi başlatmış olurduk.

       27 Mayıs-12 Mart ihtilallerinde gençliği hep ihmal ettik .Ayrıca yabancı liseler ,okullar,ülkemizde kolonileşmeyi hızlandırdı. Gelelim;

       15 Temmuz 2016

         Bu tarih ülkemizi yok oluşla karşı karşıya getiren hadiselerden biri.80 ihtilalinden 30 yıl sonra CİA projesi devreye girdi. Özal´ın iktidarında özel okulların önündeki engeller kaldırıldı. FETÖ denilen adamın önü açıldı.Onların dışındaki organizasyonların önü kesildi.Ülkemizin en zeki öğrencileri mehdi, kainat imamı, rüya, ilham gibi batini düşünceleri ile dolduruldular. ABD hesabına yatak odalarını dikizlediler. Afrika çöllerinde ,Moğol Vietnam yaylalarında İngilizce öğretmeni olarak çalıştılar.Üniversiteleri ele geçirdiler.Ordu emniyete sızdılar.Peki neydi bunların amacı? Hangi siyasal ?sosyal-ekonomik-kültürel-hedefleri vardı ? Ne olurdu parti kurup meşru yoldan, varsa hedeflerinizi gerçekleştirseydiniz. Siz öyle yapmadınız CİA´ nın Mossadın emrinde çalıştınız. On binlerce genci ülkesine değil yabancılara hizmet eder haline getirdiniz.Ronald Kessler ,Cia´nın imam yetiştirme projesinden bahsediyor.Bizde ?FETÖ?, Pakistanda ?Tahirül Kadr-i? onunda 500 okulu vardı.Kanadadan idare ediyordu. Pakistanı karıştıranlar onun okullarında yetişen gençler Tahirül Kadr-i önce Müşerrefe yaklaşıyor,sonra Nevaz Şerife yaklaşıyor.Hatta milletvekili oldu.

          FETÖ yapılanmasına ne kadarda benziyor. Düşman adamlarını bir sepete koyacak kadar akılsız değil. Başka alternatifleri mutlaka vardır.Bundan sonra millet ?devlet-olarak dikkatli olmalıyız .Bush diyor ki; ?artık biz savaşmayacağız.İslam ülkelerini kendi kendileri ile savaştıracağız.?uyguluyorlar.

         15 Mart 1915 ,12 Eylül 1980 ,15 Temmuz 2016 gençlerimizi heba eden tarihlerdir.Tekrar tekrar hatalara düşmemek için milli kültürün milli ahlakın ,milli ekonominin savunucusu gençler yetiştirme politikalarımız eğitim anlayışımız olmalı. Okulları üniversiteleri, Milli,İlmi değerlerin öğretildiği kurumlar haline getirmeliyiz.

              -Batı sen bize kutuplardan soğuk

               -Kutuplardan uzaksın ,Tutsan,tutsan

               - Bizi parçalayacaksın

               -Senin adın Vahşi Batı?

YAZARLAR