YÖNÜNÜ BULAMAYAN SİVAS

YÖNÜNÜ BULAMAYAN SİVAS

YÖNÜNÜ BULAMAYAN SİVAS

Tarihi değerleriyle ön plana çıkan ilimiz her ne kadar az olsa da özellikle il dışından gelen vatandaşlarımız önemli mekanları bulmakta zorluk yaşıyor. Bunun nedeni de ilimizde bulunan müze, medrese konak vb. gibi önemli mekanları tarif eden yön levhaları bulunmuyor. İl dışından gelenler bu konuda büyük sıkıntı yaşarken, bu durum il içindeki ulaşımı da olumsuz yönde etkiliyor.

Her ne kadar bakımsız olsa da Sivas tarihi ve kültürel zenginlikleriyle adından söz ettirir bir şehir konumunda bulunuyor. İlimiz merkezinde bulunan birçok tarihi yapı Sivas?ın değerine değer katmaya devam ediyor.

Ancak gerek ilimizde yaşayan vatandaşlarımız olsun gerekse il dışından gelen ziyaretçilerimiz olsun, ilimizde bulunan birçok mekânın yolunu bulamıyor. Diğer illere bakıldığında müzeler, medreseler ve sıkça kullanılan terminal ve gar gibi mekânlar yön levhalarıyla tarif ediliyor.

Ancak bu durum ilimiz için ek de geçerli değil. Sivas?ta hastaneler ve birkaç kurum haricinde neredeyse hiçbir yön levhası bulunmuyor. Bu durum özellikle il dışından gelen vatandaşlarımız adına büyük bir sorun teşkil ediyor.

Kent meydanında bulunan Kongre Müzesi, Çifte Minareli Medrese, Buruciye Medresesi, Şifahiye Medresesi?nin haricinde özellikle Arkeoloji Müzesi, Tren Garı, Şehirlerarası Otobüs Terminali, Gök Medrese, Konaklar, Sivas Kalesi ve önemli türbeleri tarif eden yön levhaları bulunmuyor.

Bu önemli eksiklik Sivas?ta ulaşımı daha da zorlaştırdığı belirtilirken, vatandaşlarımız birçok yeri sorup halkın yardımıyla bulmaya çalışıyor. İlgililerin konuyla ilgili derhal bir çalışma yapması beklenirken, şehrin dokusuna uygun yön levhalarının kısa zaman içerisinde yapılması bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: 0