ÂŞIKLAR DA SÖZ BİTTİ

ÂŞIKLAR DA SÖZ BİTTİ

ÂŞIKLAR DA SÖZ BİTTİ

Üye sayısı her geçen gün azalan, karmaşık mali hesapları olan, kurum ve şahıs yemeklerinin faturalarının dernek adına kestirilip gider olarak gösterilen Sivas Fasıl Heyeti Âşıklar ve Halk Oyunları Derneği (SİFAHOD), söz konusu iddiaları sözlü şekilde yalanlasa ve başka yerel gazetelerde haber yaptırsa da savunmasını sürdüremedi. Sadece gazetemizde yer alan haberlerin yayınlandığı gün ve akabinde yalanlamalarda bulunan dernek sessizliğe büründü.

Yüzyıllardır âşıklık geleneğinin yaşatıldığı ilimizde bu görevi üstlenen Sivas Fasıl Heyeti Âşıklar ve Halk oyunları Derneği (SİFAHOD), ne yazık ki son zamanlarda üyeleri tarafından eleştirilir hale geldi. Sürekli üye kaybı yaşayan dernek eski gücünü kaybederken, Dernekten ayrılan âşıkların gerekçelerinin başında dernekteki karmaşık mali hesaplar ve kendilerine önem gösterilmemesi yer alıyordu.

Düzgün bir muhasebenin tutulmadığının iddia edildiği derneğin, kurum ve şahıs yemeklerinin faturalarını dernek adına kestirip gider olarak gösterdiği iddia ediliyordu. Derneğe dışarıdan gider göstermek için faturalar düzenleme işini ise kültür müdürü ve dernek başkanının üstlendiği konuşuluyordu.

Daha önce gazetemizde yer verdiğimiz haberde derneğin eleştiri aldığı bu bilgilere yer vermiştik. Dernekten ayrılan üyeler, Valilik ve dernekler müdürlüğünün görevini gerektiği gibi yapması çağrısında bulunurken formalite icabı denetimler yapmak yerine iyi bir araştırma yaparak derneğin gelir, gider faturalarını ele alması beklerken, dernek yöneticileri gazetemizi arayarak haberde yer alan iddiaları yalanlamıştı.

Akabinde ise yerel bir gazetede haber yaptıran dernek, iddiaları sadece sözlü şekilde yalanmıştı. Haberimizin yayınlandığı hafta iddiaları reddeden dernek, sonraki süreçte tamamen bir sessizliğe büründü. Haklılığını ispat edemeyen dernek, mahkeme yoluna da gitmedi. Âşıklar Derneği kabuğuna çekilirken, dernekten ayrılan eski üyeler ve kamuoyu, derneğin neden sessizliğe büründüğünü merak eder oldu. Derneğe dışarıdan fatura düzenleme işini üstlenen kültür müdürünün de hiçbir tepki vermediğine dikkat çekilirken, dernekler müdürlüğü ve valiliğin konunun üzerine gidip gitmediği sorusunun cevabı da henüz belli değil.

Medeniyetlerin yeşerdiği renklerin ve seslerin birbirine kaynaştığı ozanlar şehri Sivas?ta, âşıklar derneğinin bu gibi iddialarla gündeme gelmesinin üzücü olduğu dile getirilirken, dernekte yaşandığı ileri sürülen özellikle mali karışıkların bir an önce düzene girmesi gerektiği ve dernek yetkililerinin iddiaları sözlü olarak yalanlamak yerine somut verilerle kamuoyunu aydınlatması bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: 0